Może to część strategii miasta w porozumieniu z PKP pt. "Chcemy obwodnicy wschodniej"ozi26 pisze:Dla mnie to jest chore. Robi się nowy wiadukt, który ma na znakach 3,9 !!! A przechodzi 4,10 maksymalnie. rozumie granica bezpieczeństwa. Maksymalna wysokość zestawu to 4,0 metra. Ale ludzie tamtędy bedzie prowadzony ruch z autostrady. Jak można tak projektować wiadukty.adaresik pisze:Godzina 15:57
Ciężarówka ze złomem nie zmieściła się pod remontowanym wiaduktem kolejowym na ul. Lwowskiej. Zdjęcia poniżej... [url=http://images39.fotosik.pl/1408/e38e5e7c7c4ff06bmed.jpg]Obrazek[/URL]
[url=http://images35.fotosik.pl/1275/d095b96249cd31bamed.jpg]Obrazek[/URL]
A we wtorek gość takim samym zestawem z wielkiej wsi złamał dwa słupy i urwał kable na długośći ponad 200 metrów. Zachaczył o kable telefoniczne.
Kolejny madafaka rozwalił zderzaka...
Hmmm,
http://www.rdn.pl/index.php/tarnow/1048 ... -drogowymiTarnów walczy z piratami drogowymi
sobota, 31 marca 2012, 10:56
Będą progi zwalniające na ul. ks. Sitki w Tarnowie. Kierowcy zbyt przesadzają tam z prędkością, tłumaczy Jacek Kułaga, dyrektor Centrum Usług Ogólnomiejskich w Urzędzie Miasta Tarnowa. Przejścia dla pieszych z progami zwalniającymi mają też umożliwić włączenie się do ruchu, dodaje...
Przejścia dla pieszych z progami zwalniającymi na ul. ks. Sitki pojawią się w najbliższych tygodniach.
jk
ICE In Case of Emergency, w nagłym wypadku
-
- Thesmothetai
IDIOTYCZNE
To może jeszcze lepiej. W każdym miejscu gdzie kogoś przejechało dajmy próg I ponazywajmy je ?
Czy naprawdę nie ma się czym zająć ? Ok, rozumiem, tragiczny wypadek itd. Ale mam nadzieje, że pomysł z progiem to tylko z okazji zbliżającego się 1szego kwietnia.
Jeśli tam naprawdę będzie podniesione przejście to tylko pogratu-kurde-lować geniuszu. Wstyd. Głupota.
To może jeszcze lepiej. W każdym miejscu gdzie kogoś przejechało dajmy próg I ponazywajmy je ?
Czy naprawdę nie ma się czym zająć ? Ok, rozumiem, tragiczny wypadek itd. Ale mam nadzieje, że pomysł z progiem to tylko z okazji zbliżającego się 1szego kwietnia.
Jeśli tam naprawdę będzie podniesione przejście to tylko pogratu-kurde-lować geniuszu. Wstyd. Głupota.
Im Lazy and I like it
Czy im czasem sie sufit na łeb nie spadł ?
Czemu w Polsce, Tarnowie jesli jest cos niebezpiecznie to dup - zmniejszamy prędkość. Czemu w naszym mieście nie ma ani jednego miejsca z podwyższeniem predkości a wiele takich dróg się nadaje aby można było po nich jeździć np. 70km/h. Parodia.
Czemu w Polsce, Tarnowie jesli jest cos niebezpiecznie to dup - zmniejszamy prędkość. Czemu w naszym mieście nie ma ani jednego miejsca z podwyższeniem predkości a wiele takich dróg się nadaje aby można było po nich jeździć np. 70km/h. Parodia.
Różnica pomiędzy małym a dużym miastem polega na tym, że w dużym mieście można więcej zobaczyć, a w małym więcej usłyszeć. - Jean Cocteau
Matko Boska Gościnny - nie wiesz co mówisz. Wiesz jakie są skrzyżowania w strefie zamieszkania, u mnie na osiedlu jednak wielu kierowców uznaje zasade: Droga szersza - główna. Więc nie wiem co by się działo na mieście
Różnica pomiędzy małym a dużym miastem polega na tym, że w dużym mieście można więcej zobaczyć, a w małym więcej usłyszeć. - Jean Cocteau
No przecież to jest istny kretynizm stosowany, choćby z samego aspektu bezpieczeństwa. Poza tym jak oni sobie takiego długasa wyobrażają? Przecież stoi tam fotoradar. Dramatyczne wvbory życia? dobre sobie. Poza tym już widzę to zagrożenie, gdy wszyscy zwalniają nagle do 20
Mam nadzieję, że ktoś się mocno palnie w łeb zanim to wprowadzi. Z czasem pewnie kierowcy zaprzestaną jeździć tamtędy i ruch z powrotem się przeniesie na np. Fatimską, dla której odciążeniem miało być właśnie Sitki.
Mam nadzieję, że ktoś się mocno palnie w łeb zanim to wprowadzi. Z czasem pewnie kierowcy zaprzestaną jeździć tamtędy i ruch z powrotem się przeniesie na np. Fatimską, dla której odciążeniem miało być właśnie Sitki.
Skoro w/w jednostka ma wprowadzać takie udogodnienia to może lepiej ją wogóle zlikwidować. Cały czas mam nadzieję że z tymi progami to jest to żart primaaprilisowy....tłumaczy Jacek Kułaga, dyrektor Centrum Usług Ogólnomiejskich w Urzędzie Miasta Tarnowa...
A swoją drogą to ciekawe ile miesięcznie zarabia ten dyrektor za takie pomysły...