Euro 2012 w Tarnowie?
za RDNNie chcą strefy kibica między blokami
piątek, 30 marca 2012, 09:40
Mieszkańcy największej sypialni Tarnowa - Os. Jasna i Legionów, nie chcą strefy kibica koło bloków. Miasto ma ją postawić podczas mistrzostw Euro 2012 na Wojska Polskiego. Jak mówią, nikt z urzędu nie rozmawiał z radami osiedla w tej sprawie. Dowiedzieli się z mediów, podobnie radni, których zapytała nasza reporterka. Od urzędników dowiedzieliśmy się, że sprawa już jest przesądzona. Na stadionie Błękitnych, jak sugerują mieszkańcy, miasto wydałoby więcej na zorganizowanie strefy. Na osiedlu będzie zdecydowanie taniej...
Koszt strefy kibica na Wojska Polskiego to ok. 100 tys.zł. Będzie jeden telebim oraz zaplecze gastronomiczne z piwem.
Mieszkańcy osiedli Jasna i Legionów nie zgadzają się na to, bo boja się, że pseudokibice zdemolują im place zabaw, samochody i ławki, moói radny i mieszkaniec osiedla Jan Niedojadło...
Pierwszy mecz Mistrzostw Europy w Piłce Nożnej 2012 już 8 czerwca na Stadionie Narodowym w Warszawie. Zagra Polska z Grecją.
Więcej o protestach w sprawie strefy w Pulsie Regionu po 16.
jk
ICE In Case of Emergency, w nagłym wypadku
Nie tylko my mamy taki problem
Wystarczy spojrzeć na murawę - dośćsuraiw pisze:I mają rację
Już dawno pisałem, że mają stadion miejski w Mościcach i jak już tak bardzo chcą tą strefę, to tam mają warunki dobre.
Zaznaczam, że mnie żadna strefa nie interesuje bo sobie ją zrobię w swoim domu.
POLAK WĘGIER DWA BRATANKIĄ
http://www.tarnow.pl/index.php/pol/Mias ... efa-KibicaBędzie Strefa Kibica
Wt 17.04.2012 11:51
Biuro Prasowe
Trwają przygotowania do święta piłki nożnej w Tarnowie. Organizatorami są Urząd Miasta oraz Tarnowski Ośrodek Sportu i Rekreacji. Strefa Kibica będzie się mieścić na terenach sportowych usytuowanych przy ul. Wojska Polskiego.
Lokalizacja nie jest przypadkowa, ponieważ w pobliżu znajdują się największe tarnowskie osiedla mieszkaniowe. Liczymy, że ta przestrzeń będzie chętnie odwiedzana przez mieszkańców miasta – mówi dyrektor Wydziału Kultury magistratu Marcin Sobczyk. Na zadaszonej powierzchni 3 200 m2 ustawione będą krzesła, by można było w sposób komfortowy kibicować nie tylko polskiej reprezentacji. Mecze będzie można oglądać na ekranie LED o powierzchni 5 m x 3 m.
Strefa będzie otwarta codziennie od godziny 17.00. W dni, w których będą rozgrywane najatrakcyjniejsze mecze (półfinały, finał oraz pojedynki reprezentacji Polski) będzie czynna dłużej niż zwykle. Przed meczami reprezentacji Polski planujemy organizować występy grup muzycznych, pokazy cheerleaders, konkursy itp. – dodaje dyrektor Sobczyk. Na całym terenie obowiązywać będzie zakaz spożywania alkoholu oraz palenia tytoniu. Nagłośnienie usytuowane zostanie kierunkowo w taki sposób, aby do minimum ograniczyć natężenie dźwięku, docierające do części mieszkalnej osiedla. Wstęp wolny.
ICE In Case of Emergency, w nagłym wypadku
Nie no rozwaliło mnie teraz. Czytajcie http://tarnow.naszemiasto.pl/artykul/13 ... 784a,1,3,3
Nadal traktuje się ludzi w tym kraju jak zapite bydło, które nie potrafi sie piwa napić kulturalnie ze znajomymi. Albo się jakiś czorny z pobliskiego kościoła burzył, a może babcie z kółka różańcowego.
Nadal traktuje się ludzi w tym kraju jak zapite bydło, które nie potrafi sie piwa napić kulturalnie ze znajomymi. Albo się jakiś czorny z pobliskiego kościoła burzył, a może babcie z kółka różańcowego.
A tym czasem w Brzesku da się http://www.tarnowianin.com/3693_brzesko ... berga.html
-
- Obywatel
- Kontakt:
Jak do tej pory byłem (nielicznym na tym forum) zwolennikiem powstania strefy kibica, tak teraz jest mi już to zupełnie obojętne i tak z niej nie skorzystam. Coca-cola w strefie kibica? No chyba, że tą strefę dla dzieci organizują? W takim razie proponuję jeszcze konkursy z nagrodami.. Miałem ochotę oglądnąć mecz w większym gronie, napić się piwka i cieszyć ze zwycięstwa naszych, a tu.. ehh trudno..