Skąd taka pewność jeśli można spytaćgushman pisze:Kino wielosalowe też jest już przyklepane.
Centrum Handlowe Gemini Park
Faktycznie - można spokojnie parking zewnętrzny zabudować. Ilość samochodów w stosunku do podziemnego parkingu jest znikoma. Więc straty nie będzie.
Jestem ciekawy czy projektując budynek uwzględnili mozliwosć budowy "w górę" - bo to też jest opcja - wystarczy, że fundamenty i grunt wytrzymają - a wprzyszłości można dobudować piętro i podwoić kubaturę.
Jestem ciekawy czy projektując budynek uwzględnili mozliwosć budowy "w górę" - bo to też jest opcja - wystarczy, że fundamenty i grunt wytrzymają - a wprzyszłości można dobudować piętro i podwoić kubaturę.
9000 ml A Rh-
Stradie pisze:Przynajmniej nie będzie nowego CCC, Rosmanna i innych Deichmannów. Ciekawi mnie tylko jak rozwiążą, tą rozbudowę. Obecnie centrum ma 46 000 m2, w ytm 38 000 m2 najmu, a chcą rozbudować się o 14 000 - 16 000 m2 samego najmu. Myślę, że same szklarnie to mało. Pewnie poszerzą się kosztem zewnętrznego parkingu, albo przejdą i dalej.
Obrazek
Ciekawe też jak rozwiążą połączenie nowej części ze starą. Mam nadzieję, że nie przy tym schowanym oknie za castoramą.
A tereny po drugiej strony ulicy? Nikt o nich nie pomyślał?
-
- Rhetor
Osobistą porażką pana Rafał Sonika powinno być nie dotrzymanie słowa i terminu.gushman pisze:Przecież właściciel - Rafał Sonik - wyraźnie nieraz mówił, że brak multipleksu w Tarnowie to jego osobista porażka. A on nie zwykł przegrywać.Cubaza pisze:Skąd taka pewność jeśli można spytaćgushman pisze:Kino wielosalowe też jest już przyklepane.
Piszę o parku Legionów.
Z perspektywy czasu wygląda to bardzo źle i bardzo mi się to nie podoba.
Cała sytuacja wygląda na zwykle dymanie bez mydła tarnowian.
Mam nadzieję, że władze miasta również widzą problem.
Oczekiwał bym od radnych i władz miasta zdecydowanych działań
w tej sprawie. Mam na myśli naciski na jak najszybsze zakończenie
realizacji projektu do którego zobowiązał się prywatny inwestor.
-
- Rhetor
Gushman był taki tyci konkursik o którym nikt w Tarnowie prawie nie mówił.
1.Konkurs na zagospodarowanie przestrzenne Parku Legionów rozstrzygnięty - Śr 30.09.2009 8:30
2.Ogłoszenie wyników i wręczenie nagród w konkursie na Park Legionów - 12 października 2009 r.
3.Ruszają prace przy budowie Parku Legionów - Pt 12.11.2010
cytat ze strony UMT - punkt 3.
Niebawem otoczenie Galerii Park Tarnów, będzie jeszcze bardziej
okazałe i przyjazne dla mieszkańców. Urząd Miasta Tarnowa
wydał zgodę na rozpoczęcie inwestycji. Park zostanie zbudowany
za pieniądze zewnętrznego inwestora – Gemini Holdings, jego koszt
wyniesie blisko 2 miliony złotych. Planowane zakończenie
inwestycji to wiosna przyszłego roku.
wiosna przyszłego roku to wiosna 2011
gushman, który mamy rok?
1.Konkurs na zagospodarowanie przestrzenne Parku Legionów rozstrzygnięty - Śr 30.09.2009 8:30
2.Ogłoszenie wyników i wręczenie nagród w konkursie na Park Legionów - 12 października 2009 r.
3.Ruszają prace przy budowie Parku Legionów - Pt 12.11.2010
cytat ze strony UMT - punkt 3.
Niebawem otoczenie Galerii Park Tarnów, będzie jeszcze bardziej
okazałe i przyjazne dla mieszkańców. Urząd Miasta Tarnowa
wydał zgodę na rozpoczęcie inwestycji. Park zostanie zbudowany
za pieniądze zewnętrznego inwestora – Gemini Holdings, jego koszt
wyniesie blisko 2 miliony złotych. Planowane zakończenie
inwestycji to wiosna przyszłego roku.
wiosna przyszłego roku to wiosna 2011
gushman, który mamy rok?
-
- Rhetor
Coś w tam w wywiadzie facet od Gemini Holding (?) mówił, że ma przybyć metrów powierzchni handlowej. Ale co i jak to ja nie znaju. Tojedne z niewielu podmiotów Tarnowie o którym nie jestem w stanie powiedzieć NIC o jego wewnętrzych sprawach.
"Ludzie którzy głosują na nieudaczników, złodziei, zdrajców i oszustów nie są ich ofiarami. Są ich wspólnikami". George Orwell
Goscinny pisze:trzeba to wałkować cały czas, bo ktos chyba myśli, że ludzie zapomną. Nie w dobie Internetu
TO taki mały przykład właśnie jaką władzę ma prezydencik miasta, kilkukrotne medialne wizyty na budowie, medialne otwarcia gemini, siemachy- to było arcy ważne w przeciwieństwie do zakończenia inwestycji czyli tego parku dla oddciecia tego molocha od osiedla.
lysolek