Biurowiec TP

Coś budują? Coś wyburzają? Masz jakieś własne pomysły (nawet futurystyczne)? Tutaj jest miejsce dla ciebie
ODPOWIEDZ

Autor tematu
Stradie
Proedroj

Biurowiec TP

Post autor: Stradie »

Czy w związku z przejęciem TP przez Orange możemy się spodziewać remontu tegoż budynku?

Jakub Kwaśny
Rhetor
Kontakt:

Re: Biurowiec TP

Post autor: Jakub Kwaśny »

Stradie pisze:Czy w związku z przejęciem TP przez Orange możemy się spodziewać remontu tegoż budynku?
Przejęcie nastąpiło znacznie wcześniej. Obecnie trwa jedynie "rebranding", czyli po polsku zmiana nazwy :-) Ja bym się nie spodziewał ... ;-(
http://www.kubakwasny.pl" onclick="window.open(this.href);return false;
ponad > 22000 ml A Rh +, a TY?

MTar
Proedroj

Post autor: MTar »

Ja już dawno pogodziłem się z tym szpecącym widokiem. Jedyna szansa to atak islamskich terrorystów albo zablokowanie sterów samolotu, który podchodzi do lądowania na Tarnowskim lotnisku(jak ktoś go kiedyś wybuduje) lub coś równie prawdopodobnego. :lol: Innymi słowy moja nadzieja umarła.

mefisto101
Prytan

Post autor: mefisto101 »

Stradie pisze:Czy w związku z przejęciem TP przez Orange możemy się spodziewać remontu tegoż budynku?
ludzie no nie...

Zmienia się tylko nazwa właścicielem TP SA i marki Orange jest od zawsze ten sam podmiot czyli France Telecom (właścicielem TPSA są chyba od 15 lat)
po prostu połączyli obie marki w jedno i tyle. Pod względem własności NIC się nie zmienia tylko nazwa

Awatar użytkownika

gumini_0317
Archont

Post autor: gumini_0317 »

Obyś miał na myśli remont poprzez zredukowanie budynku do 1-2 pięter!!! ;)

Awatar użytkownika

Baxon
Thesmothetai

Post autor: Baxon »

Masz na myśli coś takiego?
Obrazek

dafi33
Rhetor

Post autor: dafi33 »

Jedyna szansa ''na życie'' dla tego budynku to remont kapitalny i przeróbka na mieszkania i biura .
Nie wiem czy w nim teraz dzieje się cokolwiek poza samym trwaniem ;)
Zburzenie go to koszty porównywalne z remontem więc nie wiem czy właściciel się na to zdecyduje ;) .

Awatar użytkownika

Goscinny
Rhetor

Post autor: Goscinny »

dafi33, teraz to tam na parterze jest kawałek centrali i na 4 piętrze kolejny kawałek. Gdyby przenieść całą centralę na parter, to po ściągnięciu anten z dachu w zasadzie 4 piętra bez problemu można by zburzyć - kwestia kosztów.

Cubaza
Rhetor

Post autor: Cubaza »

dafi33, z tego co mi wiadomo to tam są urządzenia TP, tam co chwile ktoś z TP się kręci. Więc ten budynek żyje.

Awatar użytkownika

ad2222
Rhetor

Post autor: ad2222 »

Najprostsze i najtańsze rozwiązanie to pokryć go jakimś zimozielonym pnączem, i przerobić na parking (kiedyś ktoś wspominał, że tam są poziomy dość wysokie, wyższe niż w standardowych mieszkaniach?).
"Wolę być głupim z nadzieją, niż bez nadziei - niemądrym" Edward 'Dudek' Dziewoński

halford
Rhetor

Post autor: halford »

Tam chyba całkiem spora serwerownia pracuje(pracowała) + w piwnicy niezły zestaw UPSów i agregat. Serwerownia zajmuje jedno piętro, a obsługuje ją chyba jedna osoba. Nie wiem czy to nadal funkcjonuje bo tam byłem z 5 lat temu.
3150 A Rh+

Rodowity
Archont

Post autor: Rodowity »

Cały ten teren razem z garażami i tym drapaczem chmur to "chluba" dla miasta Tarnowa, dziwne że nikomu to nie przeszkadza jak to wygląda. Nie wiem plastyk, architekt miejski, miasto nie ma żadnego wpływu na fakt że szpeci ta buda panoramę miasta, nie można wymusić zmian? nie mówie o rozebraniu tego, bo na ta chwile to pewnie abstrakcja, ale przynajmniej coś z tą fasadą zrobić, nie chodzi o jakiś oczojebny kolor jej, ale zawsze jakoś mozna to lepiej zagospodarować.

Jestem za społecznym wnioskiem w stronę urzędu miasta o zajęcie sie tym problemem

ODPOWIEDZ