Chińczycy kupili tarnowski Tamel
Fabryka Silników Elektrycznych Tamel ma nowego właściciela. To chiński koncern Wolong, którego przedstawiciele gościli w tarnowskim magistracie. Rozmawiano o przyszłości i rozwoju tarnowskiego Tamelu oraz na temat współpracy inwestora z miastem.
http://www.tarnow.net.pl/index.php?poka ... c&id=12333
Jakoś nie specjalnie pałam do tego entuzjazmem pewnie niepotrzebnie
Tamel ma chińskiego właściciela
... a polskie silniki szły do niemiec, i tam naklejano tabliczkę "made in germany".Goscinny pisze:luk, pracownicy Tamelu przez jakiś czas dostawali właśnie z Chin prawie gotowe silniki, trzeba było przykręcić jakąś obudowę i nakleić tabliczkę znamionową (też chińskiej produkcji "assembly in Poland". Tak się robi w konia konsumenta.
Szmaciak chce władzy nie dla śmichu, lecz dla bogactwa, dla przepychu, chce mieć tytuły, forsę, włości i w nosie przyszłość ma ludzkościĄ - Tow Szmaciak.
Nawet mi nie wspominajcie o "Łuczniku". Jeszcze w ubiegłym wieku, gdy toto było POLSKIE i żądano, aby tam kupować broń dla polskiej armii, nabyłem maszynę do szycia. Pewnie w Chinach też robią taki badziew, czyli różnica niewielka. No i mam nadzieję, że wojsko nie kupuje tam broni.ulotki pisze:ostatnio zakupiłem wagę elektroniczną ''Łucznik'' myślę będzie dobra bo polska
Nikt Panu nie da tyle, ile ja mogę obiecać (KMN)