Remont Krakowskiej
Dzisiaj szedłem Krakowska ze znajomym, który dawno nie był w Tarnowie. Gdy zobaczył jej początek powiedział cytuję : " Ale tutaj tej nawierzchni to jakiś remont by się przydał bo te plamy wyglądają fatalnie" . Gdy tłumaczyłem, że remont zakończył się jakieś 2 miesiące temu myślał, że z niego żartuję.
"Wkrótce Europa przekona się, i to boleśnie, co to są polskie fobie, psychozy oraz historyczne bóle fantomowe" S. LEM
Będą dodatkowe prace przy ul. Krakowskiej (maksymalnie potrwa to do połowy czerwca) informuje Magistrat:
http://www.tarnow.pl/index.php/pol/Mias ... rakowskiej
Interesuje mnie tylko co zrobią z tymi "wymienionymi" drzewami - czy posadzą je na jakimś placu, czy wywalą / spalą etc. To zatrważające, jak z roku na rok w Tarnowie ubywa prawdziwych drzew. Już się boję co wymyślą, jak zaczną przebudowę linii kolejowej i zaczną budowę połączeń z tunelem na Dąbrowskiego, Ziai i Tarnowskich... Tyle starych kasztanów, lip... oby ich nie ścięli
http://www.tarnow.pl/index.php/pol/Mias ... rakowskiej
Interesuje mnie tylko co zrobią z tymi "wymienionymi" drzewami - czy posadzą je na jakimś placu, czy wywalą / spalą etc. To zatrważające, jak z roku na rok w Tarnowie ubywa prawdziwych drzew. Już się boję co wymyślą, jak zaczną przebudowę linii kolejowej i zaczną budowę połączeń z tunelem na Dąbrowskiego, Ziai i Tarnowskich... Tyle starych kasztanów, lip... oby ich nie ścięli
Po raz pierwszy miałem okazję przejść się spacerkiem po Krakowskiej. Wrażenia z części przeznaczonej dla pieszych są jak najgorsze. Ilość plam jest zatrważająca. Chciałoby się zapytać, kiedy jakiś remont. I tak zapewne postrzegają to przyjezdni. Miała być wizytówka Tarnowa, a jest powód do wstydu.
"Nie wystarczy mówić do rzeczy, trzeba mówić do ludzi"
-
- Rhetor
No i jest, u nas wszak starówka olejem i granitem płynie...mirak pisze:Miała być wizytówka Tarnowa
Wysłane z mojej budki telefonicznej
PCPR Tarnów i problemy rodziny zastępczej z dziećmi z RAD
PCPR Tarnów i problemy rodziny zastępczej z dziećmi z RAD
A tam się czepiacie olej wsiąknie - i ZAIMPREGNUJE granit. Za pare lat będzie taki brudno-szary i plam nie będzie widać. I o to chodzi - taki nasiąkniety olejem granit będzie dużo trwalszy niż zwykły. Woda będzie gładko spływać, kolejne "porcje" brudu tez spłyną. Nawet zmywać nie trzeba będzie - z "naoliwionego" granitu deszcz wszystko spłuka.
9000 ml A Rh-
Muszę Was choć trochę pocieszyć - wczoraj i dzisiaj spacerowałem po wrocławskim Rynku - i jeżeli chodzi o granit, to mają dokładnie ten sam problem z gumami i innym syfem - a niby to Europejska Stolica Kultury (2016)
Na Nowym Świecie w Wa-wie podobnie.
Moja propozycja jest następująca - zaprosić firmy do zaprezentowania swoich sposobów wyczyszczenia i zaimpregnowania granitu - dać im po 2-3 mb chodnika do zrobienia - poobserwować i po kilku miesiącach wybrać najlepszą.
Moja propozycja jest następująca - zaprosić firmy do zaprezentowania swoich sposobów wyczyszczenia i zaimpregnowania granitu - dać im po 2-3 mb chodnika do zrobienia - poobserwować i po kilku miesiącach wybrać najlepszą.
"Wolę być głupim z nadzieją, niż bez nadziei - niemądrym" Edward 'Dudek' Dziewoński
No co Ty ad nie powieszad2222 pisze:Muszę Was choć trochę pocieszyć - wczoraj i dzisiaj spacerowałem po wrocławskim Rynku - i jeżeli chodzi o granit, to mają dokładnie ten sam problem z gumami i innym syfem - a niby to Europejska Stolica Kultury (2016)
A ja myślałem, że tylko w Tarnowie wszystko najgorsze, wszytko do d..y zrobione itd. itp.
Najlepsze w tym wszystkim jest to, że będąc kiedyś w Warszawie z gośćmi z za granicy idąc ul. Marszałkowską czerwieniłem się ze wstydu, że na głównej ulicy stolicy Polski walają się odchody psie co kilka metrów.
No ale według Tarnowian, tylko w Tarnowie może być wszystko co najgorsze
Bądź tak mało konkretny, jak to tylko możliwe, dzięki temu nikogo nie urazisz.
Czyli i do Warszawy kultura zaczyna docierać, a ściślej mówiąc, do właścicieli psówad2222 pisze:aaa, tu Cię muszę mile zaskoczyć - przez dwa dni widziałem na chodniku tylko jedną psią kupę!!! - idzie ku lepszemu.suraiw pisze:odchody psie co kilka metrów
Bądź tak mało konkretny, jak to tylko możliwe, dzięki temu nikogo nie urazisz.
Ratownictwo Chemiczne pokazywało już swoje możliwości. Widziałem ich już na rynku i pl. Sobieskiego i efekty ich pracy były bardzo dobre raczej.ad2222 pisze: Moja propozycja jest następująca - zaprosić firmy do zaprezentowania swoich sposobów wyczyszczenia i zaimpregnowania granitu - dać im po 2-3 mb chodnika do zrobienia - poobserwować i po kilku miesiącach wybrać najlepszą.