Uwaga na trojana w sieci GG
-
Autor tematu - Rhetor
Uwaga na trojana w sieci GG
Ostatnio zmieniony 06-03-2012, 14:07 przez LordRuthwen, łącznie zmieniany 1 raz.
Wysłane z mojej budki telefonicznej
PCPR Tarnów i problemy rodziny zastępczej z dziećmi z RAD
-
Autor tematu - Rhetor
Czepiasz się, poprawiłem
Wysłane z mojej budki telefonicznej
I tu się Mylisz. Z rodziny nikt nie używa NA SZCZĘŚCIE
A Masz też rację - Gardzę większością, która używa - powód jest prosty - miałem konto na "TwarzoKsiążce" - i 95% czasu spędzałem CZYSZCZĄC róznego rodzaju "syf" - dodatkowo mimo maksymalnej ochrony - na EMail dziwnym trafem nastapiło ogromne zwiększenie Spamu.
O "słitfociach" od lustra i notorycznych zaproszeniach od ludzi, którycy nigdy nie znałem nie wpominam. Generalnie panuje tam mega-śmietnik i szmbo - dotyczy to FB, Twitera, Naszej Klasy i reszty.
Mocno się obawiam o przyszłość Polski i Świata - jeśli młodzież reprezentuje taki poziom jak na społecznościowych portalach. Daleko mi do ideału - ale mam wrażenie, że spora większość to nadaje się do zamknięcia w wariatkowie.
PS.
Po moim "zniknięciu" z portali spłecznościowych na mój EMail praktycznie NIE dociera Spam. DZIWNE? Prawda?
A Masz też rację - Gardzę większością, która używa - powód jest prosty - miałem konto na "TwarzoKsiążce" - i 95% czasu spędzałem CZYSZCZĄC róznego rodzaju "syf" - dodatkowo mimo maksymalnej ochrony - na EMail dziwnym trafem nastapiło ogromne zwiększenie Spamu.
O "słitfociach" od lustra i notorycznych zaproszeniach od ludzi, którycy nigdy nie znałem nie wpominam. Generalnie panuje tam mega-śmietnik i szmbo - dotyczy to FB, Twitera, Naszej Klasy i reszty.
Mocno się obawiam o przyszłość Polski i Świata - jeśli młodzież reprezentuje taki poziom jak na społecznościowych portalach. Daleko mi do ideału - ale mam wrażenie, że spora większość to nadaje się do zamknięcia w wariatkowie.
PS.
Po moim "zniknięciu" z portali spłecznościowych na mój EMail praktycznie NIE dociera Spam. DZIWNE? Prawda?
9000 ml A Rh-
Szewc bez butów chodzi. Wszystkim udzielasz porad dotyczących technologii, a sam się nią posługiwać nie potrafisz ; )95% czasu spędzałem CZYSZCZĄC róznego rodzaju "syf"
nie dostaję żadnego spamu, nie dostaję zaproszeń od nieznajomych, nie wyświetlają mi się żadne "syfy". Tylko to, na co zezwoliłem...
Słit focii znajomi też nie robią... kwestia znajomych zapewne.
Taki tzn. jaki? Znam ludzi, którzy na FB wymieniają się pomysłami biznesowymi, dyskutują na tematy literackie, filozoficzne, ekonomiczne...Mocno się obawiam o przyszłość Polski i Świata - jeśli młodzież reprezentuje taki poziom jak na społecznościowych portalach.
FB to takie samo medium jak Agora... są trolle i są konkretne osoby. Trolli dodaje się do ignorowanych (pozdrawiam moich zignorowanych trolli), a konkretne osoby się czyta... ; )
Dodatkowo - FB to moje źródło informacji ze świata. Mam darmowy dostęp do FB z telefonu, a dzięki subskrypcjom do interesujących mnie profili mam codziennie przegląd prasy czy wydarzeń ze świata i regionu (ot taki portal tarnowianin...)...
W temacie GG - jeśli ktoś otwiera linki od nieznajomych to sam sobie winien ; )
Hmmm ja jakoś nie widzę zwiększonego spamu na skrzynce. Nie czyszczę konta przez 95% procent czasu ze śmieci, dziwne.Ravir pisze:A Masz też rację - Gardzę większością, która używa - powód jest prosty - miałem konto na "TwarzoKsiążce" - i 95% czasu spędzałem CZYSZCZĄC róznego rodzaju "syf" - dodatkowo mimo maksymalnej ochrony - na EMail dziwnym trafem nastapiło ogromne zwiększenie Spamu.
Dwa może 3 razy zdarzyło mi się, że dostałem zaproszenie od osoby, której nie znam. Po prostu nie przyjąłem zaproszenia i dziękuję.Ravir pisze:O "słitfociach" od lustra i notorycznych zaproszeniach od ludzi, którycy nigdy nie znałem nie wpominam. Generalnie panuje tam mega-śmietnik i szmbo - dotyczy to FB, Twitera, Naszej Klasy i reszty.
Co do słit foci to jakich Ty masz znajomych, że wrzucają takie zdjęcia:P
P.S. Mam do Ciebie pytanie, które mnie nurtuje już od dłuższego czasu. Czy Ty masz zepsutą klawiaturę? Chodzi mi o to, że czasem Ci się CAPS LOCK blokuje na niektórych wyrazach.
--==EDIT==--
To nie takie proste. Wirus w temacie rozprzestrzenia się po znajomych i się pod nich podszywa. Tak, że Ty możesz otworzyć link od znajomego z tym wirusem.W temacie GG - jeśli ktoś otwiera linki od nieznajomych to sam sobie winien ; )
Tak samo jak ostatnio bardzo popularne włamy na konta na facebooku i wysyłanie dziwnych linków.
Zgadza się, rozpędziłem się. Tak czy inaczej, może jestem przewrażliwiony, ale nawet od znajomych nie otwieram linków jeśli ich nie znam (linków nie znam) dopóki mi znajomy nie powie co jest w linku (sprawdzam czy nie automat).
Fakt, że trochu głupie pytania czasami, zwłaszcza jak ktoś chce mi jakąś niespodziankę linkiem zrobić... ale jednak bezpieczeństwo przede wszystkim ; )
Oprócz GG, FB i NK dostaję też mejle różnej treści, najczęściej coś wygrywam i wystarczy kliknąć, żeby odebrać ; >
I nie, nie mają mejla z FB, tylko ze stron, na których widnieje (służbowy mejl).
Fakt, że trochu głupie pytania czasami, zwłaszcza jak ktoś chce mi jakąś niespodziankę linkiem zrobić... ale jednak bezpieczeństwo przede wszystkim ; )
Oprócz GG, FB i NK dostaję też mejle różnej treści, najczęściej coś wygrywam i wystarczy kliknąć, żeby odebrać ; >
I nie, nie mają mejla z FB, tylko ze stron, na których widnieje (służbowy mejl).
Trochę dyskusja odbiega od tematu ale co tam. Ja również jestem antyFB Może i Wy korzystacie w jakiś normalny sposób ale to pewnie wyjątek. Jak widzę czasem jak znajomi się zachowują na FB, co tam dodają to ręce opadają. Ja nigdy nie miałem FB i nie planuje mieć. Jedyny portal społecznościowy który akceptuje to Golden Line. Ale tam poziom dyskusji "trochę" odbiega od fejsbukowego... Mam co prawda jeszcze konto na NK ale tylko ze względu na kontakt z kilkoma osobami, które wyemigrowały
Natomiast jakoś specjalnie nie staram się nikogo zniechęcać do FB. Jak kogoś bawi takie wirtualne życie to jego sprawa.
Natomiast jakoś specjalnie nie staram się nikogo zniechęcać do FB. Jak kogoś bawi takie wirtualne życie to jego sprawa.
3150 A Rh+