Budowa skateparku

Coś budują? Coś wyburzają? Masz jakieś własne pomysły (nawet futurystyczne)? Tutaj jest miejsce dla ciebie
ODPOWIEDZ

Keleos
Rhetor

Post autor: Keleos »

Ty twierdzisz, że skatepark = mniej narkotyków u młodzieży. Ja twierdzę, że jest odwrotnie. Mam pełne podstawy tak twierdzić bazując na obserwacjach za czasów skateparku chociażby ok 7 lat temu.

Może czasy się zmieniają, może teraz liczy się level w Metinie, a nie zabawa przy joincie na skateparku... ciężko mi powiedzieć. Śmieszą mnie tylko teksty o zmniejszeniu problemu narkomanii poprzez zapewnianie młodzieży miejsc do wieczornych posiadówek większymi grupami, w kapturach, z bluzami, w szerokich spodniach... profilowanie po wyglądzie? Pewnie. To się sprawdza wręcz fantastycznie.

Awatar użytkownika

Dominik_PCH
Rhetor

Post autor: Dominik_PCH »

Keleos pisze:Ty twierdzisz, że skatepark = mniej narkotyków u młodzieży. Ja twierdzę, że jest odwrotnie. Mam pełne podstawy tak twierdzić bazując na obserwacjach za czasów skateparku chociażby ok 7 lat temu.

Może czasy się zmieniają, może teraz liczy się level w Metinie, a nie zabawa przy joincie na skateparku... ciężko mi powiedzieć. Śmieszą mnie tylko teksty o zmniejszeniu problemu narkomanii poprzez zapewnianie młodzieży miejsc do wieczornych posiadówek większymi grupami, w kapturach, z bluzami, w szerokich spodniach... profilowanie po wyglądzie? Pewnie. To się sprawdza wręcz fantastycznie.
Teraz pomawiasz. Czy mógłbyś podeprzeć się konkretnymi dowodami?
Dziś w 90% to są użytkownicy skate-parku. Starsi są na studiach, albo pracują.
Obrazek

Mam pytanie, w której szkole uczysz i jakiego przedmiotu?

Keleos
Rhetor

Nie, nie pomawiam. Znałem kilka osób ze skateparku.

Aha i twierdzisz, że jak tych małych dzieciaków się nie zagoni na skatepark, to w wieku 10 lat sięgną po narkotyki? Takie argumenty są dobre dla starych ludzi, dla których Internet i ulica to zło.

Co ma w ogóle mój zawód z tym wspólnego? Każdy Wasz argument sprowadza się do zawodu nauczyciela. "Jesz fast-foody - nauczycielowi nie przystoi, oglądasz piłkę nożną - o jezu, nauczyciel ogląda?, nie chodzisz do kościoła - przecież jesteś nauczycielem! jak to?!"

Naprawdę taki ograniczony jesteś, że każdy element, który ci nie pasuje musisz sprowadzać do nauczycielstwa?

Płacą mi za nauczanie i wychowywanie młodzieży, nie za zgadzanie się z Tobą.

Co za różnica czy układam kostki brukowe, czy jestem wychowawcą świetlicy? No powiedz mi. Bez uciekania.

Awatar użytkownika

Dominik_PCH
Rhetor

Tylko, że na skate-parku nikt Cie zna i nikt o Tobie nie słyszał.
Może kiedyś przyszedłeś i nikt nie chciał z Tobą gadać, albo jakaś spoko dziewczyna ze skate Cię olała i do dziś masz z tym problem. Nie wiem, nie ważne.

Chciałbym wiedzieć, którą szkołę odradzać ludziom. Nie chcę żeby frustrat i człowiek, któremu nie wyszło, uczył czyjekolwiek dzieci.
Pracuje w Pałacu Młodzieży w Tarnowie, jestem grafikiem, robię co lubię i nie mam z tym problemu.

Awatar użytkownika

misha
Proedroj

Post autor: misha »

Dominik_PCH pisze:Dziś w 90% to są użytkownicy skate-parku. Starsi są na studiach, albo pracują.
i pod tym zdjęcie maluchów.
A później...
Dominik_PCH pisze:Tylko, że na skate-parku nikt Cie zna i nikt o Tobie nie słyszał.
No spodziewam się, że to nie ta sama grupa, z ktorą mógł przebywać Keleos;) a zakładając ze pozostałe 10% jest starsze od przedstawionej to wyjdzie że bardzo mało ich - może nawet sam Dominik_PCH :D
Reszta to jakieś rozmyslania goscia po joincie, ktory pojezdził na desce, zainteresowal się sprayem a teraz bawi się grafiką:) (to w ramach kreowania obrazu kogoś na podstawie mało istotnych informacji o tym kimś)

Awatar użytkownika

Dominik_PCH
Rhetor

misha pisze:
Dominik_PCH pisze:Dziś w 90% to są użytkownicy skate-parku. Starsi są na studiach, albo pracują.
i pod tym zdjęcie maluchów.
A później...
Dominik_PCH pisze:Tylko, że na skate-parku nikt Cie zna i nikt o Tobie nie słyszał.
No spodziewam się, że to nie ta sama grupa, z ktorą mógł przebywać Keleos;) a zakładając ze pozostałe 10% jest starsze od przedstawionej to wyjdzie że bardzo mało ich - może nawet sam Dominik_PCH :D
Reszta to jakieś rozmyslania goscia po joincie, ktory pojezdził na desce, zainteresowal się sprayem a teraz bawi się grafiką:) (to w ramach kreowania obrazu kogoś na podstawie mało istotnych informacji o tym kimś)
Misha czy Ty piszesz o mnie :)?

Awatar użytkownika

misha
Proedroj

A tak czujesz?;) Jesli tak to może byc o Tobie. A zgadza się? Jesli nie i poczułeś się nieswojo to sam widzisz jaki może być Twój rys Marcina oparty na swoich rozwazaniach jego osoby:)

Awatar użytkownika

ad2222
Rhetor

Post autor: ad2222 »

Możecie prywatne wycieczki i osobiste sprawy załatwiać na priv?

Dziękuję.
"Wolę być głupim z nadzieją, niż bez nadziei - niemądrym" Edward 'Dudek' Dziewoński

Awatar użytkownika

misha
Proedroj

Możemy, panie i wladco;)

Keleos
Rhetor

Może kiedyś przyszedłeś i nikt nie chciał z Tobą gadać
Nie nie, przyszedłem, ale zobaczyłem, że ćpasz i odszedłem... :roll:
Marnujesz się w PM. Powinieneś bajki pisać.

Mam pytanie odnośnie tego "parku" miniaturowego przy galerii (te pagórki) - jak tam wygląda frekwencja? Dużo dzieci się udało od narkotyków uratować?

Awatar użytkownika

ad2222
Rhetor

Keleos, ta prośba powyżej była też do Ciebie.
"Wolę być głupim z nadzieją, niż bez nadziei - niemądrym" Edward 'Dudek' Dziewoński

Keleos
Rhetor

To ja proszę o reagowanie zanim ktoś zacznie mnie obrażać, a nie czekać aż mnie obrazi, po czym nie pozwalać się bronić.

Zadałem pytanie w temacie. Ciekaw jestem na jak długo te górki pozostaną rozrywką. Ile będzie trwał słomiany zapał naszych wybitnych BMXowców i innych artystów, którzy na ulicy za grosz kultury podczas jazdy (chodnikiem) nie wykazują.

Awatar użytkownika

ad2222
Rhetor

Keleos pisze:proszę o reagowanie zanim ktoś zacznie mnie obrażać
Niestety, nie potrafię jeszcze podróżować w czasie.

A na przyszłość - jeżeli stwierdzisz, że ktoś Cie obraża - zgłoś to moderatorom/adminom.

Awatar użytkownika

Dominik_PCH
Rhetor

misha pisze:A tak czujesz?;) Jesli tak to może byc o Tobie. A zgadza się? Jesli nie i poczułeś się nieswojo to sam widzisz jaki może być Twój rys Marcina oparty na swoich rozwazaniach jego osoby:)
To bardzo ciekawe co piszesz, proszę kontynuujcie razem z Keleosem. Załóżcie nawet osobny temat. Mam prośbę, tylko nie przekręcajcie nazwiska jak już do niego dojdziecie. A tak na marginesie ja was w ogóle nie znam i nigdy was na oczy nie widziałem.

Co do kwestii skate-parku to teren został uprzątnięty po zimie. Zostało tam jeszcze parę spraw gospodarczych jak wyrywanie chwastów i takie tam bieżące sprawy związane z utrzymaniem obiektu. W poniedziałek albo wtorek montujemy przeszkodę, która dotarła w sobotę do Pałacu. Wieszamy regulamin (robimy to za każdym po uszkodzeniu) i otwieramy skate-park małymi zawodami w pierwszy dzień wiosny. Nagrody sponsoruje PCH i systemsklep.pl

Awatar użytkownika

ad2222
Rhetor

Dominik_PCH, kasy dać nie chcą, ale na głównej stronie można się podlansować na skejtach, a co tam... :)

http://www.tarnow.pl/index.php/pol/Gale ... zeli-sezon

ODPOWIEDZ