nowe centrum handlowe
http://www.urbanity.pl/wiadomosc8719/ko ... w-w-polsce
co ciekawe Tarnów nie jest nawet wymieniony w liście zarzuconych projektów...
co ciekawe Tarnów nie jest nawet wymieniony w liście zarzuconych projektów...
na tej samej stronie jest odpowiedź
http://www.urbanity.pl/budynek3762/multi-park
status : zarzucony
http://www.urbanity.pl/budynek3762/multi-park
status : zarzucony
NieStradie pisze:Czy budowa tego centrum ma jakikolwiek wpływ na przebieg wschodniej obwodnicy? A tak w ogóle to co z projektem tego centrum?
Mowa o centrum handlowym Multipark które miało powstać przy Simply Markecie, jeśli chodzi o CHR Za nowym szpitalem to nie koliduje także z obwodnicą i jest ono pod uwagę przy jej planach
To było do przewidzenia.
http://www.tarnowianin.com/3004_trzecia ... nowie.html
Z największego centrum w regionie zrobią jedno z najmniejszych bez jakiegokolwiek zaplecza rozrywkowewgo. Na miejscu Pana Prezydenta zablokował bym tą inwestycje. Albo centrum rozrywki i handel albo nic. No ale pewnie już ktoś dawno temu wziął kasiore za taki obrót sprawy.
http://www.tarnowianin.com/3004_trzecia ... nowie.html
Z największego centrum w regionie zrobią jedno z najmniejszych bez jakiegokolwiek zaplecza rozrywkowewgo. Na miejscu Pana Prezydenta zablokował bym tą inwestycje. Albo centrum rozrywki i handel albo nic. No ale pewnie już ktoś dawno temu wziął kasiore za taki obrót sprawy.
Budowa nowej galerii w Tarnowie ma tyko sens wtedy, gdy będzie tam rzeczywiście "coś z rozrywki" - i nie mówię tu o kulkach dla Dzieci, ale przynajmniej o jakimś kinie itp.
Druga sprawa - Korygowane są planu budowy największego centrum handlowo-usługowego w Tarnowie, (...) o powierzchni ponad 22 tys. m kw. (...) - jakie to największe centrum handlowe, jak przecież Gemini Park Tarnów ma 41.000 m²
Jeśli jest możliwość budowy nowego dużego molocha, to niech tam przynajmniej zrobią coś co przyciągnie Ludzi - sklepami obuwniczymi, Magdonaldem i perfumeriami szału nie zrobią
Druga sprawa - Korygowane są planu budowy największego centrum handlowo-usługowego w Tarnowie, (...) o powierzchni ponad 22 tys. m kw. (...) - jakie to największe centrum handlowe, jak przecież Gemini Park Tarnów ma 41.000 m²
Jeśli jest możliwość budowy nowego dużego molocha, to niech tam przynajmniej zrobią coś co przyciągnie Ludzi - sklepami obuwniczymi, Magdonaldem i perfumeriami szału nie zrobią
wejss pisze:
Warto by było rozważyć taki krok, bo z taką ofertą to centrum będzie przędło co najwyżej tak sobie za to znacząco ograniczy możliwość powstania centrum handlowo-rozrywkowego z prawdziwego zdarzenia. Trzy centra handlowe w regionie oddziaływania Tarnowa spokojnie się zmieszczą, cztery to może być już za dużo.
A jak nie blokować to wprowadzić zapis, że co najmniej 30% powierzchni ma być przeznaczone na rozrywkę. Inna sprawa czy przy takiej wielkości centrum coś takiego by się inwestorowi opłacało, ale to już jego problem.
Po pierwsze CZEMU Państwo ma ingerować CO ma powstać w Centrum Handlowym?
Inwestor sam wykłada pieniądze i SAM powinien decydować - myśliecie, że Inwestor to IDIOTA? Doskonale kalkuluje co mu się opłaca - rozrywka może poprostu się NIE opłacać.
Ja uważam, że jedyne w co Państwo powinno ingerować to WYGLĄD budynku - tak by nie powstał "kolcek" z blachy falistej
Też bym chciał mieć multiplex z prawdziwego zdażenia - ALE jeśli takie Cinema City NIE JEST zainteresowane to JAK je zmusimy? Porwiemy dzieci członkom zarządu?
Osobiście uważam, że centrów może powstać i "pińcet" rynek sam ureguluje - ja pamiętam czasy gospodarki planowej i komuny - i jestem PRZECIWNY. Zawsze dgy Państwo miesza się do gospodarki to mamy kłopoty.
Inwestor sam wykłada pieniądze i SAM powinien decydować - myśliecie, że Inwestor to IDIOTA? Doskonale kalkuluje co mu się opłaca - rozrywka może poprostu się NIE opłacać.
Ja uważam, że jedyne w co Państwo powinno ingerować to WYGLĄD budynku - tak by nie powstał "kolcek" z blachy falistej
Też bym chciał mieć multiplex z prawdziwego zdażenia - ALE jeśli takie Cinema City NIE JEST zainteresowane to JAK je zmusimy? Porwiemy dzieci członkom zarządu?
Osobiście uważam, że centrów może powstać i "pińcet" rynek sam ureguluje - ja pamiętam czasy gospodarki planowej i komuny - i jestem PRZECIWNY. Zawsze dgy Państwo miesza się do gospodarki to mamy kłopoty.
9000 ml A Rh-
Biorąc pod uwagę, że powierzchnia handlowa jest relatywnie niewiele mniejsza od całkowitej, dostajemy coś a'la Echo. Nietrudno sobie wyobrazić blaszak z Decathlonem, Media Expert i Obi zabierającymi znakomitą większość powierzchni, pozostawiając coś dla Rossmanna, Deichmanna i sieci komórkowych.
Bronić bym im nie bronił, ale inwestorowi zalecał dobrze to jeszcze raz skalkulować. Zwłaszcza, że Obi miałoby pod nosem konkurencję Merkury Marketu.
A Gemini i Tarnovia odetchnęłyby z ulgą.
Bronić bym im nie bronił, ale inwestorowi zalecał dobrze to jeszcze raz skalkulować. Zwłaszcza, że Obi miałoby pod nosem konkurencję Merkury Marketu.
A Gemini i Tarnovia odetchnęłyby z ulgą.
Ja nie mogę zrozumieć tylko. Dlaczego w mniejszych i niejednokrotnie biedniejszych miastach multiplex się opłaca a u nas nie. W Kłodzku nawet jest. A co do inwestora, to nawet GT ma większą powiezchnię (36.500 m2, a najmu: 16.450 m2). Chyba, że te 3 markety będą osobnymi klockami doklejonymi do centrum, ale nie wiem. No chyba, że redaktorzy pomylili się o 1 z przodu
Ravir, nie do końca. Prezydent miasta prowadzi szeroko rozumianą politykę. Na etapie opracowywania miejscowego planu zagospodarowania terenu w swojej dalekosiężnej przewidywalności i w trosce o dobro obywateli którymi z powierzonego mandatu rządzi mógł zadbać o takie zapisy w planie.Ravir pisze:Po pierwsze CZEMU Państwo ma ingerować CO ma powstać w Centrum Handlowym?
Widać, że przy uchwalaniu planu zabrakło wszystkim wyobraźni albo inne czynniki (np niewiedza) miały wpływ na efekt końcowy.
ICE In Case of Emergency, w nagłym wypadku