Parkowanie w Tarnowie
-
- Thesmothetai
figa: Tylko bez szaleństwa Aby akcja miała sens musi być przeprowadzona rzetelnie i bez chamstwa
Swego czasu w Sosnowcu sporo osób bawiło się w taki 'nauczanie' i co ciekawe nawet Straż Miejska nie miała zbyt dużo sprzeciwów ze strony obklejonych. Bo i mało który ze źle parkujących miał na tyle odwagi cywilnej aby przyznać się, że dostał wlepe za swoją głupotę.
Jedna naklejeczka na szybie ( aby nie zniszczyć samochodu, lakieru itd ) skutecznie zniechęca parkującego. I oczywiście irytuje, więc należy się liczyć z niemiła reakcją kierowcy jeśli będziesz miała 'przyjemność' spotkać takowego w trakcie akcji
Swego czasu w Sosnowcu sporo osób bawiło się w taki 'nauczanie' i co ciekawe nawet Straż Miejska nie miała zbyt dużo sprzeciwów ze strony obklejonych. Bo i mało który ze źle parkujących miał na tyle odwagi cywilnej aby przyznać się, że dostał wlepe za swoją głupotę.
Jedna naklejeczka na szybie ( aby nie zniszczyć samochodu, lakieru itd ) skutecznie zniechęca parkującego. I oczywiście irytuje, więc należy się liczyć z niemiła reakcją kierowcy jeśli będziesz miała 'przyjemność' spotkać takowego w trakcie akcji
Im Lazy and I like it
Ja jestem bardzo spokojną osobą Szlag mnie tylko trafia jak jakiś idiota wjedzie jednym kołem z jednej strony na kopertę, a drugi idiota to samo zrobi z drugiej strony. A wtedy na kopercie można co najwyżej rower postawić. A ja muszę jeździć i szukać miejsca. Dobrze jest, jak mam lepszy dzień i mogę pospacerować. Gorzej, jak mnie noga boli i ledwo chodzę.
Odświeżę trochę temat :
Skrzyżowanie Czerwonych Klonów z Traugutta, 2 auta stoją już praktycznie na skrzyżowaniu. Bo przecież trzeba do Kina isc, i nie nachodzić się, nie można zaparkować koło stadionu, bo nóżki będa boleć.
Skrzyżowanie Czerwonych Klonów z Traugutta, 2 auta stoją już praktycznie na skrzyżowaniu. Bo przecież trzeba do Kina isc, i nie nachodzić się, nie można zaparkować koło stadionu, bo nóżki będa boleć.
Różnica pomiędzy małym a dużym miastem polega na tym, że w dużym mieście można więcej zobaczyć, a w małym więcej usłyszeć. - Jean Cocteau
Witam
Podczas czatu z prezydentem pojawiło się takie oto pytanie :
A oto zbliżenie na szybę:
Stoi tak bez identyfikatora, bez karty parkingowej już od tych mrozów, tylko zmienia miejsce z prawej strony Wekslarskiej na lewą i tak ciągle. Mandatu ani razu.
Natomiast po drugiej stronie taka sama sytuacja. Też z soboty. Auto parkowało na placu Bohaterów Getta i przeniosło się tutaj do centrum. Fakt nie codziennie, ale jednak:
W prawym dolnym rogu szyby przebija się coś na styl identyfikatora, jednak oto jak on wygląda:
Moim zdaniem w tej kwestii też powinien być mandat.
Idziemy dalej. Tym razem sytuacja z dziś. po co identyfikatory skoro wystarczy kupić go dwa lata temu i jeździć sobie na nim cały czas, oto zdjęcie:
A teraz mój ulubieniec, który parkuje tak przez prawie cały tydzień. Czasem coś go tknie i stanie normalnie. Zdjęcie z placu Bohaterów Getta:
Powiecie mi pewnie, że o co chodzi, przecież ma identyfikator. Jednak ten identyfikator wygląda sobie tak:
Właściciel przyjeżdża z rana(godzina 8-9) na parking i jest naprawdę dużo miejsc wolnych w tym czasie. Jednak nie, bo on musi zaparkować na chodniku bo tam miejsce jest zawsze.
Podczas czatu z prezydentem pojawiło się takie oto pytanie :
Odpowiedź prezydenta nastąpiła błyskawicznie:[14:43:43] ~inna: Co ze starówka, co z ulica Wekslarską, widział pan co się tam dzieje ze samochodami? Parkują wszędzie , na chodnikach, moze słupy miasto tam postawi, albo wymarzony zakaz wjazdu? ale pewnie jak zwykle pan obieca poprawe i tyle!
A teraz oto co się dzieje na Wekslarskiej. Zdjęcia są z soboty i z dzisiaj. Auto przedstawione na tym zdjęciu parkowało wcześniej na Placu Bohaterów Getta, widać skończyła się tam ważność identyfikatora ponieważ już bez identyfikatora można sobie zaparkować za darmo przy rynku i nie jest się nękanym:[14:44:24] Prezydent: Odwieczny problem, wysyłamy tam straż miejską.
[14:44:31] Prezydent: Ustawiamy znaki, apelujemy.
A oto zbliżenie na szybę:
Stoi tak bez identyfikatora, bez karty parkingowej już od tych mrozów, tylko zmienia miejsce z prawej strony Wekslarskiej na lewą i tak ciągle. Mandatu ani razu.
Natomiast po drugiej stronie taka sama sytuacja. Też z soboty. Auto parkowało na placu Bohaterów Getta i przeniosło się tutaj do centrum. Fakt nie codziennie, ale jednak:
W prawym dolnym rogu szyby przebija się coś na styl identyfikatora, jednak oto jak on wygląda:
Moim zdaniem w tej kwestii też powinien być mandat.
Idziemy dalej. Tym razem sytuacja z dziś. po co identyfikatory skoro wystarczy kupić go dwa lata temu i jeździć sobie na nim cały czas, oto zdjęcie:
A teraz mój ulubieniec, który parkuje tak przez prawie cały tydzień. Czasem coś go tknie i stanie normalnie. Zdjęcie z placu Bohaterów Getta:
Powiecie mi pewnie, że o co chodzi, przecież ma identyfikator. Jednak ten identyfikator wygląda sobie tak:
Właściciel przyjeżdża z rana(godzina 8-9) na parking i jest naprawdę dużo miejsc wolnych w tym czasie. Jednak nie, bo on musi zaparkować na chodniku bo tam miejsce jest zawsze.
sajdak, kupujesz identyfikator mieszkańca. Dawniej szło się na Bernardyńską i wykupywało identyfikator. Teraz trzeba iść bodajże do UM na Nową i tam wyrobić.
Idziesz z dowodem rejestracyjnym i dowodem osobistym i mówisz, na który parking chcesz mieć identyfikator. Uprawnia Cię to do parkowania na danym parkingu/ulicy bez potrzeby kupowania kart parkingowych
W Twoim wypadku wybierasz albo Bema, albo Urszulańską. Ja bym na Twoim miejscu wybrał Bema ponieważ parking jest dłuższy i więcej miejsc wolnych znajdziesz
Idziesz z dowodem rejestracyjnym i dowodem osobistym i mówisz, na który parking chcesz mieć identyfikator. Uprawnia Cię to do parkowania na danym parkingu/ulicy bez potrzeby kupowania kart parkingowych
W Twoim wypadku wybierasz albo Bema, albo Urszulańską. Ja bym na Twoim miejscu wybrał Bema ponieważ parking jest dłuższy i więcej miejsc wolnych znajdziesz
Opłata jest roczna, jest to bodajże 16zł jeśli dobrze pamiętam. Nie wiem czy nie trzeba być zameldowanym żeby móc wykupić abonament, ale może umowa najmu wystarczy.sajdak pisze:a nie trzeba żadnego dowodu najmu tego mieszkania? ile taka przyjemność kosztuje - to jest roczne czy miesieczne czy stałe?