Tak. Przy obydwu wjazdach (od 16 Pułku i Nowodąbrowskiej) jest znak "Strefa Ruchu".pb pisze: Czy ten parking jest oznaczony jako "strefa ruchu"? Jeśli tak, to spokojnie można tego gostka ścigać tak jakby postawił auto na drodze publicznej.
Kolejny madafaka rozwalił zderzaka...
Ja się dziwie co ostatnio tyle tych syren w mieście słychać, ale wystarczy krótka lektura tematu i już wiadomo Ktoś tu relacjonował dzwon motocyklisty obok McDonalda, a widział ktoś dzwona w ten sam dzień, też motocyklisty z autem, ale na skrzyżowaniu klikowskiej z jastruna przy straży pożarnej ? Wyglądało na klasyczne wymuszenie przy wyjeździe samochodu z jastruna. Jak jechałem to był już tylko motocykl i ściągnięte rękawica+kask, oczywiście policja i straż, karetki już nie było.
http://www.wiocha.pl/463619,Mam_nowe_BM ... zy_miejsca
Przyznawać się, który zrobił to zdjęcie?
Przyznawać się, który zrobił to zdjęcie?
http://www.kpt.jun.pl/ - tarnowskie forum o komunikacji zbiorowej
http://tarnowianin.com/3145_rondo_dwupa ... owcow.html
Co prawda dane z tamtego roku, ale różnica w liczbach dość spora
Co prawda dane z tamtego roku, ale różnica w liczbach dość spora
2250ml 0 Rh+
A co do ciężkiej chol... robi Policja i Straż Wiejska? Założyć kamery i niech Miasto ZARABIA na mandatach. Jak przez półroku kazde najmniejsze naruszenie przepisów na tym rondzie będzie surowo karane - to mogę się założyć, że NAGLE ludzi się naucza jeździć.
Podobnie było na rondach turbinowych - matoły zmieniały pasy i rondo się blokowało, założono kamery, Policja stała non-stop i "sadziła" mandaty i nagle wszyscy się nauczyli jak jeździć. Dla Miasta to same plusy : kasa z mandatów + zwiększone bezpieczństwo.
Podobnie było na rondach turbinowych - matoły zmieniały pasy i rondo się blokowało, założono kamery, Policja stała non-stop i "sadziła" mandaty i nagle wszyscy się nauczyli jak jeździć. Dla Miasta to same plusy : kasa z mandatów + zwiększone bezpieczństwo.
9000 ml A Rh-
Czy ktoś mi może powiedzieć co za pochód przechodził wczoraj około godziny 19-20 ulicami Kasprowicza, Paderewskiego, Parkową i Słowiackiego? Kto zapłacił za pracę czterech (a może więcej) radiowozów, czy zgromadzenie dostało zgodę z Urzędu Miasta, i kto pozwolił na zablokowanie tych ulic?
Dla wyjaśnienia: Ustawa z dnia 5 lipca 1990 r. Prawo o zgromadzeniach (Dz. U. Nr 51, poz. 297 z późn. zm.), art. 5 ust. 1, art. 6 ust. 3; art. 7
O planowanym zgromadzeniu publicznym organizatorzy powiadamiają organ gminy właściwy ze względu na miejsce zgromadzenia. Organizatorzy muszą zadbać, aby zawiadomienie zostało dostarczone do urzędu nie później niż na 3 dni przed datą zgromadzenia, ale nie wcześniej niż na 30 dni.
Ustawa nie określa formy, w jakiej ma być dokonane zawiadomienie o zgromadzeniu. Zgodnie z art. 63 k.p.a. podania mogą być wnoszone pisemnie, telegraficznie lub za pomocą faksu, poczty elektronicznej albo za pomocą formularza umieszczonego na stronie internetowej właściwego organu.
Zawiadomienie o planowanym zgromadzeniu musi zawierać kilka niezbędnych informacji. Przede wszystkim w zawiadomieniu podajemy imię, nazwisko, datę urodzenia i adres organizatora oraz nazwę i adres osoby prawnej lub innej organizacji, jeżeli w jej imieniu organizuje on zgromadzenie. Musimy również przedstawić cel, program oraz język, w którym będą porozumiewać się uczestnicy zgromadzenia. Kolejną niezbędną informacją jest miejsce, data, godzina rozpoczęcia, planowany czas trwania, przewidywana liczba uczestników, projektowana trasa przejścia (o ile przewiduje się zmianę miejsca w czasie trwania zgromadzenia).
W zawiadomieniu organizator określa również planowane środki służące zapewnieniu pokojowego przebiegu zgromadzenia oraz środki, o których dostarczenie zwraca się do organu gminy, który w miarę potrzeby i możliwości zapewnia ochronę policyjną oraz może delegować swojego przedstawiciela.
Pozdrawiam
Dla wyjaśnienia: Ustawa z dnia 5 lipca 1990 r. Prawo o zgromadzeniach (Dz. U. Nr 51, poz. 297 z późn. zm.), art. 5 ust. 1, art. 6 ust. 3; art. 7
O planowanym zgromadzeniu publicznym organizatorzy powiadamiają organ gminy właściwy ze względu na miejsce zgromadzenia. Organizatorzy muszą zadbać, aby zawiadomienie zostało dostarczone do urzędu nie później niż na 3 dni przed datą zgromadzenia, ale nie wcześniej niż na 30 dni.
Ustawa nie określa formy, w jakiej ma być dokonane zawiadomienie o zgromadzeniu. Zgodnie z art. 63 k.p.a. podania mogą być wnoszone pisemnie, telegraficznie lub za pomocą faksu, poczty elektronicznej albo za pomocą formularza umieszczonego na stronie internetowej właściwego organu.
Zawiadomienie o planowanym zgromadzeniu musi zawierać kilka niezbędnych informacji. Przede wszystkim w zawiadomieniu podajemy imię, nazwisko, datę urodzenia i adres organizatora oraz nazwę i adres osoby prawnej lub innej organizacji, jeżeli w jej imieniu organizuje on zgromadzenie. Musimy również przedstawić cel, program oraz język, w którym będą porozumiewać się uczestnicy zgromadzenia. Kolejną niezbędną informacją jest miejsce, data, godzina rozpoczęcia, planowany czas trwania, przewidywana liczba uczestników, projektowana trasa przejścia (o ile przewiduje się zmianę miejsca w czasie trwania zgromadzenia).
W zawiadomieniu organizator określa również planowane środki służące zapewnieniu pokojowego przebiegu zgromadzenia oraz środki, o których dostarczenie zwraca się do organu gminy, który w miarę potrzeby i możliwości zapewnia ochronę policyjną oraz może delegować swojego przedstawiciela.
Pozdrawiam
29500ml B Rh+... A Ty?
Cytat z newa wyżej.Powiedzmy, zewnętrzny pas jest bardzo ostry i blisko przejścia dla pieszych, w związku z tym niektórzy po prostu przejeżdżaj pas, zamiast mieścić się w tym pasie - mówi jeden z kierowców.
Jak się komuś nie chce zakręcić kierownicą to się na lotnisku też nie zmieści. Ja tam jakoś razem z autobusem się mieszczę i nie muszę na przejście najeżdżać. Może i rondo nie jest największe ale stłuczki dochodzą tylko z braku umiejętności jazdy po rodzie lub celowym łamaniu przepisów.
Droga Krzyżowa Parafii Miłosierdzia Bożego. Można powiedzieć, że już doroczna ;-)angelo pisze:Czy ktoś mi może powiedzieć co za pochód przechodził wczoraj około godziny 19-20 ulicami Kasprowicza, Paderewskiego, Parkową i Słowiackiego? Kto zapłacił za pracę czterech (a może więcej) radiowozów, czy zgromadzenie dostało zgodę z Urzędu Miasta, i kto pozwolił na zablokowanie tych ulic?
Pozdrawiam
Ja w podobnej sytuacji, ale na rondzie przy Starodąbrowskiej/Mickiewicza panu taksówkarzowi pokazałam środkowy palechalford pisze:Po 16 jadę na rondzie tymczasowym, chce z niego zjechać ale widzę, że jakiś dzieciak wchodzi na pasy. Zatrzymałem się grzecznie aby chłopaka puścić, a baran za mną klaksonem mnie częstuje. Później wrzucę zdjęcie. Blachy miał KT.
I pozdrawiam jeżdżących skuterami...jak się nie wie, gdzie jest prawy kierunkowskaz, a gdzie lewy - to się nie jeździ. Następnym razem rozjadę. (skuter z prawym kierunkowskazem, skręcił w lewo ). Tak samo jak się wyprzedza z lewej skręcających w lewo! Trochę rozumu - ja mam kawał blachy, a Wy tylko kask.
Dla mnie to jest chore. Robi się nowy wiadukt, który ma na znakach 3,9 !!! A przechodzi 4,10 maksymalnie. rozumie granica bezpieczeństwa. Maksymalna wysokość zestawu to 4,0 metra. Ale ludzie tamtędy bedzie prowadzony ruch z autostrady. Jak można tak projektować wiadukty.adaresik pisze:Godzina 15:57
Ciężarówka ze złomem nie zmieściła się pod remontowanym wiaduktem kolejowym na ul. Lwowskiej. Zdjęcia poniżej... [url=http://images39.fotosik.pl/1408/e38e5e7c7c4ff06bmed.jpg]Obrazek[/URL]
[url=http://images35.fotosik.pl/1275/d095b96249cd31bamed.jpg]Obrazek[/URL]
A we wtorek gość takim samym zestawem z wielkiej wsi złamał dwa słupy i urwał kable na długośći ponad 200 metrów. Zachaczył o kable telefoniczne.