[EURO 2012] Strefa kibica w Tarnowie?
-
Autor tematu - Rhetor
- Kontakt:
[EURO 2012] Strefa kibica w Tarnowie?
Czy miasto powinno zorganizować w mieście "strefę kibica"? Myślę tu o zorganizowaniu w przestrzeni publicznej miejsca z możliwością bezpłatnego oglądania Mistrzostw Europy?
Koszt takiej przyjemności (dla przedsięwzięcia niekomercyjnego) to ok. 80 - 100 tys zł za całość. Miejsce: np. Kryte lodowisko TOSiR przy ul. Wojska Polskiego.
Co o tym sądzicie, nie wiele czasu zostało by Miasto mogło zwrócić się o bezpłatną licencję.
Koszt takiej przyjemności (dla przedsięwzięcia niekomercyjnego) to ok. 80 - 100 tys zł za całość. Miejsce: np. Kryte lodowisko TOSiR przy ul. Wojska Polskiego.
Co o tym sądzicie, nie wiele czasu zostało by Miasto mogło zwrócić się o bezpłatną licencję.
http://www.kubakwasny.pl" onclick="window.open(this.href);return false;
ponad > 22000 ml A Rh +, a TY?
-
Autor tematu - Rhetor
- Kontakt:
Póki co nie mówmy/myślmy gdzie, ale czy w ogóle...
-
Autor tematu - Rhetor
- Kontakt:
niekomercyjny charakter wyklucza sponsorów. Kasa miejska!Goscinny pisze:Jakub Kwaśny, jak rozumiem "kasa z budżetu" czy zmusi się firmy miejskie do sponsorowania? Vide - kuriozalny list z UM do spółek miejskich o którym już pisałem.
-
Autor tematu - Rhetor
- Kontakt:
Gościnny wykaż się umiejętnością czytania ze zrozumieniem. Gdyby to był mój pomysł zapewne bym go przedstawił w innej formie. Poza tym w swoich komentarzach i osądach wypadałoby abyś był nieco bardziej zachowawczy, albo przynajmniej pisał w swoim imieniu. Bo co dla Ciebie jest skokiem na kasę dla innych może być czymś koniecznym. Co dla Ciebie jest rozsądne, dla innych może być po prostu głupie.Goscinny pisze:Czyli skok na kasę - igrzyska muszą być. Mam nadzieję, że to tylko Twój pomysł i ktoś rozsądny powie, że skoro mamy taką dziurę w budżecie, to nie ma na to szans.
Otóż nie był to mój pomysł, choć gdzieś wcześniej na forum czytałem, że ktoś narzekał, że w tym mieście pewnie żadnej strefy kibica nie będzie. Postanowiłem się wobec tego dowiedzieć do wiadomości forum, czy coś było robione w temacie EURO 2012. Zatem informuję, że Urząd robił rozeznanie w tej sprawie - decyzje mają zapaść w najbliższym czasie.
Wywnioskowałem także, że decyzja będzie raczej negatywna.
-
Autor tematu - Rhetor
- Kontakt:
Póki co swojego stanowiska jeszcze nie wyrazilem. Trwają konsultacje jeżeli chcemy strefy kibica komercyjnej - prawa do transmisji kosztują coś koło 70-100 tys. Zł jeżeli bez udziałów sponsorów to prawa są udostępniane bezpłatnie.
Jakub Kwaśny, zaraz, zaraz:
"jeżeli chcemy strefy kibica komercyjnej - prawa do transmisji kosztują coś koło 70-100 tys"
"Koszt takiej przyjemności (dla przedsięwzięcia niekomercyjnego) to ok. 80 - 100 tys zł za całość."
To jak to w końcu jest? IMHO lepiej poszukać sponsorów i nie wyciskać kasy miasta.
"jeżeli chcemy strefy kibica komercyjnej - prawa do transmisji kosztują coś koło 70-100 tys"
"Koszt takiej przyjemności (dla przedsięwzięcia niekomercyjnego) to ok. 80 - 100 tys zł za całość."
To jak to w końcu jest? IMHO lepiej poszukać sponsorów i nie wyciskać kasy miasta.
Dajcie spokój, każdy będzie sobie mógł mecze oglądać w domu, a jeśli ktoś będzie chciał oglądać z innymi to po prostu wybierze się w odpowiednie miejsce, niekoniecznie zorganizowane przez miasto z pieniędzy podatników. A jeśli już to oczywiście wydarzenie komercyjne, ale nie sądzę by takie coś było warte dla firm wyłożenia 200 000 - ale to tylko takie moje przeczucie.
Swoją drogą, jeśli byłby rzeczywiście popyt na takie coś to na pewno ktoś wpadłby na podobny pomysł i zrealizował go skuteczniej niż miasto, aczkolwiek biurokracja w tym przypadku załatwia pewnie jakiekolwiek chęci ;D
Swoją drogą, jeśli byłby rzeczywiście popyt na takie coś to na pewno ktoś wpadłby na podobny pomysł i zrealizował go skuteczniej niż miasto, aczkolwiek biurokracja w tym przypadku załatwia pewnie jakiekolwiek chęci ;D
Sądzę to samo co flyfly. Nie widzę powodu aby miasto miało wykładać na to niemałą kasę i dodatkowo pozbawiać zarobku właścicieli knajp w Tarnowie. Strata kasy. Jeżeli to będzie przedsięwzięcie komercyjne to wówczas nic mi do niego. Jak ktoś chce wyłożyć kasę i sądzi, że mu się to opłaci - proszę bardzo.
Chociaż pewnie faktycznie znajdzie się masa niezadowolonych z tego, że miasto nie zrobiło strefy kibica. Co oczywiście nie przeszkodzi im jednocześnie narzekać na zamykane przedszkola
Chociaż pewnie faktycznie znajdzie się masa niezadowolonych z tego, że miasto nie zrobiło strefy kibica. Co oczywiście nie przeszkodzi im jednocześnie narzekać na zamykane przedszkola
-
Autor tematu - Rhetor
- Kontakt:
Gościnny, nie jest to chyba aż tak duża filozofia. Jeżeli całość przedsięwzięcia niekomercyjnego to koszt w granicach 100 tys. zł - a prawa do transmisji dla przedsięwzięcia komercyjnego to koszt dajmy na to ok. 100 tys. złGoscinny pisze:Jakub Kwaśny, zaraz, zaraz:
To przedsięwzięcie komercyjne łącznie (prawa do transmisji + sprzęt + organizacja) to prosta matematyka 100 tys. zł + 100 tys. zł = 200 tys. zł
Prawo do transmisji wszystkich meczów kosztuje dokładnie 15 tys. Kuba. Pytałem, pisały o tym media.
Jeżeli ma za to zapłacić miasto, to mieszkańcy z pewnością wykażą się większą odpowiedzialnością i solidarnie powiedzą: nie, dziękujemy. Skoro jest dziura, to zaciskamy pasa wszyscy. Poza tym dacie ludziom za darmo, to zmaleją przychody knajp a co za tym idzie wpływy do miejskiego budżetu. Kolejny argument przeciwko.
Dajmy z tym spokój.
Jeżeli ma za to zapłacić miasto, to mieszkańcy z pewnością wykażą się większą odpowiedzialnością i solidarnie powiedzą: nie, dziękujemy. Skoro jest dziura, to zaciskamy pasa wszyscy. Poza tym dacie ludziom za darmo, to zmaleją przychody knajp a co za tym idzie wpływy do miejskiego budżetu. Kolejny argument przeciwko.
Dajmy z tym spokój.