[EURO 2012] Strefa kibica w Tarnowie?
-
Autor tematu - Rhetor
- Kontakt:
Gushman - ja tylko przekazuje info jakie dostałem na Komisji Kultury. To nie mój pomysł, więc nie pisz tak jakby to był mój pomysł Przekazuje informacja wszystko.
Nie będę się upierał ile kosztują prawa do emisji na cel komercyjny całych mistrzostw (a nie pojedynczego meczu). Urząd miał informacje jakoby ta kwota była większa, a dodatkowo, pierwszeństwo mają oficjalni sponsorzy, jeśli takowi nie chcieliby sponsorować strefy w Tarnowie - można dobierać innych, ale nie będących konkurencją dla oficjalnych sponsorów EURO2012
Nie będę się upierał ile kosztują prawa do emisji na cel komercyjny całych mistrzostw (a nie pojedynczego meczu). Urząd miał informacje jakoby ta kwota była większa, a dodatkowo, pierwszeństwo mają oficjalni sponsorzy, jeśli takowi nie chcieliby sponsorować strefy w Tarnowie - można dobierać innych, ale nie będących konkurencją dla oficjalnych sponsorów EURO2012
http://www.kubakwasny.pl" onclick="window.open(this.href);return false;
ponad > 22000 ml A Rh +, a TY?
ponad > 22000 ml A Rh +, a TY?
Tarnów to za wielka prowincja (w tym przypadku sportowa - futbolowa), żeby takie coś opłacać, tu nie ma na podstawowe wydatki. Nie dla nas takie rarytasy. Przez 5 lat nie robiono nic pod kątem Euro to już nie ma co się wychylać.
W Temi piszą o gościach w hotelach i są już rezerwacje fanów na Euro w Tarnowie z Grecji, Malty, jakiś Filipińczyk sie nawet postanowił zabłąkać w nasze tereny.
W Temi piszą o gościach w hotelach i są już rezerwacje fanów na Euro w Tarnowie z Grecji, Malty, jakiś Filipińczyk sie nawet postanowił zabłąkać w nasze tereny.
POLAK WĘGIER DWA BRATANKIĄ
-
- Obywatel
- Kontakt:
Moim zdaniem taka strefa w naszym mieście powstać powinna, niezależnie czy miałoby ja zorganizować miasto czy sponsorzy. Taka impreza w naszym kraju to jest jednak wydarzenie, które się dłuugo nie powtórzy. Fajnie byłoby zrobić z tej okazji coś większego aniżeli tylko "mecz w knajpie na rynku".
Nie można takiej strefy zorganizować na rynku?
Nie można takiej strefy zorganizować na rynku?
okazik.zenit, skoro tak uważasz, to przecież droga wolna - robisz komercyjną strefę i będzie. Czemu wszyscy tylko mówią 'przydała by się', 'fajnie by było' - a nic ku temu nie robią - nawet wstępnego biznesplanu, z którego wyniknie, że jak polska reprezentacja będzie wtapiać, to strefa się nie wróci nigdy w życiu...
"Wolę być głupim z nadzieją, niż bez nadziei - niemądrym" Edward 'Dudek' Dziewoński
Taka namiastka strefy kibica była już w Tarnowie w czasie rozgrywania meczu finałowego o DMP w żużlu pomiędzy Polonią Bydgoszcz i Unią Tarnów.
Zebrało się na stadionie Unii około 8 tys. kibiców i emocjonowało się meczem pokazywanym na telebimie, aby po zakończeniu fetować tytuł DMP dla tarnowskiej drużyny i uczestniczyć w koncercie Blu Cafe.
Ja wiem, że to była komercyjna impreza zorganizowana przez Rafinerię Trzebinia dla tarnowskich kibiców, ale w obecnej chwili stadion jest miejski, infrastruktura dla zorganizowania takiej strefy na tym stadionie jest, ogródki piwne są itp. Zamontować telebim, zmontować jakąś niewielką estradę i strefa kibica gotowa.
Teren zamknięty i łatwy do opanowania w razie "w". Żadnych okien w pobliżu, gdzie z frustrowany kibic chciałby wyrażać swoje nie zdrowe emocje, dojazd w sumie dobry.
No nie wiem. Mnie osobiście taka strefa nie jest potrzebna, ale są kibice którzy lubią oglądać takie ważne mecze w szerokim gronie i przy tym się pobawić, to dlaczego nie.
Zebrało się na stadionie Unii około 8 tys. kibiców i emocjonowało się meczem pokazywanym na telebimie, aby po zakończeniu fetować tytuł DMP dla tarnowskiej drużyny i uczestniczyć w koncercie Blu Cafe.
Ja wiem, że to była komercyjna impreza zorganizowana przez Rafinerię Trzebinia dla tarnowskich kibiców, ale w obecnej chwili stadion jest miejski, infrastruktura dla zorganizowania takiej strefy na tym stadionie jest, ogródki piwne są itp. Zamontować telebim, zmontować jakąś niewielką estradę i strefa kibica gotowa.
Teren zamknięty i łatwy do opanowania w razie "w". Żadnych okien w pobliżu, gdzie z frustrowany kibic chciałby wyrażać swoje nie zdrowe emocje, dojazd w sumie dobry.
No nie wiem. Mnie osobiście taka strefa nie jest potrzebna, ale są kibice którzy lubią oglądać takie ważne mecze w szerokim gronie i przy tym się pobawić, to dlaczego nie.
Bądź tak mało konkretny, jak to tylko możliwe, dzięki temu nikogo nie urazisz.
Tarnów nie zrobi żadnej strefy kibica bo po co lepiej niech darmozjady wezmą pieniążki na limuzyny, wille etc., etc. Dodatkowo nic nie zrobią w tym kierunku by to powstało bo lepiej dać zarobić Krakowowi (nomen omen to samo w sprawie Uczelni-bo same mgr-y w Krakowie i tam wybierają się mieszkańcy Tarnowa za studiami a nie w Tarnowie) który będzie ją miał na Błoniach i już będzie wytłumaczenie-proszę się wybrać do Krakowa i tam zostawić pieniążki.
Z tego co pamiętam to ktoś z UM bodajże Rzecznik deklarował/sugerował że takowa strefa powstanie na terenach zielonych Unii na czas ME. Temat ucichł w tej sprawie z tego co widzę i słyszę.
Z tego co pamiętam to ktoś z UM bodajże Rzecznik deklarował/sugerował że takowa strefa powstanie na terenach zielonych Unii na czas ME. Temat ucichł w tej sprawie z tego co widzę i słyszę.
Gdyby strefa kibica była faktycznie opłacalna to bez problemu znalazła by się firma, która czegoś takiego by się podjęła i strefę zorganizowała. Tarnów może wyłącznie na tym stracić (chyba, że ktoś policzy zysk PRowy ) wykładając kasę na organizację - która się nie zwróci. Dodatkowo stracą właściciele knajp na rynku bo zamiast u nich kibice kasę zostawią w zewnętrznych firmach kateringowych które strefę kibica będą obsługiwać. Miasto w ogóle nie powinno bawić się w imprezy zarobkowe - to nie jego rola, którą jest między innymi stworzenie takich warunków aby bezproblemowo w przedsięwzięcia zarobkowe mogli bawić się inni.Raver pisze: Dodatkowo nic nie zrobią w tym kierunku by to powstało bo lepiej dać zarobić Krakowowi
Wracając do samej strefy kibica, gdyby kondycja finansowa miasta była dobra, można by ewentualnie przymknąć oko i potraktować to jako prezent dla mieszkańców (chociaż i tutaj kwestia jest mocno dyskusyjna bo przecież byłby to prezent dla mieszkańców kupiony za ich własne pieniądze ). W obecnej sytuacji jednak organizacja czegoś takiego będzie to zbędny zbytek i ciężko będzie to odebrać inaczej jak poprawianie sobie własnego obrazu władz miasta wśród ludu poprzez organizację "igrzysk."
Zamiast wykładać 100 tyszczy na strefę dla podchmielonych "kibiców" z trąbkami, lepiej zainwestować te pieniądze w SPORT i np. z okazji Mistrzostw Europy zorganizować turniej dla amatorskich - osiedlowych zespołów piłkarskich złożonych z dzieci i młodzieży. Turniej połączyć z rekrutacją do grup młodzieżowych ZKS Unia Tarnów i będzie to dużo większy pożytek, niż stawianie telebimu i dawanie zarobić koncernom piwowarskim na podchmielonej gawiedzi....
Z tym, że taka impreza będzie mniejszą "bombą PR-ową" dla chcących się ładnie uśmiechnąć do zdjęcia na tle dzieła z "ich inicjatywy" ;]
Pozdrawiam
Z tym, że taka impreza będzie mniejszą "bombą PR-ową" dla chcących się ładnie uśmiechnąć do zdjęcia na tle dzieła z "ich inicjatywy" ;]
Pozdrawiam
Ostatnio zmieniony 01-03-2012, 11:41 przez savage, łącznie zmieniany 1 raz.
-
- Obywatel
- Kontakt:
Nie twierdze, że to będzie coś komercyjnie opłacalnego. Ale miasto takie jak Tarnów moim zdaniem powinno z okazji takiej imprezy coś zorganizować. Choćby tylko na te kilka meczy Polaków.ad2222 pisze:okazik.zenit, skoro tak uważasz, to przecież droga wolna - robisz komercyjną strefę i będzie. Czemu wszyscy tylko mówią 'przydała by się', 'fajnie by było' - a nic ku temu nie robią - nawet wstępnego biznesplanu, z którego wyniknie, że jak polska reprezentacja będzie wtapiać, to strefa się nie wróci nigdy w życiu...
Wszystko co miasto robi to robi za nasze pieniądze Ale na tych "igrzyskach" fani piłki będą mogli razem miło spędzić czas. Gdy kondycja finansowa miasta będzie lepsza to już Euro nie będzie, taka impreza już się nie powtórzy w naszym kraju i grzechem jest nie włączyć się w to.Wracając do samej strefy kibica, gdyby kondycja finansowa miasta była dobra, można by ewentualnie przymknąć oko i potraktować to jako prezent dla mieszkańców (chociaż i tutaj kwestia jest mocno dyskusyjna bo przecież byłby to prezent dla mieszkańców kupiony za ich własne pieniądze ). W obecnej sytuacji jednak organizacja czegoś takiego będzie to zbędny zbytek i ciężko będzie to odebrać inaczej jak poprawianie sobie własnego obrazu władz miasta wśród ludu poprzez organizację "igrzysk."
Choć skoro większość jest przeciw to zgodnie z prawami demo.kracji Euro będziemy oglądać w domach i pubach.
Jednej rzeczy nie rozumiem: Co ma miasto organizować? Namiot z ławami, aby pobiesiadować i obejrzeć mecz z nad piany?!
Przecież równie dobrze, miasto może ogłosić konkurs dla inwestorów prywatnych (browarów, agencji eventowych etc.) na zorganizowanie takiego miejsca, jedyne z Miasto musiałoby zrobić to takie miejsce udostępnić.
Bez jaj, żeby za publiczne pieniądze kupować i sprzedawać piwsko Idziecie trochę za daleko.
Zaproponować np. takiemu Carlsbergowi organizacje takiego miejsca i nie trzeba wydawać pieniędzy pubicznych na takie głupoty. Pieniądze przeznaczyć tak jak napisałem i będzie git - nasi politycy będą mogli w swoich garniturkach uśmiechnąć się do "sweet foci" znad piwa w towarzystwie kiboli w czapkach - cylindrach oraz w towarzystwie dzieci z amatorskiego klubu młodzieżowego Dwie pieczenie na jednym ogniu ;]
Pozdrawiam
Przecież równie dobrze, miasto może ogłosić konkurs dla inwestorów prywatnych (browarów, agencji eventowych etc.) na zorganizowanie takiego miejsca, jedyne z Miasto musiałoby zrobić to takie miejsce udostępnić.
Bez jaj, żeby za publiczne pieniądze kupować i sprzedawać piwsko Idziecie trochę za daleko.
Zaproponować np. takiemu Carlsbergowi organizacje takiego miejsca i nie trzeba wydawać pieniędzy pubicznych na takie głupoty. Pieniądze przeznaczyć tak jak napisałem i będzie git - nasi politycy będą mogli w swoich garniturkach uśmiechnąć się do "sweet foci" znad piwa w towarzystwie kiboli w czapkach - cylindrach oraz w towarzystwie dzieci z amatorskiego klubu młodzieżowego Dwie pieczenie na jednym ogniu ;]
Pozdrawiam
-
- Obywatel
- Kontakt:
Miasto ma udostępnić teren, telebim, prawa do meczy i zabezpieczyć to co by się nikomu krzywda nie stała. Nikt nie mówi że miasto ma sprzedawać piwo. Do tego na pewno znaleźliby się chętni którzy by się tym zajęli.savage pisze:Jednej rzeczy nie rozumiem: Co ma miasto organizować? Namiot z ławami, aby pobiesiadować i obejrzeć mecz z nad piany?!
Pozdrawiam