World of Tanks

Co byśmy bez nich zrobili? Masz problem ze sprzętem? Chcesz kupić grę? Tutaj jest odpowiednie miejsce na takie tematy.
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika

Winter
Proedroj

Post autor: Winter »

hmm... może się uda :)

Awatar użytkownika

LordRuthwen
Rhetor

Post autor: LordRuthwen »

Nie zapomnij sprzedać modułów zalegających w magazynie, ja tak kiedyś zyskałem 800 tys. :)

Awatar użytkownika

Winter
Proedroj

To robię w pierwszej kolejności :P Ale jeśli mam jeszcze tydzień, to muszę zrobić koło 100 bitw jeszcze żeby się 1mln uzbierał :)

imlazy
Thesmothetai

Post autor: imlazy »

Przed tą aktualką w garażu powinieneś mieć:
KW z wieżą KV2 - dostaniesz 1 slot i KV zostanie rozbity na 2 czołgi
oraz
KW3 który zostanie rozbity na T150 i KW3 wyląduje na 7tierze; oczywiście 1 dodatkowy slot w garażu też dostaniesz.

W skrócie: 2 sloty i 2 czołgi :) Opłaca się chociażby dla tego aby potem sprzedać czołgi :)

A z zabawek polecam KV1S + armate 122mm :) Fajna zabawka :)
Im Lazy and I like it

Awatar użytkownika

Winter
Proedroj

hmm, to jeśli przed update nie kupie KV-3 to będę miał 2 czołgi z czego będę je mógł sprzedać czyli mogę zarobić :D

Awatar użytkownika

Autor tematu
defekator
Rhetor

Post autor: defekator »

imlazy pisze:Przed tą aktualką w garażu powinieneś mieć:
KW z wieżą KV2 - dostaniesz 1 slot i KV zostanie rozbity na 2 czołgi
oraz
KW3 który zostanie rozbity na T150 i KW3 wyląduje na 7tierze; oczywiście 1 dodatkowy slot w garażu też dostaniesz.
I jeszcze IS4. Nie dość, że trzeci czołg za darmo to jeszcze darmowy awans na 10 tier ;)

A tutaj http://img404.imageshack.us/img404/4697/shot001pi.jpg parametry wszystkich nowych czołgów po łatce 0.7.3 z test serwera. Zapomniałem tylko o t-150. Oczywiście są to czołgi stockowe.

Awatar użytkownika

Winter
Proedroj

KV-3 opracowany ale 700k potrzebne dalej :/

Awatar użytkownika

LordRuthwen
Rhetor

KW3 dobra maszyna, ostatnio miałem 3 bitwy pod rząd gdzie byłem na górze stawki, dwie wygrane, każda za ponad 2000 exp i jedna przegrana za 900 exp :)
Na końcu zostałem tylko ja, a z przeciwka M4, PzIV, PzIII/IV, T-28 i Grille, zabrakło mi jakiejś sekundy i bym wygrał, Grille rzutem na taśmę jako ostatni z towarzystwa sprezentował mi z przyłożenia, a już kończyli ładować... :)

Awatar użytkownika

hightower
Prytan
Kontakt:

Post autor: hightower »

co konkretnie bierzecie pod uwagę wybierając tank'a z danego Państwa,
bo ja na ten przykład nie ogarniam tego na tyle żeby wiedzieć w które Państwo się pakować.
Agencja interaktywna hauerpower.com. SEO, kampanie Ads. Projektowanie UX/UI. Dedykowane wdrożenia Wordpress.

Awatar użytkownika

LordRuthwen
Rhetor

Nie ma znaczenia, każdy czołg ma swoje mocne i słabe strony, ja poszedłem w ciężkie rosyjskie, ciężkie niemieckie, rosyjskie niszczyciele czołgów i rosyjską artylerię.
Z moich obserwacji (braciak ma niemiecką artę):
- ruska arta ma większy rozrzut za to większe uszkodzenia,
- niszczycieli czołgów nie mam porównania, ale gra mi się świetnie :)
- rosyjskie ciężkie mają spore możliwości, jadąc KW-3 (obecnie poziom 6 czołgu), nie mam problemu, żeby rozwalić niemiecką Panterę na solo (poziom 7) a ostatnio nawet Panterę i VK3601H (tak, wiem, to czołgi średnie, ale jakby byli ogarnięci gracze to by mnie rozwalili bez problemu), zresztą nawet E-75 rykoszetuję dość często.
- z niemieckich ciężkich to się jak na razie tylko Tygryska dorobiłem, bo główny nacisk kładę jednak na czołgi zdradzieckie :)

Wszystko zależy od tego kto jest po drugiej stronie, jak jakaś sirota, to jesteś w stanie dużo słabszym czołgiem rozwalić dużo lepszy. Mi się udało a pomocą KW-3 rozwalić IS-7 (najlepszy ruski ciężki czołg), też na solo. Jak mi się to udało, nie wiem, ale się udało.
Ostatnio zmieniony 25-04-2012, 08:14 przez LordRuthwen, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika

Autor tematu
defekator
Rhetor

Post autor: defekator »

hightower pisze:co konkretnie bierzecie pod uwagę wybierając tank'a z danego Państwa,
bo ja na ten przykład nie ogarniam tego na tyle żeby wiedzieć w które Państwo się pakować.
A to zależy, bo w każdym państwie są czołgi gorsze i lepsze.(chociaż każdym da się grać mi np świetnie grało się t-28 a jest to jeden z najbardziej nielubianych czołgów)
Najlepiej upatrz sobie do jakiej dziesiątki chcesz dążyć i realizuj tą gałąź drzewka. Chociaż i tutaj też bywa różnie np w drzewku niemieckim znacznie przyjemniej idzie się gałęzią e-100 ale ten jest znacznie gorszy od mausa. Ale i tak ta gałąź ma pułapkę w postaci zwykłego Tigera, który jest o niebo gorszy od Tigera(P).
Nie da się ocenić czy czołg jest fajny czy nie na podstawie jego parametrów podanych w grze bo one się różnie sprawdzają w praktyce.Zwłaszcza pancerz na papierze a w bitwie to dwie różne sprawy.
Jak chcesz wiedzieć coś o jakimś czołgu to poszukaj na forach opinii tych którzy nim grali.
Jak byś coś chciał wiedzieć o niemieckich to pytaj: to drzewko mam dobrze rozwinięte (za wyjątkiem TDków)

Ps. Właśnie u góry forum wyświetla mi się reklama WOTa.

Awatar użytkownika

hightower
Prytan
Kontakt:

właśnie dlatego sprawa jest ciężka do wyczucia, zasadzam się na niszczyciele,
kompletnie nie wiem czy usa, czy niemieckie, po opisach ciężko wyczuć,
badać wszystkie to dramat czasowy, a pewnie od razu nie ustrzelę tego co chce.
szkoda czasu na szukanie po forach, lepiej grać :)
Agencja interaktywna hauerpower.com. SEO, kampanie Ads. Projektowanie UX/UI. Dedykowane wdrożenia Wordpress.

Awatar użytkownika

LordRuthwen
Rhetor

Taka drobna rada, jak cię zatłuką, to wciskasz ESC i wychodzisz z bitwy, możesz zacząć bitwę czym innym - ja o tym nie wiedziałem na początku, więc byłem sporo czasu w plecy przez to, bo siedziałem do końca :)
Więc możesz robić oba drzewka równolegle.

Awatar użytkownika

hightower
Prytan
Kontakt:

tak obadałem to :)
ale juz wyczytalem że albo sowiet albo niemiec.
tylko szkoda exp na dwa drzewka.:(

taka zagwozdka dostalem po skonczeniu samouczka m3 stuart - ale nie moge sprzedac bo pisze brak miejsca w koszarach ? łaj ?

Awatar użytkownika

LordRuthwen
Rhetor

Odznacz opcję wyślij załogę i zdemontuj wyposażenie :)
hightower pisze: tylko szkoda exp na dwa drzewka.:(
Nie tak, każdy pojazd ma swoje doświadczenie.

ODPOWIEDZ