Osobnicy sprawdzający karty parkingowe
na zielono granice działek. Chodzi o działkę 287/1
- Załączniki
-
- Krakowska_Nowy ¦wiat.pdf
- (24.55 KiB) Pobrany 267 razy
ICE In Case of Emergency, w nagłym wypadku
-
- Rhetor
Dobra, hipoteza:Mistyczny pisze:Mark plac przed Krakusem razem z częścią ulicy jest terenem prywatnym więc to kto parkuje pod słoniem zależy tylko od jego właściciela.
jestem właścicielem kamienicy przy ul. Urszulańskiej, staję sobie na chodniku wzdłuż ściany i cmoknijcie mnie wszyscy w rurę wydechową, bo to moje.
Tak to działa?
Wysłane z mojej budki telefonicznej
PCPR Tarnów i problemy rodziny zastępczej z dziećmi z RAD
-
- Rhetor
Jeeeee, ale czemu blokady, czemu nie laweta?
Chciałem zauważyć, że pojazd z blokadą nadal stoi niezgodnie z przepisami/stwarza zagrożenie.
Chciałem zauważyć, że pojazd z blokadą nadal stoi niezgodnie z przepisami/stwarza zagrożenie.
Pojazd stwarzający zagrożenie zostanie usunięty na koszt właściciela, natomiast ten stojący nieprawidłowo i nie stwarzający zagrożenia może np. otrzymać karteczkę (i blokadkę) To już sami Strażnicy oceniająLordRuthwen pisze:Jeeeee, ale czemu blokady, czemu nie laweta?
-
- Rhetor
A dlaczego? skoro go tam nie powinno być, ktoś się go może nie spodziewać, ergo: stwarza zagrożenie
mirak, ja zauważyłem coś innego. Okazuje się, że na Starówce(okolice Wekslarskiej, Żydowskiej, bramy Pilźnieńskiej) można parkować za darmo Strefa zamieszkania wcale tam nie zobowiązuje do tego żeby parkować tylko w wyznaczonych miejscach. A jak już się znajdzie miejsce na chodniku to po co karta parkingowa. Parkujemy za darmo bo mandatów w życiu nikt nie dostanie...
Przecie starówka cała w Strefie zamieszkania. Może warto zainicjować taką akcję. Każdy agorowicz przechodząc przez starówkę dzwoni na SM i zgłasza nieprawidłowe parkowanie. Nieśpieszący się mogą czekać na reakcję.
W zasadzie zgłosic można w ciemno godzinę przed wyjściem i tylko sprawdzić efekty przechodząc
W zasadzie zgłosic można w ciemno godzinę przed wyjściem i tylko sprawdzić efekty przechodząc
"Nie wystarczy mówić do rzeczy, trzeba mówić do ludzi"