Ludowy Klub Sportowy Nieciecza Bruk-Bet
Ale co to za porównanie, bo nie bardzo rozumiem jaki ma sens.Goscinny pisze:Nieciecza - mieszkańców 726 - na trybunach 1300 osób
Tarnów - mieszkańców ok. 100.000 - na trybunach 1000 osób
Jeżeli w Tarnowie byłaby drużyna, która walczy o ekstraklasę i to samo w Niecieczy, to wówczas możemy się pokusić o tego typu porównanie.
Tarnów 100 000 mieszkańców i na trybunach 10 tys. kibiców
Kraków pewnie ponad 800 000 mieszkańców i na trybunach 1500 kibiców.
O jakiej dyscyplinie sportu mówimy?
Ano o drugiej w Polsce jeśli chodzi o frekwencję na trybunach, czyli chodzi o mecze lig żużlowych.
Tak że widzisz, takie porównania są nie na miejscu i bez sensu.
Bądź tak mało konkretny, jak to tylko możliwe, dzięki temu nikogo nie urazisz.
suraiw, tak samo jak twierdzenie, że Nieciecza to banda pajaców, a "nasza Unia" to kuźnia lokalnych talentów i w zasadzie jedyna prawdziwa druzyna na świecie.
Nie ja podałem ilość kibiców jako pierwszy. O, sorki - przecież tam nie ma kibiców, tylko jakaś hołota i pajace stadionowi. Kibice są tylko Unii.
Nie ja podałem ilość kibiców jako pierwszy. O, sorki - przecież tam nie ma kibiców, tylko jakaś hołota i pajace stadionowi. Kibice są tylko Unii.
To po co extemal porównał te dwie drużyny?suraiw pisze:Jeżeli w Tarnowie byłaby drużyna, która walczy o ekstraklasę i
Kto wymyślił 1000 widzów na Unii? Na moje oko było maksymalnie 850. Co nie zmienia faktu że faktycznie zainteresowanie jest spore ;dextremal pisze:Nieciecza - Warta (I liga, 1 miejsce, miliony wydawane na zbieraninę pajaców nie mających nic wspólnego z Tarnowem i regionem): widzów 1.300
Unia - Juventa (III liga, 2 miejsce, zero pieniędzy, wychowankowie, tarnowianie, zawodnicy z regionu) widzów: 1.000
a jak ktoś chce zrozumieć fanatyków, czyli normalnych kibiców to umieściłem w odpowiednim temacie 3 odc. fanatyka. AGAINST MODERN FOOTBALL!