Nowa kamienica naprzeciwko teatru

Coś budują? Coś wyburzają? Masz jakieś własne pomysły (nawet futurystyczne)? Tutaj jest miejsce dla ciebie

Autor tematu
wejss
Rhetor

Nowa kamienica naprzeciwko teatru

Post autor: wejss »

Cieszyłem się gdy zobaczyłem, że na ulicy Mickiewicza zostaje zapełniona dziura między kamienicami naprzeciwko teatru. Mogło stworzyć to fajny ciąg kamienic, który dodaje miastu uroku. Niestety to co zobaczyłem zwaliło mnie z nóg. KTO WYDAŁ POZWOLENIE NA BUDOWĘ PRAWIE BLOKU W TYM MIEJSCU??? Czy nie można byo nakazać inwestorowi wykonania elewacji w stylu secesji? Co za matoł wydał takie pozwolenia. W Rzeszowie na deptaku potrafili z blaszanego sklepu Społem zrobić piękną kamienicę( oczywiście dołożono elewację stylizowaną na epokę, reszta została taka jak była) a u nas robi się na odwrót. Okolicę ze starymi secesyjnymi kamienicami zamienia się w "falklandy". Boże, widzisz i nie grzmisz!!!

Keleos
Rhetor

Post autor: Keleos »

Jak to blok? To to 5 pięter mieć będzie? Czy "2-piętrowy blok" :roll:

imlazy
Thesmothetai

Post autor: imlazy »

Nie ważne jaki, ważne, że nie pasuje - i zamiast podciągać wizerunek miasta zezwala się na taki architektoniczny misz-masz.
Im Lazy and I like it

Ravir
Rhetor

Post autor: Ravir »

Bez przesady - kamienice zabytkowe nie są, okoliczne budynki też są z kazdego możliwego rodzaju - nie przeginajmy w druga stronę. Teren ten nie jest zabytkowy więc mamy spora dowolnośc.
9000 ml A Rh-

Eredhel
Archont

Post autor: Eredhel »

Przecież teatr też nie wygląda już jak za dawnych czasów, tylko jak nowoczesny budynek no to co chodzi...
[center]"We're the lucky ones. Don't forget that"
[/center]

imlazy
Thesmothetai

Post autor: imlazy »

No ale można by chociaż z grubsza dbać o w miarę dobre połączenie stylów ;) Choć ja i mój gust to nie jest najlepsze połączenie aby oceniać czy coś do siebie pasuje czy nie.
Im Lazy and I like it

Eredhel
Archont

Wiesz, mnie się i teatr też nie podoba, bo zarówno budynek magistratu jak i budynek poczty mają jakiś tam swój styl z dawnej epoki i moim zdaniem taki też powinien mieć teatr...
kamienica, a raczej nowopowstały budynek na wprost teatru, nie mogę się wypowiedzieć bo jeszcze go nie widziałem po ściągnięciu tych wszystkich rusztowań, miałem również nadzieję że będzie nawiązywał do nieruchomości sąsiednich... pewnie nawiązuje...do teatru właśnie ;/
[/center]

Keleos
Rhetor

Post autor: Keleos »

A ja będę przewrotny - zamiast nowe budynki stylizować na stare, wolałbym wyremontować stare i unowoczesnić...

Awatar użytkownika

Beaver
Rhetor

Post autor: Beaver »

Popieram Keleosa :)) i to w 100%
Różnica pomiędzy małym a dużym miastem polega na tym, że w dużym mieście można więcej zobaczyć, a w małym więcej usłyszeć. - Jean Cocteau

Awatar użytkownika

ad2222
Rhetor

Post autor: ad2222 »

Keleos pisze:wolałbym wyremontować stare i unowoczesnić
Czyli 'po polsku' - opierd... 10cm warstwą styropianu i zarzucić jakiś najtańszy, zieleniejący po 2 latach tynk mineralny :) - Zobacz co zrobili z CSM.

Da się połączyć nowoczesność i historię - tylko do tego potrzeba chęci i przede wszystkim - kasy.
"Wolę być głupim z nadzieją, niż bez nadziei - niemądrym" Edward 'Dudek' Dziewoński

Teatr Tarnów -
Archont
Kontakt:

Post autor: Teatr Tarnów - »

Eredhel pisze:pewnie nawiązuje...do teatru właśnie ;/
Panie i panowie - dlaczego tyle negatywnych emocji związanych z wyglądem zewnętrznym Teatru?
Duże przeszklenie Solskiego powoduje, że niczym w lustrze mogą odbijać się pozostałe budynki. Dobór kolorów - szarości - powoduje że jest neutralny dla okolicznych obiektów.

Eredhel
Archont

Rzecz gustu. A o gustach się nie dyskutuje.. Mnie się nie podoba. Mam takie prawo.
[/center]

Jakub Kwaśny
Rhetor
Kontakt:

Post autor: Jakub Kwaśny »

Na rogatkach stodoły, w centrum stodoły (mam na myśli budynek na przeciwko Teatru), stacje benzynowe między blokami, misz masz bez ładu i składu. Ech...
http://www.kubakwasny.pl" onclick="window.open(this.href);return false;
ponad > 22000 ml A Rh +, a TY?

Mark
Proedroj

Post autor: Mark »

Jakub Kwaśny pisze:stacje benzynowe między blokami, misz masz bez ładu i składu. Ech...
Ech.....

Obrazek

Jakub Kwaśny
Rhetor
Kontakt:

Post autor: Jakub Kwaśny »

Mark, uderzaj kula w płot. A jak poszukasz, to znajdziesz wiecej zdjęć moich z Prezydentem. Przy rożnych okazjach.

Dodam tylko, ze na Lwowskiej powstanie jeszcze jedna stacja :( w okolicach ul. Pracy. Ot taka przypadłość w naszym mieście. Mieszkańcy poinformowali mnie, ze wydana została już pozytywna decyzja środowiskowa.
http://www.kubakwasny.pl" onclick="window.open(this.href);return false;
ponad > 22000 ml A Rh +, a TY?

ODPOWIEDZ