Piłka nożna (ogólnie)

Imprezy sportowe, plotki z torów, boisk, dyskusje o sporcie
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika

JanPalony
Prytan

Post autor: JanPalony »

a to belgowie sie zachowywali poprawnie?
szukasz dziury w całym

PS.Lecho propsuje twoj post zwłaszcza słowa do przecinka! :mrgreen:
AZOTY GRABARZEM PIŁKARSKIEJ UNIIĄĄĄ

Keleos
Rhetor

Post autor: Keleos »

Czyli mamy odpowiedź rozumiem.

Rzucanie śnieżkami w zawodników podczas meczu i rozgrzewki jest zachowaniem, jakie nasi forumowi "eksperci" od spraw kibicowskich uznają za prawidłowe. Dziękuję, nie mam żadnych więcej pytań.

Reszty wypowiedzi komentować nie zamierzam. Nie ta liga.

Lechu
Archont

Post autor: Lechu »

JanPalony pisze:a to belgowie sie zachowywali poprawnie?
szukasz dziury w całym

PS.Lecho propsuje twoj post zwłaszcza słowa do przecinka! :mrgreen:
Nagrody odbieram jutro w MCP, może Keleos wpadnie ? :mrgreen:

dafi33
Rhetor

Post autor: dafi33 »

Nie da rady sprawdziany i klasówki będzie poprawiał :mrgreen:

Keleos
Rhetor

Powiedzieli ci, którzy się nigdy nie pojawili na spotkaniu forumowiczów. Wielkie internetowe napinacze. :oops:

Lechu
Archont

Hahaha, to daj przykład panie nie-napinaczu :lol: :lol: :lol:

Keleos
Rhetor

Przykład czego?

Spotkań w Bombaju? Spotkań w Porta Sei? Spotkań na kręglach? Na rynku?

Awatar użytkownika

Autor tematu
extremal
Archont
Kontakt:

Post autor: extremal »

Ja jak byłem mały bywało, że w zimie rzucałem się śnieżkami. Widocznie zachowywałem się jak burak. Może niektórym został taki nawyk. Nie mam nic do takiej zabawy, ale jak sędzia sobie grozi, że przerwie mecz to chyba oczywisty komunikat, żeby tego nie robić, bo to czy sobie rzuci śnieżką czy nie to chyba nie wpływa na jakość dopingu, oprawę meczu czy pokazanie rywalowi wyższości. ;)
Dużo większą głupotą było rzucanie racami przez Belgów, o ile na murawę w miejsce gdzie nikogo nie ma mogli sobie rzucać o tyle prosto w ludzi siędzących obok to przesada i idiotyzm. Słyszałem historie, że sikali do kubków i rzucali nimi to już wysoce niesmaczne, ale w końcu antifa.

http://pilkarscyfanatycy.blogspot.com/2 ... ejsza.html

piłka nożna 20 lat bez sukcesów - 52%
siatkówka - 10 lat sukcesów reprezentacyjnych, klubowych - 35%
żużel - same sukcesy - 15%
a do tego
ręczna - na fali sukcesów 17%,
kosz 16%.

To tak dla tarnowskich speców. A to wszystko zainteresowanie głównie reprezentacją, bo jakby brać pod uwagę kluby to piłka by dystansowała reszte jeszcze bardziej. Polskie kluby, które 15 lat nie mogą wejść do LM i tak są najbardziej rozpoznawalnymi markami, kolejność Legia, Lech, Wisła nikogo dziwić nie powinna.
Ogólnie jednak zainteresowanie sportem wśród Polaków ostatnio bez szału...

A tu jeszcze taki bonusik, kibolskie oprawy w 2011 roku od USA po Australię, cały świat.
http://pilkarscyfanatycy.blogspot.com/2 ... -2011.html
POLAK WĘGIER DWA BRATANKIĄ

Cubaza
Rhetor

Post autor: Cubaza »

Mam takie dwa małe pytania odnoszące się do tych dwóch artykułów:
http://www.sport.pl/euro2012/1,109071,1 ... zenie.html
Tutaj mi chodzi o film a nie o resztę artykułu. Czy to jest normalne zachowanie odpalanie rac w zamkniętym pomieszczeniu wśród dzieci? Zaraz powiecie, że przecież nikomu nic się nie stało. Nikt nie ucierpiał i tak dalej. Trzeba było te race odpalać na hali ?

A tutaj druga kwestia. Szczycicie się tym, że jesteście "ostatnimi" patriotami w naszym kraju. Bez was nie odbywa się żadne narodowe święto, bo tylko wy umiecie uszanować takie wyniosłe okazje. Dlatego zapytam, dlaczego tak było:
http://www.sport.pl/sport-poznan/1,1244 ... ierza.html
Zaraz napiszecie, że to przecież nie Wisła gwizdała tylko Lech. Ponoć kibic to kibic. To dlaczego nie mogli tego uszanować tylko musieli gwizdać ?
Pozdrawiam.

Lechu
Archont

Bo chcieli, żeby choć raz ich usłyszano :lol:

Cubaza
Rhetor

Lechu pisze:Bo chcieli, żeby choć raz ich usłyszano :lol:
Mówisz o drugiej sytuacji ? Oglądałem mecz w telewizji i powiem szczerze, że częściej w czasie meczu słyszałem kibiców Lecha niż kibiców Wisły. Czasem wydawało mi się, że ich sektor znajdował się zaraz pod mikrofonami bo tak wyraźnie ich było słychać.

Awatar użytkownika

Autor tematu
extremal
Archont
Kontakt:

Post autor: extremal »

Ale mam banie ze śmiechu z tymi racami Lecha, bo jak odpalali i rzucali serpentynami na boisko w 2009 roku i wtedy przerwano mecz:
http://www.youtube.com/watch?v=HDpifuduiJ8

To słyszeliśmy m.in. od spikera - "Brawa! Brawa! Wiara Lecha, tak witają swoją drużynę". Dziś to już bandyctwo. Pierwszą bekę miałem z Gazety Krakowskiej.

Burda na meczu" :lol:
Podczas turnieju piłkarskiego młodzików o Puchar Wiary Lecha w Kórniku w województwie wielkopolskim kibice Lecha wszczęli awanturę. Pili alkohol, odpalili race, rzucali petardy hukowe i serpentyny. Skandowali: "Rząd Donalda Matoła obalą kibole" i "Sierpem i młotem zniszczymy czerwoną hołotę". Mecze rozgrywały dzieci siedmio - i ośmioletnie. Awantura sprawiła, że rozgrywki trzeba było przerwać.

Szczególnie cytaty okrzyków mnie powaliły. To jednak nie wystarczyło, obok zamieszczono wywiad z panią psycholog, właściwie taki wywiad ze stekiem stereotypów można przeprowadzić z józiem spod monopolowego. :) Dowiedziałem się, że nie ma praktycznie żadnych kar dla kiboli, a przyszliby nawet na mecz księży albo gospodyń domowych, co więcej jeszcze mamy przyzwolenie społeczne. :lol: Ciekawe czy ci redaktorzy opisując ten mecz - "o Puchar Wiary Lecha", w ogóle ogarnęli, że to jest stowarzyszenie kiboli. I po co ten Tusk co parę miesięcy nowelizuje prawo jak nie ma żadnych kar. :lol:

Jednym słowem artykuł BURDACH, AWANTURACH widmo.

Jeszcze lepsze okazały się nasza ukochana GW i za ich tropem e.poznan:

Obrazek

:lol: :lol:

Świetna lektura!!
jednym słowem - głupki, ale tak ogólnie działają rzetelne media w kraju. :mrgreen:

Fajnie, że wczoraj na Wiśle był pożądny kibolski mecz z Lechem. Wielkie brawa dla Wisły za wejście z bramą z oprawą, której nie chciała przepuścić cenzura.

http://skwk.pl/skwk/2-wydarzenia/1272-g ... jawka.html

Niesłuszne wyroki, fałszywe osądy - PASJA - potępiani za niewygodne poglady!

Brawo tak trzeba z nimi robić, negocjowanie, poprawność polityczna o kant rozbić, niedługo wstawanie z krzesła byłoby wielkim bandyctwem.

Brawo też piłkarzy Korony.
http://stadiony.net/aktualnosci/2012/03 ... ci_policji

Obrazek
Obrazek

z tego afery w mediach się nie robi, z tego, że w Kielcach mają już dość policji.

PS. Nie wiem czemu Lech nie był cicho podczas minuty ciszy.

A tu mamy dobry przykład z Anglii jak się walczy z grabarzami :P ;)

http://stadiony.net/aktualnosci/2012/03 ... y_sponsora
POLAK WĘGIER DWA BRATANKIĄ

Cubaza
Rhetor

extremal, nie obchodzi mnie to czy turniej był przerwany czy nie. Chodzi mi o to co widziałem na filmiku ze strony sport.pl, który wrzuciłem. Czy to jest bardzo rozważne, odpalanie rac w zamkniętych pomieszczeniach ? Nie mówię o serpentynach. Mówię o racach, które dymią w zamkniętym pomieszczeniu i nie jest to zbyt rozważne posunięcie. Dla mnie lekko zakrawa debilizmem. Bez rac mogło się to odbyć. Wiem, że jest to nieodłączna część spektaklu, super to wygląda i tak dalej.

Pozdrawiam.

Keleos
Rhetor

Cubaza - dowiesz się, że w Meksyku rzucają bananami i tyle będzie komentarza... szkoda się wysilać.

Lechu
Archont

Cubaza pisze:extremal, nie obchodzi mnie to czy turniej był przerwany czy nie. Chodzi mi o to co widziałem na filmiku ze strony sport.pl, który wrzuciłem. Czy to jest bardzo rozważne, odpalanie rac w zamkniętych pomieszczeniach ? Nie mówię o serpentynach. Mówię o racach, które dymią w zamkniętym pomieszczeniu i nie jest to zbyt rozważne posunięcie. Dla mnie lekko zakrawa debilizmem. Bez rac mogło się to odbyć. Wiem, że jest to nieodłączna część spektaklu, super to wygląda i tak dalej.

Pozdrawiam.
Koniecznie trzeba się do czegoś przyczepić, i w Tarnowie kiedyś odpalano w hali i w Krakowie i jakoś nikt nie umarł a efekt był.

ODPOWIEDZ