Nocne zaciemnienie w Gminie

Wiadomości "z miasta".
ODPOWIEDZ

Autor tematu
toomas
Archont

Nocne zaciemnienie w Gminie

Post autor: toomas »

Witam.
Zauważyłem ostatnio, że w Zgłobicach następuje nocne zaciemnienie - wyłączone jest oświetlenie uliczne. Oszczędności jakieś?? Czy w innych podtarnowskich sypialniach te tak jest?

Awatar użytkownika

ozi26
Thesmothetai

Post autor: ozi26 »

Kolego w gminie Wojnicz już tak jest od grudnia. O 23 lub 24 nastają ciemności i tak do 5 rano. Teraz o 4.50 już się widno robi ale za tydzień o 5 jeszcze będzie ciemno. W Jurkowie również ciemności ale tam o 4.00 już zaczynają świecić.

hurricane
Rhetor

Post autor: hurricane »

Kraków też oszczędza - lampy zapalają się jak już jest całkiem ciemno i gasną tuż przed tym jak zacznie widnieć - średnio 1,5 - 2 godziny mniej się latarnie świecą...
Zapraszam na Internetową Stację Meteo Tarnowiec - meteo.tarnowiec.prv.pl

kedzior
Obywatel

Post autor: kedzior »

W kilku gminach tak robią. W poprzednim Temi jest artykuł na ten temat.

Labudu
Prytan

Post autor: Labudu »

W nocy oszczędzają i dobrze, ale dlaczego lampy świecą popołudniami gdy jest jeszcze jasno? Zaobserwowałem to wczoraj i przedwczoraj w Zawadzie, godzina tuż po 17 a lampy się świecą, przyglądałem się jak głupi czy ta lampa faktycznie się świeci. Przecież spokojnie można było je 30 minut później zapalić i też by było jasno
2250ml 0 Rh+

Awatar użytkownika

ozi26
Thesmothetai

Post autor: ozi26 »

Labudu pisze:W nocy oszczędzają i dobrze, ale dlaczego lampy świecą popołudniami gdy jest jeszcze jasno? Zaobserwowałem to wczoraj i przedwczoraj w Zawadzie, godzina tuż po 17 a lampy się świecą, przyglądałem się jak głupi czy ta lampa faktycznie się świeci. Przecież spokojnie można było je 30 minut później zapalić i też by było jasno
Bo są jeszcze ustawione na czas zimowy. I tu właśnie są najwieksze oszczędności. Juz ponad dwa tygodnie o 17 jest widno i zamiast je przestawić to nie ponoć nie można. hehe jedno zaprzecza drugiemu

Autor tematu
toomas
Archont

Post autor: toomas »

Szkoda tylko, że wszystkie lampy gasną. Jakby tak połowa...wiem, wiem nie da się tego zrobić tak tylko głośno myślę:)

Awatar użytkownika

Winter
Proedroj

Post autor: Winter »

Od kilku dni na Bema ciemność nastała ;P od szkoły do kościoła jest ciemno, wczoraj od kościoła jeszcze świeciły nie wiem jak dziś.

ODPOWIEDZ