Autostrada A4
-
- Rhetor
No, do ukończenia
Małżonka się tak nacięła w lutym
Małżonka się tak nacięła w lutym
Wysłane z mojej budki telefonicznej
PCPR Tarnów i problemy rodziny zastępczej z dziećmi z RAD
Nie wyświetla mi się, jest info, że ten film jest prywatny ;/Eredhel pisze: Obiekt WD-84 w ciagu drogi powiatowej biegnacej przez Pawęzów i ul Krzyską w Tarnowie
http://www.youtube.com/watch?v=EpmSOcllK0w
Autostradowe problemy.
http://www.rdn.pl/index.php/puls-dnia/1 ... dowy-drogiPorozumienie samorządów w sprawie budowy drogi
czwartek, 12 kwietnia 2012, 11:48
4 samorządy dogadały się w sprawie wspólnego opracowania planów budowy połączenia węzła autostrady A4 w Wierzchosławicach z Tarnowem. Dokumentację opracują i wyłożą na nią pieniądze powiat tarnowski, miasto Tarnów, gmina Wierzchosławice oraz marszałek województwa. Jednak budowa będzie możliwa dopiero po kolejnym rozdaniu pieniędzy unijnych na lata 2014-2020, czyli droga mogłaby powstać około 2017 roku, mówi starosta tarnowski Mieczysław Kras...
Pobierz plik
Utrudnienia z powodu braku drogi od autostrady w Wierzchosławicach do miasta Tarnowa zaczną się już w maju, kiedy Starostwo zamknie połowę sypiącego się mostu w Ostrowie na Dunajcu.
Więcej o porozumieniu międzysamorządowym i drodze, którą mają zbudować wraz z mostem na Dunajcu, będziemy mówić w Pulsie Regionu po godz.16. Naszym gościem będzie wicestarosta tarnowski Mirosław Banach.
jk
ICE In Case of Emergency, w nagłym wypadku
-
- Rhetor
- Kontakt:
Ja pamiętam czasy, że jechał Dunajec 47 minut na trasie Krk-Trngumini_0317 pisze:hurricane, Owszem w środę w TLK Bieszczady było miejsc niemal na styk(stało po dwie-trzy osoby na cały wagon). Każdego dnia pokonywałem trasę. Niestety czas 2h jest nie do przyjęcia. Wykończyć się idzie. Pamiętam piękne czasy 1:20 osobowym Krk-Trn.
A wyobraź sobie, że są tacy co tak dojeżdżają do pracy codziennie! Pozdrawiam przy okazji całą facebookową grupę dojeżdżających
http://www.kubakwasny.pl" onclick="window.open(this.href);return false;
ponad > 22000 ml A Rh +, a TY?
ponad > 22000 ml A Rh +, a TY?
Jako że nie jestem obeznany z tematem mam dwa pytania:
1. Jak rozumiem te opóźnienia mają związek z jakimś remontem na tej trasie. Jaki jest planowany termin zakończenia robót albo przynajmniej jakie są perspektywy poprawy czasu przejazdu na tej trasie?
2. Jak to wygląda jeszcze bardziej na zachód? Konkretnie do Wrocławia?
1. Jak rozumiem te opóźnienia mają związek z jakimś remontem na tej trasie. Jaki jest planowany termin zakończenia robót albo przynajmniej jakie są perspektywy poprawy czasu przejazdu na tej trasie?
2. Jak to wygląda jeszcze bardziej na zachód? Konkretnie do Wrocławia?
-
- Rhetor
A w ile osób jedziesz?2. Jak to wygląda jeszcze bardziej na zachód? Konkretnie do Wrocławia?
Jak >=2 dorosłych to bardziej opłaca się samochodem
Ja do Wrocławia jechałem jeszcze przed modernizacją, to ogólnie najgorszy odcinek Kraków - Katowice tam pociąg wlecze się niemiłosiernie, potem jest już ok, a odcinek Opole - Wrocław jest już dostosowany do 160 km/h i pociągi tam pięknie płyną po torach... Ogólnie nie byłem jakoś zmęczony podróżą ok 5 godzin jakoś chyba jechałem
-
- Rhetor
pb, od czerwca chyba będą bramki czynne, od Gliwic do Wrocławia.
Ale dobrze się jedzie
Ale dobrze się jedzie