Stadion jest zbyt mały? Przypomnijcie mi proszę kiedy to zapełnił się do ostatniego miejsca? Bo o ile mnie pamięć nie myli miało to miejsce 8 lat temu podczas finału z WTS Wrocław. Więc po co nam większy stadion jeżeli się zapełni raz na 10 lat? A z koncertami? Koncert Scorpionsów to chyba pierwsze i jedyne takie wydarzenie muzyczne na kilkanaście tysięcy ludzi jakie miało miejsce na tym stadionie.
Powtarzam, najpierw zadbajmy o to co mamy.
Ktoś napisał, że jesteśmy najlepsi na świecie w żużlu. Jasne że tak, ale czy to przekłada się na zwiększone zainteresowanie młodzieży?
ps. a tak na marginesie to przykładowo w jednym klubie piłkarskim w Tarnowie piłkę nożną trenuje więcej dzieciaków, niż w całej Polsce jest aktywnych żużlowców
Masz rację ze wszystkim poza obiektem sportowym, bo takowy już mamy i jakoś są problemy z jego utrzymaniem.Ravir pisze:Wrócimy do średniowiecza, zero pomocy i radź sobie sam. Tak nie można patrzyć - potrzebne są i orliki i teatr i dokamianie głodnych dzieci i porządny obiekt sportowy.
Nie ma jak postawić stadion za kilkaset milionów po to, by raz do roku zrobić na nim koncert.Co do koncertów - a GDZIE obecnie mamy je robić? Naprawdę NIE mamy w Tarnowie porządnego miejsca na duży koncert.
Zresztą na nowoczesnym, porzadnym obiekcie można organizować mecze - nie chcielibyście by mecze ligowe były w Tarnowie? Z porzadnym stadionem jest to możliwe.
Sądziłem, że mecze żużla czy piłki nożnej odbywają się w ramach jakiejś ligi, wychodzi na to, że jednak nie
PRAWDA JEST TAKA, że nie doceniacie tego co macie i tyle.