Protest w sprawie Tv Trwam

Wiadomości "z miasta".
ODPOWIEDZ

Renegat
Obywatel

Wed³ug moich obserwacji...

Post autor: Renegat »

Z moich obserwacji wynika, że 90% zwolenników palikota to zaciekli "ateiści" świeżo po liceum, po lekturze fragmentów książek Dawkinsa,(często z rodzicami z byłych służb mundurowych) lub dzieciarnia i dorośli z rodzin typu "panbuk tak, xiundz nie"
Renegat Tarnowski

Awatar użytkownika

defekator
Rhetor

Re: Wed³ug moich obserwacji...

Post autor: defekator »

Renegat pisze:po lekturze fragmentów książek Dawkinsa

Jednej książki "Boga urojonego". Pozostałych, które są znacznie trudniejsze w odbiorze (co nie oznacza, że trudne) raczej nie czytają ;) Co zresztą widać po nakładzie i wynikach sprzedaży ;)

e12
Prytan

Post autor: e12 »

dafi33 pisze:Wy jesteście naprawdę ograniczeni :lol:
nooo w porównaniu z takimi umysłami jak Twój lub JAAANA ŁUUKASZA CIEĆKO to na pewno jesteśmy wręcz upośledzeni :lol: :lol: :lol:
Marcin Zaród pisze:Tak, przyłączę się, mimo że startowałem z listy SLD na radnego. Bo mnie takie chamstwo jak tych pajacy na zdjęciach po prostu po ludzku wkurza.
nie warto się czymś takim irytować bo to nawet dziecinada nie była ;)

Awatar użytkownika

defekator
Rhetor

A kto to jest ten Jan Ciećko i czym doniosłym zasłynął ;) ??
Bo wychodzi na to, że tylko ja go nie kojarzę ;)

e12
Prytan

Post autor: e12 »

PĄ przewodniczĄcy :mrgreen:

farciarzgilmore
Archont

Post autor: farciarzgilmore »

Dla mnie ta cała sytuacja jest w ogóle chora. Dlaczego w ok. 40 milionowym kraju gdzie ponad 95% (strzelam) ludzi deklaruje się katolikami, nie można dać tego jednego programu do któregoś z Multipleksów?? Ja rozumiem, że są pewne wymogi, zróżnicowany program itp. ale po prostu dać go do którego MUXa i tyle. Nie jestem jakimś zagorzałym zwolennikiem instytucji zwanej kościołem ale skoro Ci ludzie tego potrzebują to co innym to przeszkadza ?

Awatar użytkownika

Dominik_PCH
Rhetor

Post autor: Dominik_PCH »

farciarzgilmore pisze:Dla mnie ta cała sytuacja jest w ogóle chora. Dlaczego w ok. 40 milionowym kraju gdzie ponad 95% (strzelam) ludzi deklaruje się katolikami, nie można dać tego jednego programu do któregoś z Multipleksów?? Ja rozumiem, że są pewne wymogi, zróżnicowany program itp. ale po prostu dać go do którego MUXa i tyle. Nie jestem jakimś zagorzałym zwolennikiem instytucji zwanej kościołem ale skoro Ci ludzie tego potrzebują to co innym to przeszkadza ?
To jest skomplikowany problem. Władze telewizji TRWAM i RM same się o niego prosiły. Mam na myśli sprawy finansowe. Nie mylić z misyjnością bo tą popieram.

farciarzgilmore
Archont

Post autor: farciarzgilmore »

Dominik możesz rozwinąć myśl bo przyznam się szczerze nie jestem w temacie. Dzięki.

Awatar użytkownika

Goscinny
Rhetor

Post autor: Goscinny »

farciarzgilmore pisze:po prostu dać
A inni niech się zrzucą, tak?

Bastekxyz
Archont

Post autor: Bastekxyz »

Zgodnie z ustaleniami dziennikarzy z "Rzeczpospolitej" - wysokość aktywów trwałych Fundacji 'Lux Veritatis' przekracza 86 mln zł (w 2010 r.). Dla porównania Eska TV może się pochwalić aktywami trwałymi wysokości 23 tys. zł, Lemon Records - 246 tys. zł, natimiast Stavka ma ich 1 zł. Fundacja o. Rydzyka ma też większe aktywa obrotowe (ponad 90 mln zł, przy 2,3 mln zł Eski, niespełna 2 mln zł Lemon i prawie 100 tys. zł – Stavki). Dodatkowo 'Lux Veritatis' wpisała we wniosku o koncesję 20,5 mln zł jako kwotę kapitału własnego. Dla porównania: Stavka wskazała 91 tys. zł kapitału, natomiast EskaTV i Lemon Records wykazały ujemny kapitał (odpowiednio 3,8 mln zł i 473 tys. zł). Jakby tego było mało z dokumentów złożonych w KRRiT wynika, że fundacja o. Rydzyka w 2010 r. miała też największy zysk – 3,5 mln zł netto. Straty wykazuje Eska TV (prawie 2,3 mln zł) oraz Stavka (4 tys. zł). Zysk Lemon to tylko 19 tys. zł.
Więc nie rozumiem o Co Wam chodzi z tym finansowaniem skoro mają kasiore, a nawet jak jej braknie to zwiększą częstotliwość wyświetlania reklam i już.
Ostatnio zmieniony 03-04-2012, 11:44 przez Bastekxyz, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika

Dominik_PCH
Rhetor

Pisze językiem potocznym. Nie szukam też linków bo nie mam czasu, teraz.
Chodzi o rozliczenia finansowe telewizji a raczej ich brak. TV TRWAM dostało koncesję na prowadzenie działalności non-profit. Nie mogło publikować reklam ani na nich zarabiać. Obecnie KRRiTV nałożyła karę finansową za ukrytą działalność reklamową prowadzoną przez TV TRWAM i RM.
Duże kontrowersje budzi publiczna zbiórka na ratowanie stoczni, chyba Gdynia, prowadzona przez TV TRWAM I RM. Do dziś nie wiadomo co się stało z pieniędzmi ze zbiórki publicznej. Mogę się mylić ale chyba nie było na nią pozwolenia.
Jest bardzo dużo pytań, które pozostają bez odpowiedzi.
Co do miejsca w mulipleksie to już go nie ma. Więc w zasadzie można sobie protestować.

Awatar użytkownika

defekator
Rhetor

Goscinny pisze: A inni niech się zrzucą, tak?

W normalnym systemie w momencie gdy liczba chętnych przekracza ilość dostępnych miejsc na multipleksach przeprowadzono by aukcję/przetarg i kanały przypadłyby tym stacjom które są w stanie zapłacić najwięcej. W momencie gdyby któraś z nich zbankrutowała i miejsce się zwolniło przeprowadzono by dodatkową licytację dotyczącą tego miejsca.

Sytuacja w której kontroluje się czy ewentualny chętny będzie w stanie sprostać finansowo nadawaniu i rozpatruje się setki innych czort wie jakich czynników jest delikatnie mówiąć nienormalna. No ale socjalizm to ustrój który bohatersko przezwycięża problemy nie występujące w żadnym innym systemie.

Bastekxyz
Archont

Post autor: Bastekxyz »

Dominik_PCH pisze:TV TRWAM dostało koncesję na prowadzenie działalności non-profit. Nie mogło publikować reklam ani na nich zarabiać. Obecnie KRRiTV nałożyła karę finansową za ukrytą działalność reklamową prowadzoną przez TV TRWAM i RM.
RM nie emituje reklam, a co do reklam w TV Trwam to:
TV Trwam jest również wspierana przez widzów, którzy wpłacają pieniądze na jej konto oraz jest utrzymywana z reklam. W przeciwieństwie do Radia Maryja, nie posiada statusu „nadawcy społecznego”[potrzebne źródło] [5] i może emitować reklamy. Nie korzysta z tego jednak zbyt często i pojawiają się one dość sporadycznie.
by wiki
Dominik_PCH pisze:Co do miejsca w mulipleksie to już go nie ma.
o rly?

http://wyborcza.pl/1,91446,11454796,KRR ... iejsc.html

@DOWN://
Zwracam honor, ale reklam "nie ukrytych" nie nadaje :)
Ostatnio zmieniony 03-04-2012, 11:57 przez Bastekxyz, łącznie zmieniany 2 razy.

Awatar użytkownika

Dominik_PCH
Rhetor

bastol23 pisze:
Dominik_PCH pisze:TV TRWAM dostało koncesję na prowadzenie działalności non-profit. Nie mogło publikować reklam ani na nich zarabiać. Obecnie KRRiTV nałożyła karę finansową za ukrytą działalność reklamową prowadzoną przez TV TRWAM i RM.
RM nie emituje reklam, a co do reklam w TV Trwam to:
TV Trwam jest również wspierana przez widzów, którzy wpłacają pieniądze na jej konto oraz jest utrzymywana z reklam. W przeciwieństwie do Radia Maryja, nie posiada statusu „nadawcy społecznego”[potrzebne źródło] [5] i może emitować reklamy. Nie korzysta z tego jednak zbyt często i pojawiają się one dość sporadycznie.
by wiki
http://wiadomosci.mediarun.pl/artykul/m ... 4,1,1.html

pierwszy lepszy link.

dafi33
Rhetor

Post autor: dafi33 »

e12 pisze:
dafi33 pisze:Wy jesteście naprawdę ograniczeni :lol:
nooo w porównaniu z takimi umysłami jak Twój lub JAAANA ŁUUKASZA CIEĆKO to na pewno jesteśmy wręcz upośledzeni :lol: :lol: :lol:
Marcin Zaród pisze:Tak, przyłączę się, mimo że startowałem z listy SLD na radnego. Bo mnie takie chamstwo jak tych pajacy na zdjęciach po prostu po ludzku wkurza.
nie warto się czymś takim irytować bo to nawet dziecinada nie była ;)
Skoro jesteś pan taki zabawny i ujawniasz pan nazwiska to może pośmiejemy się razem panie (dane usunięte na wyraźną prośbę zainteresowanego) he ? :lol: :lol: :lol:
Wyśmiewany przez ciebie Pan Ciećko uczestniczy choćby w takich akcjach :
http://www.ruchpalikota.org.pl/galerie- ... w-tarnowie
Ale pana nie interesuje to najlepiej kogoś wyśmiać a reszta buldogów podchwyci i jest ''wspaniała'' zabawa lud żąda krwi a co :lol:
Tłumaczę jak dziecku w przedszkolu że nikt nie został na tym spotkaniu obrażony , wyśmiany czy pobity no ale pan marcin zaród dalej z uporem maniaka twierdzi że to było chamstwo .
Pytam się w którym miejscu ? :lol:
Niezli z was hipokryci gratuluje .
Ostatnio zmieniony 04-04-2012, 00:08 przez dafi33, łącznie zmieniany 1 raz.

ODPOWIEDZ