Nowy system numeracji linii autobusów
[ot]Jakie grzebanie? Prawym> Pokaż obrazek :-)[/ot]
S pozdravom!
Kluczem do sukcesu w zawodach fonicznych jest klucz sztorcowy.
Bo łączność musi być pewna!
Bo łączność musi być pewna!
W Tarnowie naprawdę jest 600 przystanków? Według strony ZKM jest ich 389 - łącznie ze wszystkimi poza granicami miasta.faleQ pisze:A jak sobie wyobrażacie zmianę rozkładów na około 600 przystankach przez jedną noc? W około w około 10 osób? Mnie wymiana rozkładów na 18 przystankach (około 4km piechotą w centrum miasta) zajęło około 3 godzin.
Jeżeli jest tak, jak podaje strona ZKM, to wychodzi niespełna 40 przystanków na każdą z 10 osób (ewentualnie można nająć drugie 10, ale oczywiście się nie da, bo mogą chcieć pieniędzy). Czyżby ZKM nie pozwolił wam skorzystać przynajmniej z rowerów, aby nie trzeba było łazić 4 km piechotą?
Takie małe zwycięztwo nad Rzeszowem, tam najwyższy numer to bodaj 112Dawid D pisze:ad2222, No a jak Już wyobrażam sobie Przejezdnych, jadących krajową 4 / 94, widzących Kenta czy jakiś inny wóz z numerem 222 w okolicach wjazdu do miasta od strony Zgłobic, spoglądających na panoramę Tarnowa - na widoczne w oddali wieżowce, wieże, kominy i na ten jeden jedyny drogowskaz w Tarnowie ustawiony nad jezdnią... Zapytają co to za miasto? - Toż to Tarnów!
-
- Rhetor
No to trochę przegiąłeś z tym cofaniem. My idziemy do przodu, ale oni galopują. Bez kolejnej reformy administracyjnej się to nie zmieni więc trzeba się z tym pogodzić i starać się biec tak szybko jak to możliwe.
Uwierz mi, że gdyby Lwow wchodził w skład naszego państwa, to Rzeszów byłby obecnie dziurą jakich mało. Po prostu na wschód od Rzeszowa niemal kończy się znany nam świat, a jest na tyle daleko od Krakowa, że ma szansę rozwoju na obecnym poziomie.
Uwierz mi, że gdyby Lwow wchodził w skład naszego państwa, to Rzeszów byłby obecnie dziurą jakich mało. Po prostu na wschód od Rzeszowa niemal kończy się znany nam świat, a jest na tyle daleko od Krakowa, że ma szansę rozwoju na obecnym poziomie.
ja studiowalem w rzeszowie i sympatyzuje z tym miastem
a tu troche historii cos o rozwoju szkolnictwa wyzszego technicznego w rzeszowie
http://portal.prz.edu.pl/pl/uczelnia/vi ... politechn/
a tu troche historii cos o rozwoju szkolnictwa wyzszego technicznego w rzeszowie
http://portal.prz.edu.pl/pl/uczelnia/vi ... politechn/
-
- Rhetor
Uniwersytet Rzeszowski realizuje obecnie dziewięć projektów współfinansowanych z budżetu UE na łączną sumę prawie 500 mln zł - poinformował 15 grudnia na konferencji prasowej prorektor uczelni ds. rozwoju i polityki finansowej Czesław Puchalski.krzychu pisze:jeszcze w 2001 roku mozna bylo powiedziec ze tarnow i rzeszow to rownorzedne miasta moze poza szkolnictwem wyzszym a teraz oni ida mocno do przodu a my sie cofamy
W trakcie realizacji jest również kilka innych projektów, wśród nich Centrum Mikroelektroniki i Nanotechnologii,
źródło 2010: link
Baxon oni lecą a my jeszcze nawet nie biegniemy. Zaryzykuje, że my nawet się jeszcze nie rozgrzewamy przed biegiem.
dobra już więcej nie robię offtopa.