Planowana podwyżka w żłobkach
Planowana podwyżka w ż³obkach
Wczoraj odbierając pociechę ze żłobka na tablicy ogłoszeniowej pojawiła się informacja o planowanej podwyżce od września 2012r opłaty stałej za żłobek o 20zł. Czyli z jednej strony nagłośnione w mediach uchwalenie przez radnych zgodę na Kartę Rodziny a z drugiej podwyżka żłobka.
-
- Rhetor
Wielkie halo, chciałem przypomnieć, że za żłobek płaci się <200 zł, od września mój maluch idzie do przedszkola, gdzie opłata jest zdecydowanie wyższa, przejmuj się raczej opłatami jak ze żłobka wyjdzie
Wysłane z mojej budki telefonicznej
PCPR Tarnów i problemy rodziny zastępczej z dziećmi z RAD
-
- Rhetor
Do Mościc.
-
- Rhetor
imlazy, ja mówię już w sumie
Ja w przedszkolu płacę <200zł Owszem jedyną rzeczą na jaką chodzi mój chrześniak to rytmika, ale od przyszłego roku będzie jeszcze angielski A to dalej będzie mniej niż 200zł Chyba, że liczycie wszystkie wycieczki, wyjścia, rady rodziców, zbieranie na mikołaja itp. to owszem będzie to więcej niż 200zł, ale to nie są opłaty co miesiąc
-
- Thesmothetai
No mnie ostatnio ten cały angielski zaczął denerwować. Bo mam nieodparte wrażenie, że więcej nasz maluch angielskiego wynosi z domu niż z przedszkola ( a w domu go nie uczymy, bardziej dzięki własnym pytaniom o jakieś słowa się ich uczy ).
Nas wychodzi średnio w okolicach 180 - 190 zł miesięcznie z tymi dodatkami ( raz na jakiś czas jakiś teatrzyk, do tego angielski i rytmika ).
Tyle, że syn jest w przedszkolu od 8 do 15. A po ostatnich zmianach koszty zależą od ilości godzin, stąd takie rozbieżności. Mamy znajomych których dzieci są w przedszkolu od 7.30 do 16.30 ( lub 17.00 ) i wtedy sumy są większe.
Nas wychodzi średnio w okolicach 180 - 190 zł miesięcznie z tymi dodatkami ( raz na jakiś czas jakiś teatrzyk, do tego angielski i rytmika ).
Tyle, że syn jest w przedszkolu od 8 do 15. A po ostatnich zmianach koszty zależą od ilości godzin, stąd takie rozbieżności. Mamy znajomych których dzieci są w przedszkolu od 7.30 do 16.30 ( lub 17.00 ) i wtedy sumy są większe.
Im Lazy and I like it
-
- Archont