no merytorycznie też w Tarnowie jest starówka więc nie wiem o co ci chodzi z tą Warszawą bo ja od razu skojarzyłem jego nick z tarnowską starówkąRacjonalista pisze: i zycze merytorycznych (w końcu) dyskusji
Lidl, stacja paliw i myjnia na Lwowskiej
-
- Prytan
-
- Rhetor
- Kontakt:
Racjonalisto a jakie jest źródło Twojej wiedzy? Mógłbyś przytoczyć?! Bo ja np. słyszałem o zwyczajowej nazwie Starego Miasta w Warszawie, ale o Starówce Warszawskiej.Racjonalista pisze:O matko, czy Wy naprawdę nie potraficie czytać ze zrozumieniem?? Przecież napisałem wyraźnie, że w Warszawie jest Starówka, a w Tarnowie, jak już coś, jest starówka!!
Jednocześnie nazwą własną jest nazwa osiedla, osiedlem w Tarnowie jest właśnie Osiedle Starówka.
Dlatego proszę, podaj źródło, bo zwykłem z ostrożnością podchodzić do źródeł internetowych.
http://www.kubakwasny.pl" onclick="window.open(this.href);return false;
ponad > 22000 ml A Rh +, a TY?
ponad > 22000 ml A Rh +, a TY?
Racjonalista pisze:Masz napisane, że jesteś ze Starówki, a to nazwa własna starego miasta w Warszawie. Słowo "starówka" w znaczeniu stare miasto w ogóle, pisze się z małej litery.
Pozdrawiam i zycze merytorycznych (w końcu) dyskusji
Tarnowianin od paru pokoleń
To po jaką cholerę ciągniesz tą akademicką dyskusję.
Jeśli chcesz być poprawny to w Warszawie jest Stare Miasto i już, a na drogowskazach to oni tam Centrum mają.
Ja jestem ze starówki i mogę to pisać z małej jak chcesz, a centrum to w naszym mieście teren podobny do strefy B .
-
- Rhetor
Na wprost Garbarskiej
Wysłane z mojej budki telefonicznej
PCPR Tarnów i problemy rodziny zastępczej z dziećmi z RAD
-
- Archont
Przecieki to takie, że wczoraj w Esce mówili, że ma ruszyć budowa tego "domu handlowego" i tenże inwestor na wybudować rondo na skrzyżowaniu ulicy Lwowskiej i Garbarskiej. Redaktor mówił tyle, że "tarnowianie będą jeździć w 2013 roku po dwóch nowych rondach". Wspomniał to co napisałem i obecnie budowane na ul. Czystej.
To rondo tam jest tak potrzebne jak ogień w lesie... Chociaż może chodzi o wzrost natężenia ruchu po oddaniu tych obiektówfarciarzgilmore pisze:Przecieki to takie, że wczoraj w Esce mówili, że ma ruszyć budowa tego "domu handlowego" i tenże inwestor na wybudować rondo na skrzyżowaniu ulicy Lwowskiej i Garbarskiej. Redaktor mówił tyle, że "tarnowianie będą jeździć w 2013 roku po dwóch nowych rondach". Wspomniał to co napisałem i obecnie budowane na ul. Czystej.
-
- Rhetor
A dlaczego, w godzinach szczytu ciężko jest wyjechać z Garbarskiej, szczególnie jak stoi jako pierwszy jakiś ktoś, kto potrzebuje 2 km wolnego miejsca.
-
- Rhetor
Tak, tylko żadnych świateł, nigdzie.