Remont Krakowskiej
-
- Rhetor
No to już (wreszcie)....:
http://www.tarnow.pl/index.php/pol/Mias ... rakowskiej
Ja jestem za może najbliższa sobota, 31 marca? Jakiś marsz w obronie wolnych mediów i wiadomej tv jest od g. 16, to trochę wcześniej agorowo możemy pomaszerować Krakowską... To taka propozycja...
http://www.tarnow.pl/index.php/pol/Mias ... rakowskiej
Goscinny pisze:A płytki już się ruszają
Proponuję w dzień otwarcia, albo jeden później zrobić agorową akcję "szukamy usterek" i przejść ławą po wyremontowanej Krakowskiej i znaleźć wszystkie niedoróbki i buble, oraz je udokumentować (foto/filmiki).
Ja jestem za może najbliższa sobota, 31 marca? Jakiś marsz w obronie wolnych mediów i wiadomej tv jest od g. 16, to trochę wcześniej agorowo możemy pomaszerować Krakowską... To taka propozycja...
Na Placu Sobieskiego przy rynnie "celowa?"dziura w nawierzchni.
Będzie tam kałuża a potem coraz większa dziura.
Jezdnia i nawierzchnia z porfiru dużo lepsza od chińczyka.
Te chińskie płytki mają brzydkie "zacieki", pewnie nieźle piją.
Są miejsca, gdzie między płytkami są dziury, bo już wypłukało.
Ogólnie stan jest dużo lepszy od tego, co było.
Między ładnymi kwietnikami z bratkami jest przygotowane miejsce pod tramwaj-kawiarnię.
Ławeczki, drzewka z osłonami, słupki, lampy, kosze na śmieci nieźle się prezentują.
Drzewek i ławeczek trochę rzadko, mogło być więcej.
Ogólny efekt pozytywny.
Będzie tam kałuża a potem coraz większa dziura.
Jezdnia i nawierzchnia z porfiru dużo lepsza od chińczyka.
Te chińskie płytki mają brzydkie "zacieki", pewnie nieźle piją.
Są miejsca, gdzie między płytkami są dziury, bo już wypłukało.
Ogólnie stan jest dużo lepszy od tego, co było.
Między ładnymi kwietnikami z bratkami jest przygotowane miejsce pod tramwaj-kawiarnię.
Ławeczki, drzewka z osłonami, słupki, lampy, kosze na śmieci nieźle się prezentują.
Drzewek i ławeczek trochę rzadko, mogło być więcej.
Ogólny efekt pozytywny.
Nie wiem czy po wyłączeniu ruchu ulica by ożyła. Popatrz na to, że własnie przez brak ruchu kołowego(bo piesi mogli się poruszać) upadła większość sklepów na Krakowskiej.Goscinny pisze:Jakby jeszcze tam nie było ruchu puszczonego, to ulica by ożyła (może), a tak, to będzie to samo, tylko na podkładzie z chińskiego marmuru. Bank,bank,bank i o 18 ulica będzie wymarła.
Tak samo na Wałowej. Tam nie ma ruchu samochodów a ulica po 18 i tak jest pusta.
Nie poruszam tutaj kwestii tego, że Tarnów w ogóle umiera po 18...
Znajomy jechał lewym chodnikiem w dół i czuł pod kołami jak płytki chińskie się ruszają.
Dobrze byłoby sprawdzić, które to z nich nadają się do poprawienia.
Gdyby ktoś z forumowiczów miał na tyle samozaparcia i znalazł takie klawiszujące płyty chodnikowe, zanim ulica zostanie odebrana ostatecznie, byłaby to ważna sprawa.
Jeszcze jest czas, żeby usunąć usterki, bo jak zejdą z budowy, to będzie już za późno.
Gdyby ktoś z forumowiczów miał na tyle samozaparcia i znalazł takie klawiszujące płyty chodnikowe, zanim ulica zostanie odebrana ostatecznie, byłaby to ważna sprawa.
Jeszcze jest czas, żeby usunąć usterki, bo jak zejdą z budowy, to będzie już za późno.
Jechał jak rozumiem rowerem ?? Też to zauważyłem jakiś czas temu w zaraz za muzeum etnograficznym idąc do góry są płytki na które wystarczy stanąć aby zaczęły się "klawiszować", siedziałem cicho ponieważ władza zapewniała, że wszelkie niedoróbki wynikają z tego, że remont nie jest jeszcze zakończony i są to niejako niedoróbki robocze.tar pisze:Znajomy jechał lewym chodnikiem w dół i czuł pod kołami jak płytki chińskie się ruszają.
Przyczyny nie szukałbym jedank w tym, że płytki są chińskie tylko, że firma polska która to kładla była byle - jaka , a władza , również polska, nie potrafiła dopilnować roboty.
Mam też wrażenie, że kostka w rejonie tych rowków którymi ma spływać woda jest położona krzywo. Generalnie jeżeli uwzględnić ilość czasu poświęconego na remont do uzyskanych rezultatów i jakości wychowania to całość remontu nie da się ocenić inaczej niż na dwóje z dwoma minusami
-
- Archont