Autostrada A4
-
- Rhetor
zielony, a pokaż mi kogoś, kto zawsze przepisowo jeździ?
Wysłane z mojej budki telefonicznej
PCPR Tarnów i problemy rodziny zastępczej z dziećmi z RAD
odcinek od Wilczej do A4 będzie "ślepy", ale to tylko kilometrGoscinny pisze:czy wobec tego "stara 73" będzie ślepa, czy zrobią połączenie jej z "nową 73" ?
łącząc z nową DK73 otrzymujemy nikomu nie potrzebny skrót dla KDA, a tak Krzyż troszkę odsapnie
osobiście liczę że DK73 zostanie przesunięta z Nowodąbrowkiej na nowy odcinek od wiaduktu nad A4 do łącznika z Jana Pawła
Ale nie w taki dzień jak wczoraj lub np. w pt po południu kiedy to są największe korki na 4. Tylko kiedy jest pusto na drogach, a wtedy to już bez sensu jest pchać się przez Szczurową.starówka pisze:zielony, chyba kpisz że nie da rady, wcale nie trzeba mocno
a TU ostatni, który nigdy żadnego przepisu nie złamał
"stara" DK73 za ul. Wilczą, będzie służyła w praktyce tylko jako droga dojazdowa dla mieszkańców tamtejszych domów.
Niepokoi mnie tylko jeden fakt, o którym miałem wspomnieć już chwilę temu. Przyglądałem się dokładnie budowanemu wiaduktowi nad A4. Ze zdziwieniem muszę przyznać, że nikt nie pomyślał, by wydzielić tam chodnik. Z aktualnego postępu prac wyraźnie można zauważyć, że nowy łącznik odetnie pieszym przejście.
Dowód: odległość między ekranami a barierką jest bardzo mała i nie ma szans na to, by wytyczyć tam chodnik
Niepokoi mnie tylko jeden fakt, o którym miałem wspomnieć już chwilę temu. Przyglądałem się dokładnie budowanemu wiaduktowi nad A4. Ze zdziwieniem muszę przyznać, że nikt nie pomyślał, by wydzielić tam chodnik. Z aktualnego postępu prac wyraźnie można zauważyć, że nowy łącznik odetnie pieszym przejście.
Dowód: odległość między ekranami a barierką jest bardzo mała i nie ma szans na to, by wytyczyć tam chodnik
W samym Krakowie trzeba przejechać: Jasnogórską, Opolską, Lublańską, Bora Komorowskiego, Andersa, Aleje Jana Pawła II, Igołomską...LordRuthwen pisze:Kraków - Nowa Huta - Nowe Brzesko - Szczurowa - Radłów - Tarnów
I jesteście w Tarnowie w godzinę i 15 minut od wyjazdu z ul Jasnogórskiej (wylot na Olkusz)
Po co się męczyć?
Srednia prędkosc to około 80km/h. (zakładając trasę: Nowe Brzesko - Koszyce - Szczurowa)
Noga musiała nie schodzić z gazu w terenie zabudowanym szczególnie
Jasne wszystko da rade nawet w godzinę, ale to chyba tak trochę po "madafakowanemu"
Mistrzowie.
-
- Archont
Opowiadasz głupstwa;) Sam od środy jadę codziennie w tę i z powrotem pociągiem i szczerze mówiąc to mogłyby się myszy gonić po tych wagonach i przedziałach. Pustki okropne. Dziś 18:30 wyjechałem dziś z KRK i choć w pierwszym kiblu był sztuczny, ale znośny tłok to w drugiej jednostce było tak luźno, że w przedziale siedziało nas 6 osób. Nie ma co narzekać.hurricane pisze:Spokojnie Kuba, po pierwsze pociąg przed świętami to żadna przyjemność. Po drugie już wkrótce jak modernizacja się zintensyfikuje to do Krakowa pociąg będzie jechał i 2,5 godziny. Albo będzie mniej pociągów, bo linia będzie na noc zamykana, a dość intensywny ruch towarowy trzeba będzie utrzymać.Jakub Kwaśny pisze: Pociągiem Panie i Panowie, pociągiem!:)
-
- Rhetor
Mów mi jeszcze :pZimny pisze:W samym Krakowie trzeba przejechać: Jasnogórską, Opolską, Lublańską, Bora K., Andersa, Aleje Jana Pawła II, Igołomską...
Ja Kraków wiem jak przejechać, nie znam nazw ulic, Jasnogórską znam, bo szukałem tam jednego adresu
Poza tym nigdy nie kryłem, że nie cierpię tego miasta
Wysłane z mojej budki telefonicznej
-
- Rhetor
- Kontakt:
Dokładnie, dawno hurricane nie jechałeś chyba pociągiem. Przed świętami nawet IR WOŚP jechał z sześcioma wagonami. Tak z 6!!! wagonamigumini_0317 pisze:Opowiadasz głupstwa;) Sam od środy jadę codziennie w tę i z powrotem pociągiem i szczerze mówiąc to mogłyby się myszy gonić po tych wagonach i przedziałach. Pustki okropne. Dziś 18:30 wyjechałem dziś z KRK i choć w pierwszym kiblu był sztuczny, ale znośny tłok to w drugiej jednostce było tak luźno, że w przedziale siedziało nas 6 osób. Nie ma co narzekać.hurricane pisze:Spokojnie Kuba, po pierwsze pociąg przed świętami to żadna przyjemność. Po drugie już wkrótce jak modernizacja się zintensyfikuje to do Krakowa pociąg będzie jechał i 2,5 godziny. Albo będzie mniej pociągów, bo linia będzie na noc zamykana, a dość intensywny ruch towarowy trzeba będzie utrzymać.Jakub Kwaśny pisze: Pociągiem Panie i Panowie, pociągiem!:)
http://www.kubakwasny.pl" onclick="window.open(this.href);return false;
ponad > 22000 ml A Rh +, a TY?
ponad > 22000 ml A Rh +, a TY?
-
- Archont
To trzeba było zobaczyć w czwartek popołudniową osobówkę do Rzeszowa. Oczywiście tłok jest mniejszy niż zwykle, bo ludzi odstrasza ta modernizacja... Modernizacja ma coraz większe opóźnienia i gdyby nie te opóźnienia to już teraz czas jazdy byłby znacznie wydłużony, bo byłoby więcej odcinków jednotorowych i w końcu tak będzie, bo coraz mniejsze widzę szanse na ukończenie tego w terminie.
Kuba, i co w tym dziwnego, że z sześcioma wagonami? Normalne wzmocnienie przed świętami. W rozpisce jak byk stoi od 5.04. ET22 + 300 ton brutto (6 wagonów), gdy normalnie ma 200 ton brutto (4 wagony).
Gumini, Wielki Piątek nie jest wyznacznikiem frekwencji, ponieważ większość ruchu studenckiego już minęła. Ja pociągiem jechałem ostatnio 2 i 3 tygodnie temu (Keleos może potwierdzić, bo jechaliśmy razem) i boli bo ludzie odchodzą od kolei... Mimo wszystko cenię sobie czas i dlatego w większości jeżdżę samochodem, zawsze kogoś wiozę, więc koszty mi spadają a auto mam oszczędne. Dawniej jak przyspieszony jechał godzinę, to mógłbym jechać, teraz to strata czasu w połączeniu szczególnie z tarnowską komunikacją. Z resztą MZPR trochę wzmocnił składy przed świętami, to i tłok mógł być mniejszy na niektórych kursach - nie jestem w stanie mieć wiedzy o wszystkich kursach.
TomekMKM, nie wiem co wszyscy chcą od tej Igołomskiej, są koleiny owszem, ale są też ulice w Krakowie w dużo gorszym stanie.
Kuba, i co w tym dziwnego, że z sześcioma wagonami? Normalne wzmocnienie przed świętami. W rozpisce jak byk stoi od 5.04. ET22 + 300 ton brutto (6 wagonów), gdy normalnie ma 200 ton brutto (4 wagony).
Gumini, Wielki Piątek nie jest wyznacznikiem frekwencji, ponieważ większość ruchu studenckiego już minęła. Ja pociągiem jechałem ostatnio 2 i 3 tygodnie temu (Keleos może potwierdzić, bo jechaliśmy razem) i boli bo ludzie odchodzą od kolei... Mimo wszystko cenię sobie czas i dlatego w większości jeżdżę samochodem, zawsze kogoś wiozę, więc koszty mi spadają a auto mam oszczędne. Dawniej jak przyspieszony jechał godzinę, to mógłbym jechać, teraz to strata czasu w połączeniu szczególnie z tarnowską komunikacją. Z resztą MZPR trochę wzmocnił składy przed świętami, to i tłok mógł być mniejszy na niektórych kursach - nie jestem w stanie mieć wiedzy o wszystkich kursach.
TomekMKM, nie wiem co wszyscy chcą od tej Igołomskiej, są koleiny owszem, ale są też ulice w Krakowie w dużo gorszym stanie.
Zapraszam na Internetową Stację Meteo Tarnowiec - meteo.tarnowiec.prv.pl