Autostrada A4
Dziękuję za ten post, dzięki niemu moje życie stało się pełniejsze. Obawiam się, że nawet i te 150km/h nie można jechać. Zdaje się, że na autostradzie prędkość maksymalna to 140km/h. Chodziło o to, że jego raczej za prędkość nie ścigali więc pewnie za lewy pas...pb pisze:Cubaza pisze:długo za mną i długo przede mną jechał lewym pasem. A wcale więcej niż 150km/h nie jechał.
Przecież szybciej niż 150 nie wolno. Ani lewym, ani prawym, ani nawet środkowym pasem.
-
- Rhetor
Potwierdzam, u mnie to jest około 15 km/h przy 130.Baxon pisze:Czyli według prędkościomierza nawet 160 /jak wiadomo większość zawyża prędkość/
Zależy też od opon, kiedyś miałem niski profil i zawyżało bardziej
Wysłane z mojej budki telefonicznej
PCPR Tarnów i problemy rodziny zastępczej z dziećmi z RAD
PCPR Tarnów i problemy rodziny zastępczej z dziećmi z RAD
Na obiekcie WD-84 - wiadukt w ciągu drogi powiatowej Pawęzów-Tarnów, ul. Krzyska - położone zostały betonowe krawężniki - takie wylewane w ciągu przez jakąś maszynę, nie wiem jak i czy się to specjalnie nazywa, a dziś zdaje się kładli jakieś warstwy pod asfalt.
[center]"We're the lucky ones. Don't forget that"
[/center]
[/center]
ekhm... zatrzymałem się na chwilkę prowadząc auto, więc nie miałem czasu na poprawianie, ciachnąłem jak było, no ale niestety nie wyszło
edit...
p.s. pokombinowałem, rozciągnąłem histogram i takie tam
zdjęcie po ulewie znajduje się w poniższej galerii
Galeria
p.s. 2 tak z ciekawostek no na skarpach się trawsko zieleni ;]
edit...
p.s. pokombinowałem, rozciągnąłem histogram i takie tam
zdjęcie po ulewie znajduje się w poniższej galerii
Galeria
p.s. 2 tak z ciekawostek no na skarpach się trawsko zieleni ;]
[center]"We're the lucky ones. Don't forget that"
[/center]
[/center]
Tak, w 100% zgadzam się, że to żaden problem.Ravir pisze:Sądząc po zdjęciu to nic strasznego - trochę podsypki, mały drenaż, zagęszczenie i po zawodach.
Jedno mnie natomiast nurtuje, że na odcinku C autostrady, są odcinki o tak małym zaawansowaniem robót związanych z częścią jezdną, bo mostowe są chyba na etapie finalnym.
Przecież ten odcinek miał być w czerwcu przejezdny, oczywiście po przesunięciu terminów styczniowych, które od początku wydawały się nie realne.
Bądź tak mało konkretny, jak to tylko możliwe, dzięki temu nikogo nie urazisz.
Jadąc do siostry do Wejherowa mialem okazję widzieć postepy na A1 na odcinku Toruń - Łódź. Wykonanie części drogowej trwa naj krócej - najwięcej schodzi na przygotowaniu podłoża i obiektów mostowych. Asfalt kłada na samym końcu - jeśli mają podłoże już przygotowane to z asfaltem czekają na ostatnią chwilę - a samo kładzenie warstw trwa krótko.
Nie ma szans na przejezdność na Ojro ale do końca roku sporo odcinków będzie gotowe.
Nie ma szans na przejezdność na Ojro ale do końca roku sporo odcinków będzie gotowe.
9000 ml A Rh-