Tadziu :)
Tadziu :)
http://www.tarnow.net.pl/index.php?poka ... c&id=12574
Myślę że większość zna tego sympatycznego Pana ja dażę go ogromnym szacunkiem
Myślę że większość zna tego sympatycznego Pana ja dażę go ogromnym szacunkiem
Ravir pisze:Dwa dni temu moja Mama zapłaciła Mu za stanie w kolejce bo nie miała czasu.
NORMALNA sprawa - WOLNY RYNEK - mamy niszę i pomysł na bizness. Nie wiem czym się bu ekscytować.
Chociażby tym, że chociaż gość dostarcza usług na które jest zapotrzebowanie urzędasy nie chcą mu zalegalizować działalności gospodarczej. Taki to wolny rynek mamy. Tylko czekać aż po serii wywiadów zainteresuje się nim skarbówka
Kiedy pierwszy raz zrobiło się głośno, sąsiedzi pana Tadka sugerowali, aby zarejestrował swoją firmę, gdyż z tego tytułu może mieć problemy. Był to 2001 rok. Udał się do Urzędu Miasta Tarnowa z oficjalnym wnioskiem o zarejestrowanie działalności stacza kolejkowego.
- Od razu pani powiedziała mi, że to raczej "nie przejdzie".
Wokół Tadeusza Żaka zrobił się medialny szum. Media były zainteresowane, czy powstanie nowy zawód stacza kolejowego. Tarnowski magistrat odmówił rejestracji takiej działalności. Dwa razy pan Tadek próbował zalegalizować swoją działalność. Wstawiło się za nim nawet Samorządowe Kolegium Odwoławcze.
-
- Archont
Abstrahujac od osoby pana Tadzia, od tego, ze niewatpliwie mu sie chce robic cokolwiek, zamiast wyciagac reke po zasilek - to przeciez cala sytuacja jest skrajnie chora i nienormalna.
I nawet, jesli - jak pisza w wywiadzie - byl slawny swego czasu na cala Polske - to chyba nienajlepsza ta slawa; w koncu takich rzeczy jak 24-godzinne stanie w kolejce to raczej nalezaloby sie wstydzic (mowie tu nie o nim, ale o systemie zdrowotnym naszego kraju).
Jak z Owsiakiem: z jednej strony - duma i radosc, z drugiej - wstyd okrutny, ze panstwo niewydolne.
I nawet, jesli - jak pisza w wywiadzie - byl slawny swego czasu na cala Polske - to chyba nienajlepsza ta slawa; w koncu takich rzeczy jak 24-godzinne stanie w kolejce to raczej nalezaloby sie wstydzic (mowie tu nie o nim, ale o systemie zdrowotnym naszego kraju).
Jak z Owsiakiem: z jednej strony - duma i radosc, z drugiej - wstyd okrutny, ze panstwo niewydolne.
Gdzie ja w moim poście z żartem o Najmanie w jakikolwiek sposób się odnosiłem do chcenia?Keleos nie zauważył chyba tego, że facetowi chce się pracować
Jeśli by wyliczać, to "Keleos nie zauważył chyba tego, że"... i milion dokończeń. Może keleos nie nie zauważył, tylko może Keleos się nie odnosił do tego, że facet miał świetny pomysł na biznes tylko do tego, że zawsze myślał o panu Tadeuszu w kategorii regionalnego kolorytu, a nie sensacji na skalę ogólnopolską. Zwykłe zaskoczenie.
gushmanie: forum staje się niestrawne przez ataki personalne na mnie w odniesieniu do postów. Zresztą co tu dużo tłumaczyć - sam zamiast merytorycznie się odnieść to zaatakowałeś personalnie...