WSK pisze:Ja jestem przyjezdnym ze slaska i na prawde macie duzo kompleksow. Jestem do tego jeszcze z miasta, ktore sie rozpadlo. Powod? No taki jak z Krzyzem, ludzie sie klocili o kase i chcieli miec wlasny samorzad. No ale tam ludzie jednak bardziej sie szanuje, bo nikt na sile nikogo nie trzyma. Czesc z was mam wrazenie zatrzymala sie na Polsce przed rozbiorowej i mysli ze jak uderzy z bata, to prosci ludzie ze wsi sie przestrasza. Ale to tacy sami inteligentni ludzie. Bo czym oni niby sa gorsi od was? Nie rozumiem tez czemu obarczacie ich swoimi problemami. Musicie remontowac drogi, utryzmywac szkoly, to wasz problem, bo znajduje sie na terenie waszego samorzadu a nie ich. I to nie jest ich problem, bo prawo im nie zabrania jezdzic po waszych drogach, chodzic do publicznych szkol. Zachowujecie sie po prostu bez kultury jak dla mnie. Na poszerzenia granic mysle ze od poczatku nie bylo szans, ale teraz to juz calkowicie to przekresliliscie, tym jak traktujecie innych. Wodzislaw sie rozpad, Tychy zmniejszyly i nie tylko one. No i myslicie, ze ktos sie tym przejmuje? Albo ze ktos na tym traci? Przynajmniej Slask bardziej sie rozwija, bo miasta ze soba konkuruja o inwestorow. I tak samo gminy pod Tarnowem sie rozwijaja. A co by bylo gdyby byl jeden wielki samorzad. Ide w ciemno, ze strefa ekonomiczna skonczylaby sie na okolicach czystej, Nie powstalby lidl, biedronka, nie bylo obwodnicy wojnicza, nie byloby pieniedzy z unii, ktore pozyskuja, te tereny bylyby bez kanalizacji, czesto z polnymi, albo zwirowymi drogami i tak by to wygladalo.
Amen!
PS. WSK grasz w skata?