Viśta - koniec ze wsparciem

Co byśmy bez nich zrobili? Masz problem ze sprzętem? Chcesz kupić grę? Tutaj jest odpowiednie miejsce na takie tematy.
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika

Autor tematu
LordRuthwen
Rhetor

Viśta - koniec ze wsparciem

Post autor: LordRuthwen »

Od dziś koniec wsparcia dla systemów Vista, będą wydawane tylko poprawki bezpieczeństwa, jedyną formą pomocy będzie płatny support.
http://windows.microsoft.com/en-us/wind ... /lifecycle

Awatar użytkownika

Goscinny
Rhetor

Post autor: Goscinny »

I dobrze, bo to jest porażka MS.
Powinni zrobić jakiś tani upgrade do "7" to by szybciutko mogli całkowicie zamknąć tą linię.

Awatar użytkownika

Autor tematu
LordRuthwen
Rhetor

Właśnie ja mam kupioną za ciężką kasę Viśtę, wtedy jeszcze nie było 7 a XP nie obsługiwał tego sprzętu... migracji nie ma.

Awatar użytkownika

Goscinny
Rhetor

LordRuthwen, migracja jest :) Product Upgrade niby jest, ale kosztuje więcej niż jakbyś kupił z półki nową siódemkę. Dziwne, ale prawdziwe :)

Awatar użytkownika

Autor tematu
LordRuthwen
Rhetor

Wiem, a już 8 na wydaniu, nie ma sensu?
Swoją drogą interfejs 8 jak dla mnie to porażka.

halford
Rhetor

Post autor: halford »

Z tego co można przeczytać to 8 nie wnosi aż tak wiele aby był sens na nią się przesiadać. System ten chyba jest tylko dla użytkowników, którzy potrzebują oglądnąć film, skorzystać z neta, itp. Win 7 ma być wspierany do 2020 więc nie widzę potrzeby przesiadki.

Awatar użytkownika

Goscinny
Rhetor

LordRuthwen, bawiłem się betą "8". Pomimo tego, że używam tel. z Androidem, to ten interfejs do mnie nie przemawia.
To jest rewolucja na miarę przejścia DOS>Windows, ale jakaś taka dziwna. Wiem, że to ma zunifikować interfejs na PC, telefonach, tabletach itd, ale jakiś taki mało ergonomiczny jest. Może to kwestia przyzwyczajenia, ale denerwowało mnie to, że co chwila mi wyskaiwały jakieś paski, dock'i jak za daleko przejechałem myszą.
Do domowych centrów rozrywki będzie fajne - kafelki plus ekran dotykowy na pewno się sprawdzi, ale w biurze tego nie widzę.

Awatar użytkownika

Autor tematu
LordRuthwen
Rhetor

Mi się ten ich nowy interfejs widzi TYLKO na dotykowcach, nie na standardowym PC.

Cubaza
Rhetor

Post autor: Cubaza »

Dlatego będzie można "zmienić" interface na normalny a nie pozostawać przy interface metro :P Metro jest zrobione na urządzenia dotykowe, bo siódemka bądź co bądź nie jest do tego przystosowana :P

Awatar użytkownika

Goscinny
Rhetor

Cubaza, zmieniłem, ale ten "zwykły" interfejs i tak jest poobcinany i jednak inny niż to, co dotychczas.

ODPOWIEDZ