Intarnet.pl zwariował?

Wiadomości "z miasta".

Autor tematu
Marcin Zaród
Rhetor

Intarnet.pl zwariowa³?

Post autor: Marcin Zaród »

Od dawna regularnie przeglądam tarnowskie portale internetowe. Zwłaszcza te, do których linki mamy na Agorze. Tak się złożyło, że od jakiegoś czasu nie wchodziłem na intarnet.pl

Dzisiaj wszedłem i pożałowałem. Zaraz pod zdjęciem naszego nowego biskupa, zresztą mającego świetne referencje i "recenzje" zwykłych ludzi i zaczynającego swoją posługę w naprawdę doskonałej atmosferze, mamy zdjęcie TRUPA!!!! Bo jak inaczej nazwać małego człowieczka, który we krwi... ech, szkoda nawet pisać...

Czy tym ludziom odpieprzyło dokumentnie? Tyle się mówi o epatowaniu przemocą, seksem, innym syfem, a Ci takie coś wrzucają człowiekowi, który odwiedza portal, żeby sobie poczytać lokalne wiadomości?

Startując do rady miejskiej (nigdy więcej ;) poruszałem temat zdjęć z gołymi babami leżących na wysokości 60 cm w kiosku przy Wałowej/Legionów, teraz poruszam ten temat, bo jak dla mnie to skandal. Zaraz piszę maila do kurii (przy okazji sprawdzę, czy się da), bo powinni zareagować, żeby nasz nowy Biskup nie występował na jednej stronie internetowej z jawnym objawem choroby psychicznej dziennikarzy....

Nie zapomnę dorzucić screenshota....

Człowiek przegląda portal informacyjny, czasami za mną stoi moje dziecko, a tutaj taka akcja!!!

Awatar użytkownika

Goscinny
Rhetor

Post autor: Goscinny »

Marcin Zaród pisze:Zaraz piszę maila do kurii (przy okazji sprawdzę, czy się da), bo powinni zareagować
Żartujesz, prawda? Do onetu też piszesz, jeśli pod newsem o papieżu jest link do sklepu z bielizną erotyczną, albo zdjęcie Palikota?
To tylko kolejne wiadomości - nikt przecież nie będzie ich układał wg jakiegoś dziwnego schematu, żeby nikogo nie urazić.

Bastekxyz
Archont

Post autor: Bastekxyz »

Przecież to tylko zwłoki 11 tygodniowego dziecka. Twoja pociecha nie raz doświadczy w tym okrutnym świecie "zgorszenia" z innej dziedziny. Onet nie raz kipi cyckami etc..

W komentarzach pod artykułem nie dostrzegłem głosów oburzenia :D
Ostatnio zmieniony 30-05-2012, 21:18 przez Bastekxyz, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika

Goscinny
Rhetor

W zasadzie to środowiska prawicowe, blisko związane z Kościołem epatują takimi fotografiami w czasie manifestacji, więc gdzie tutaj problem?

MST wónraT
Rhetor

Re: Intarnet.pl zwariowa³?

Post autor: MST wónraT »

Marcin Zaród pisze:Zaraz piszę maila do kurii (przy okazji sprawdzę, czy się da), bo powinni zareagować, żeby nasz nowy Biskup nie występował na jednej stronie internetowej z jawnym objawem choroby psychicznej dziennikarzy....

Nie zapomnę dorzucić screenshota....

Człowiek przegląda portal informacyjny, czasami za mną stoi moje dziecko, a tutaj taka akcja!!!
Lekarz sie znalazł

Obrazek

Autor tematu
Marcin Zaród
Rhetor

Jaki lekarz? Czy w Was takie zdjęcia nie budzą obrzydzenia? Może sobie obiadek przy tym jeszcze zjecie?

To by było na tyle jeśli chodzi o wrażliwość społeczeństwa. Do tej wystawy dokładnie taki sam komentarz jak do zdjęcia na intarnecie. Robota ludzi psychicznie niezrównoważonych. Gdybym tam wtedy przez przypadek zawędrował z dzieckiem, osobiście nie zawahałbym wpaść do kancelarii parafialnej i porozmawiać z proboszczem.

Jeśli dla Was rosnąca powszechność tego typu materiałów jest wytłumaczeniem na przyzwoleniem na nie, to gratuluję.

PS. To była moja ostatnia wizyta na intarnet.pl....

Awatar użytkownika

Goscinny
Rhetor

Marcin Zaród pisze:Czy w Was takie zdjęcia nie budzą obrzydzenia?
Jedni pokazują zdjęcia płodów, inni zdjęcia poszatkowanych ofiar zamachowców. W jakimś celu - wg nich, słusznym. I nie interesują się, czy wzbudza to w kimś obrzydzenie.
Mnie ciągnie na wymioty jak widzę niektórych polityków, ale nie żądam usunięcia ich fotek z sieci.
A intarnet jest prawicowy i takie rzeczy mogą się u nich zdarzać. Taka opcja :)

Autor tematu
Marcin Zaród
Rhetor

Gościnny, pytanie moje przytoczyłeś, ale na nie nie odpowiedziałeś. Tak już zupełnie z czystej ciekawości chciałbym wiedzieć...

Awatar użytkownika

ad2222
Rhetor

Post autor: ad2222 »

Goscinny pisze:Mnie ciągnie na wymioty jak widzę niektórych polityków
Józek od Oleksych! - Chyba już wytrzeźwiał po spotkaniu z p. Gudzowatym, bo jawi się jako ten ekspert od spraw wszelakich, i pełno go wszędzie. Najbardziej mnie wkurza jego mentorski ton.
"Wolę być głupim z nadzieją, niż bez nadziei - niemądrym" Edward 'Dudek' Dziewoński

MST wónraT
Rhetor

Marcin Zaród pisze:To była moja ostatnia wizyta na intarnet.pl....
A w Katedrze też?

Awatar użytkownika

Goscinny
Rhetor

Marcin Zaród, ja do takich rzeczy podchodzę analitycznie. Ale ci odpowiem - może nie jest to fotka, którą dałbym sobie na tapetę, ale nie brzydzi mnie. Gorsze rzeczy już widziałem - na żywo.

Autor tematu
Marcin Zaród
Rhetor

Bzdury opowiadasz MST... Jedno z drugim niewiele ma wspólnego. Z tego co wiem, tę pseudowystawę robili nie księżą z katedry, tylko jakieś stowarzyszenie...

Bastekxyz
Archont

Post autor: Bastekxyz »

Marcin Zaród pisze:Czy w Was takie zdjęcia nie budzą obrzydzenia?
Ani trochę.
Marcin Zaród pisze:Może sobie obiadek przy tym jeszcze zjecie?
Właśnie zjadłem ze smakiem kolację, ale obiadek też chętnie bym w siebie wrzucił ;)
Marcin Zaród pisze:Robota ludzi psychicznie niezrównoważonych.
To, że masz wrażliwszy żołądek, nie świadczy o chorobie psychicznej autora tej wystawy.
Marcin Zaród pisze:Gdybym tam wtedy przez przypadek zawędrował z dzieckiem, osobiście nie zawahałbym wpaść do kancelarii parafialnej i porozmawiać z proboszczem.
Każdej przeklinającej grupce np. chuliganów też robisz wyrzuty, że dziecko usłyszało kilka słów na "k" ?

MST wónraT
Rhetor

Marcin Zaród pisze:Bzdury opowiadasz MST... Jedno z drugim niewiele ma wspólnego. Z tego co wiem, tę pseudowystawę robili nie księżą z katedry, tylko jakieś stowarzyszenie...
Wystarczy, nie kompromituj się.

ODPOWIEDZ