Tamel ma chińskiego właściciela

Wiadomości "z miasta".
ODPOWIEDZ

Autor tematu
ulotki
Obywatel
Kontakt:

Tamel ma chińskiego w³aściciela

Post autor: ulotki »

Chińczycy kupili tarnowski Tamel

Fabryka Silników Elektrycznych Tamel ma nowego właściciela. To chiński koncern Wolong, którego przedstawiciele gościli w tarnowskim magistracie. Rozmawiano o przyszłości i rozwoju tarnowskiego Tamelu oraz na temat współpracy inwestora z miastem.

http://www.tarnow.net.pl/index.php?poka ... c&id=12333

Jakoś nie specjalnie pałam do tego entuzjazmem pewnie niepotrzebnie ;)

Awatar użytkownika

Goscinny
Rhetor

Post autor: Goscinny »

Przecież to kolejny chiński właściciel Tamelu (a raczej Brook-Cromption czy jakoś tak).

luk
Obywatel

Post autor: luk »

Bedzie Made in China Tarnów
A tak na powaznie to, jezeli ma byc "lepiej" to dlaczego nie choć jak mnie pamieć nie myli Tamel był juz pod władzami chyba angielskimi i widać kicha
Ale wszystkie wiekowe wynalazki pochodza z ...... Chin :mrgreen:

Awatar użytkownika

Goscinny
Rhetor

Post autor: Goscinny »

luk, pracownicy Tamelu przez jakiś czas dostawali właśnie z Chin prawie gotowe silniki, trzeba było przykręcić jakąś obudowę i nakleić tabliczkę znamionową (też chińskiej produkcji :) "assembly in Poland". Tak się robi w konia konsumenta.

Autor tematu
ulotki
Obywatel
Kontakt:

Post autor: ulotki »

Hmmm ..... ostatnio zakupiłem wagę elektroniczną ''Łucznik'' myślę będzie dobra bo polska .... jakie było moje zdziwienie gdy po miesiącu waga się zepsuła .... patrzę a tam małymi literkami z tyłu pisze ....Made In China . :-?

Awatar użytkownika

pan_wAZOn
Prytan

Post autor: pan_wAZOn »

przyzwyczajaj się ;)
wystarczy chociażby drobnicę np. Zelmera dokładnie obejrzeć, żeby do PRC trafić ....
"Pan Jan z Suwalszczyzny idąc na polowanie przez pomyłkę zabrał papierosy syna - do południa upolował: niebieskiego kangura, jednorożca i dwa smoki..."

trix
Rhetor

Post autor: trix »

Goscinny pisze:luk, pracownicy Tamelu przez jakiś czas dostawali właśnie z Chin prawie gotowe silniki, trzeba było przykręcić jakąś obudowę i nakleić tabliczkę znamionową (też chińskiej produkcji :) "assembly in Poland". Tak się robi w konia konsumenta.
... a polskie silniki szły do niemiec, i tam naklejano tabliczkę "made in germany".
Szmaciak chce władzy nie dla śmichu, lecz dla bogactwa, dla przepychu, chce mieć tytuły, forsę, włości i w nosie przyszłość ma ludzkościĄ - Tow Szmaciak.

kato
Rhetor

Post autor: kato »

ulotki pisze:ostatnio zakupiłem wagę elektroniczną ''Łucznik'' myślę będzie dobra bo polska
Nawet mi nie wspominajcie o "Łuczniku". Jeszcze w ubiegłym wieku, gdy toto było POLSKIE i żądano, aby tam kupować broń dla polskiej armii, nabyłem maszynę do szycia. Pewnie w Chinach też robią taki badziew, czyli różnica niewielka. No i mam nadzieję, że wojsko nie kupuje tam broni.
Nikt Panu nie da tyle, ile ja mogę obiecać (KMN)

ODPOWIEDZ