MultiMedia uwagi na temat działania operatora
U moich rodziców po 3 latach od rozwiązania umowy ktoś przyszedł i rozpiął kabel.
U mnie "tylko" 2 lata po przejściu do ZETO miałem sygnał z kablówki. A teraz "łaskawie" MM nie będzie mnie ścigać. Oni sami dobrze wiedzą, że to były zaniedbania, a nie podpinanie "na lewo", choć pewnie i takie sytuacje miały miejsce.
U mnie "tylko" 2 lata po przejściu do ZETO miałem sygnał z kablówki. A teraz "łaskawie" MM nie będzie mnie ścigać. Oni sami dobrze wiedzą, że to były zaniedbania, a nie podpinanie "na lewo", choć pewnie i takie sytuacje miały miejsce.
dafi33, znowu przeginasz. "Święte miasto" to Częstochowa, a ci 'pajęczarze' to zapomniani byli abonenci... Gdyby to faktycznie byli pajęczarze, to MM na pewno nie przegapiła by 1200 wezwań do zapłaty... To (Weredyk - popraw mnie, jeśli się mylę) byłoby 'działanie na szkodę spółki'. A tak - chcieli sobie przy okazji robienia "porządków w burdelu" zrobić dobry PR.
"Wolę być głupim z nadzieją, niż bez nadziei - niemądrym" Edward 'Dudek' Dziewoński
Po przejściu ze starej sieci klienci zostaną włączeni do ogólnopolskiego systemu obsługi klienta. Bez problemu będą mogli załatwić wszystkie sprawy w naszym Call Center. Dotąd wiele problemów technicznych wymagało interwencji technika w mieszkaniu, co średnio trwało od kilku do kilkunastu godzin. Teraz będzie można w ciągu kilku chwil załatwić sprawę telefonicznie - zapewnia Mirosław Sajur, Dyrektor Pionu Telesprzedaży i Obsługi Klientów.
to chyba tylko w MM. w STARZE Takich jaj nigdy nie było
to chyba tylko w MM. w STARZE Takich jaj nigdy nie było
dafi33, a to mój biznes, że komuś się nie chce kabla odpiąć? Ja swoje zrobiłem, czyli rozwiązałem umowę z MTK. Ich obowiązkiem jest odłączenie abonenta, a nie moim dzwonić i prosić ich o odpięcie.
Jak ktoś rozwiązuje umowę to chyba nie z myślą o tym, żeby nadal odbierać ich sygnał, bo założenie jest takie, że na drugi dzień sygnału już nie ma.
Jak ktoś rozwiązuje umowę to chyba nie z myślą o tym, żeby nadal odbierać ich sygnał, bo założenie jest takie, że na drugi dzień sygnału już nie ma.
dafi33, A co mnie, jako byłego abonenta, obchodzi co jest w kablu? Umowa rozwiązana, i koniec. A to, że mają bajzel w papierach mnie, jako byłego abonenta, kompletnie nie obchodzi. Żaden relatywizm - nie masz żadnego związku z dostawcą usług, i nie masz żadnego obowiązku zgłaszać, że 'coś' jest w twoim kablu.
"Wolę być głupim z nadzieją, niż bez nadziei - niemądrym" Edward 'Dudek' Dziewoński
-
- Prytan
no nie bez jaj, jeżeli kablówka nie odłączyła klienta, któremu wygasła umowa to znaczy, że mieli u siebie promocjędafi33 pisze:Tak i ani jeden z tych ''zapomnianych'' nie zauważył że umowa mu się dawno temu skończyła ?ad2222 pisze:a ci 'pajęczarze' to zapomniani byli abonenci...
Gdyby byli uczciwi zgłosili by to proste ... widzę że uprawiasz relatywizm moralny .
Ja kilka lat miałem sygnał mimo, że umowa dawno wygasła i ani mi w głowie było zgłaszać do TTK, bo co mnie obchodzi, że komuś się nie chciało odłączyć.
Nawiasem mówiąc i tak z tego nie korzystałem, bo wtedy wziąłem usługi z Multimedia. Jakościowo niebo a ziemia.
Prawidłowo powinieneś odłączyć kabel od swojego telewizora i podłączyć swój a nie dalej oglądać nie płacąc .... kwestia uczciwości nie ładnie to taki z ciebie katolik ? .ad2222 pisze:dafi33, A co mnie, jako byłego abonenta, obchodzi co jest w kablu? Umowa rozwiązana, i koniec. A to, że mają bajzel w papierach mnie, jako byłego abonenta, kompletnie nie obchodzi. Żaden relatywizm - nie masz żadnego związku z dostawcą usług, i nie masz żadnego obowiązku zgłaszać, że 'coś' jest w twoim kablu.
dafi33, widzę, że ktoś się w końcu zlitował i wysłał Cię na urlop dla poratowania zdrowia, bo to co piszesz to jakiś koszmar. Nikt nigdzie nie napisał, że pajęczarze oglądali dalej program. Nawet multimedia tego nie napisała - napisała, że byli podpięci, a nie że korzystali. Masz jakieś chore urojenia z KRK w tle, idź się leczyć, niekatoliku.
-
- Archont
Jak zwykle prawda leży pośrodku. Tych podpinających się na lewo do niezabezpieczonych skrzynek to wcale tak mało nie jest. Pamiętam u mnie na osiedlu kilkanaście lat temu, jak ktoś znalazł możliwość to potem reszta robiła tak samo. Taka osiedlowa „solidarność”. Fakt, że operator powinien sam o to zadbać, żeby nikt nie korzystał z jego usług nie płacąc za to. Natomiast nie zwalnia to nikogo z bycia po prostu uczciwym. Ja wiem, lepiej nazwać to promocją i korzystać, taka nasza mentalność.
-
- Archont
Multimedia właśnie o to zadbały, poprawiając zaniedbania po mtk. Kablówka zostawiła niezabezpieczoną sieć, a Multimedia poodpinały wszystkich "zapomnianych" klientów w przejętej sieci. Te ponad tysiąc podpięć to bilnas po mtk.Fakt, że operator powinien sam o to zadbać, żeby nikt nie korzystał z jego usług nie płacąc za to.