MultiMedia uwagi na temat działania operatora
Jak to wypowiedzialo ? To nie mozna miec juz Cyfry ? Ona była dodatkowo płatna w MM ?Winter pisze:Panowie, MM wypowiedziało mojemu tacie Canal + i TVP Sport , a że zbliża się sezon żużlowy trzeba coś ogarnąć. W domu mam 3 telewizory Cyfrowy Polsat oferuje Dekoder główny + MultiRoom więc zostaje tylko 1 telewizor. I teraz pojawia się problem jak zrobić żeby te same programy były na 3 telewizorze nie biorąc dodatkowej umowy ?
Różnica pomiędzy małym a dużym miastem polega na tym, że w dużym mieście można więcej zobaczyć, a w małym więcej usłyszeć. - Jean Cocteau
Winter, ale ty mówisz o usługach tv cyfrowej po starej sieci TTK, rzeczywiście MM to wypowiadało klientom, miałem z tym do czynienia. Jeśli chcesz mieć dalej kablową cyfrówkę i oglądąć C+ i resztę cyfrowych kanałów to musisz sobie podpisać aneks do umowy na nowy pakiet tv analogowej + cyfrowej i przepiąć się do ich właściwej instalacji z usługami, za free (chyba).
Miałem brać internet od ZETO ale już 3 miesiąc "podłączają" do bloku i ani widu ani słychu. Mailowo pod koniec marca otrzymałem informację, że podłączenie będzie możliwe na początku kwietnia, wczoraj telefonicznie, że za około 2-3 miesiące:) a dzisiaj mailowo, że możliwość podpięcia będzie w okolicy połowy maja.
Wczoraj przed końcem zamknięcia biura Multimedia podpisałem umowę na łącze do 100Mbit za cenę trochę ponad 50 PLN miesięcznie (dodatkowo przez okres 6 miesięcy obniżony abonament). Internet podłączyli mi już dzisiaj po 10. Na revie ip mam .is.net.pl a prędkość łącza według testów wynosi ~70mbit/s:). Nie mam powodów aby narzekać na Multimedia.
Wczoraj przed końcem zamknięcia biura Multimedia podpisałem umowę na łącze do 100Mbit za cenę trochę ponad 50 PLN miesięcznie (dodatkowo przez okres 6 miesięcy obniżony abonament). Internet podłączyli mi już dzisiaj po 10. Na revie ip mam .is.net.pl a prędkość łącza według testów wynosi ~70mbit/s:). Nie mam powodów aby narzekać na Multimedia.
Spadku prędkości może nie ma, jednak jest zdecydowanie gorzej jeśli chodzi o szybkość usuwania awarii.Mixer pisze:Miałem wcześniej dostęp do łącza IS w innej lokalizacji i nie osiągał więcej niż 60 mbit/s, po przejęciu przez Multimedia nie zauważyłem spadku.Cubaza pisze:Mixer, bo masz go całe 8 godzin ? To troszkę mało żeby na cokolwiek narzekać
Ponieważ informacje o usterkach niekoniecznie trafiają od razu po zgłoszeniu do serwisantów. Czasem może to trwać np. 2 dni. W dawnym IS czy MTK informacja trafiała do serwisu w ciągu paru minut co pozwalało do minimum skrócić czas usuwania usterki, no ale musimy o tym zapomnieć i przyzwyczaić się do standardów MMP gdzie "w trosce o najwyższą jakość... blablabla..."zielony pisze: Spadku prędkości może nie ma, jednak jest zdecydowanie gorzej jeśli chodzi o szybkość usuwania awarii.