Pożar - łąk koło Lasku Lipie
Pożar - ³ąk ko³o Lasku Lipie
Jedenaście zastępów strażaków walczy z pożarem traw przy al. Jana Pawła II w Tarnowie.
Płonie sześć hektarów łąk od kościoła błogosławionej Karoliny po Lasek Lipie.
http://www.gazetakrakowska.pl/artykul/5 ... ,id,t.html
Płonie sześć hektarów łąk od kościoła błogosławionej Karoliny po Lasek Lipie.
http://www.gazetakrakowska.pl/artykul/5 ... ,id,t.html
Nie rozumiem stwierdzenia. Ja mam przeszło 2 hektary trawnika pod domem... Sąsiad kolejne dwa więc już mamy 4 hektary pod domamisajdak pisze:sześć hektarów trawnika przed domem?
Całe 6 hektarów ma jednego właściciela i nie ma w pobliżu żadnego domu? Wypalanie trawy mogło się zacząć na 1m^2 nie musiało się zacząć na całych 6 hektarach.
taki żarcik - bez wchodzenia w szczegóły;)Cubaza pisze:Nie rozumiem stwierdzenia. Ja mam przeszło 2 hektary trawnika pod domem... Sąsiad kolejne dwa więc już mamy 4 hektary pod domamisajdak pisze:sześć hektarów trawnika przed domem?
Całe 6 hektarów ma jednego właściciela i nie ma w pobliżu żadnego domu? Wypalanie trawy mogło się zacząć na 1m^2 nie musiało się zacząć na całych 6 hektarach.
...
Z tego co widziałem na filmie to:
GCBM 18/16 - JRG 1 Tarnów (cysterna)
GBA 2,5/25 - JRG 2 Tarnów
GCBA 5/32 - JRG 2 Tarnów
GCBA 8/40 - JRG 2 Tarnów
GBA 2,5/16 - OSP Wola Rzędzińska
GBA 2/16 - OSP Wola Rzędzińska
GCBA 5/32 - OSP Tarnów-Rzędzin
GCBA 6/32 - OSP Zgłobice
Powyższego jestem pewny.
Na miejscu były chyba jeszcze GBA 2,5/25 oraz GCBA 5/32 z JRG 1. Nie wykluczam także SLRt z Rzędzina, ale to są już moje spekulacje. ;-)
GCBM 18/16 - JRG 1 Tarnów (cysterna)
GBA 2,5/25 - JRG 2 Tarnów
GCBA 5/32 - JRG 2 Tarnów
GCBA 8/40 - JRG 2 Tarnów
GBA 2,5/16 - OSP Wola Rzędzińska
GBA 2/16 - OSP Wola Rzędzińska
GCBA 5/32 - OSP Tarnów-Rzędzin
GCBA 6/32 - OSP Zgłobice
Powyższego jestem pewny.
Na miejscu były chyba jeszcze GBA 2,5/25 oraz GCBA 5/32 z JRG 1. Nie wykluczam także SLRt z Rzędzina, ale to są już moje spekulacje. ;-)
Ostatnio zmieniony 29-03-2012, 17:27 przez szopen, łącznie zmieniany 1 raz.
Dzięki za szybkie info. Z tych wypowiedzi na pewno się coś skleci.
A właśnie, skoro się zgadało. Poczciwy Jelczuś jest w Tarnowie oznaczony jako GCBM czy SCZ?
Tak na marginesie to macie perfekcyjne zgranie czasowe w postach z SiS
A właśnie, skoro się zgadało. Poczciwy Jelczuś jest w Tarnowie oznaczony jako GCBM czy SCZ?
Tak na marginesie to macie perfekcyjne zgranie czasowe w postach z SiS
Ostatnio zmieniony 29-03-2012, 17:34 przez TomekMKM, łącznie zmieniany 1 raz.