Zakochani w Tarnowie

Wiadomości "z miasta".
Awatar użytkownika

Autor tematu
Dominik_PCH
Rhetor

Zakochani w Tarnowie

Post autor: Dominik_PCH »

http://www.zakochaniwtarnowie.pl/
Projekt współfinansowany z budżetu miasta Tarnowa.

Polecam dział: Kanon historii miłosnych Tarnowa

...Historie miłosne, które przytaczamy na tej stronie są tylko namiastką niezliczonej ilości przykładów potwierdzających siłę Miłości, która jest potężniejsza niż śmierć.
Zatem Tarnów to przede wszystkim encyklopedia miłosnych historii ukrytych w murach renesansowego miasta, czekających na nasze odkrycie.

i kliknąć Kanon historii miłosnych...>>10 osobliwości Tarnowa

w Kanon sztuki o miłości nasze miasto jest niezwykle płodne :D. Przyznam się, że nie wiedziałem.

Awatar użytkownika

Goscinny
Rhetor

Post autor: Goscinny »

Ale o co chodzi na tej stronie? Za głupi jestem chyba, żeby zrozumieć jej innowacyjność, która musiała być współfinansowana z budżetu miasta.

Awatar użytkownika

Autor tematu
Dominik_PCH
Rhetor

Przez chwile pomyślałem, że wiem i że się pospieszyłem z opinią. Trwało to jakieś 5 sek. potem znowu się pogubiłem :/.

Awatar użytkownika

Goscinny
Rhetor

Sponsorów jak na Euro, dofinansowanie, a strona zrobiona na darmowym WordPressie (z usuniętą stopką) i z minimalną treścią :) A te ciekawostki są linkami do strony Informacji Turystycznej, więc to nawet nie ich praca.

MTar
Proedroj

Post autor: MTar »

Jeśli chodzi o sponsorów to chyba każda tarnowska spółka z Grupy Azoty Tarnów tam jest. Z takim zapleczem można się było spodziewać czegoś więcej. Pomijając fakt że nie wiadomo o co chodzi.

trix
Rhetor

Post autor: trix »

Lekki przekręcik??:>.
Szmaciak chce władzy nie dla śmichu, lecz dla bogactwa, dla przepychu, chce mieć tytuły, forsę, włości i w nosie przyszłość ma ludzkościĄ - Tow Szmaciak.

Awatar użytkownika

Autor tematu
Dominik_PCH
Rhetor

Nie szedłbym tak daleko z teoriami spiskowymi, że w koło nas każdy kradnie i takie tam wyciąganie pieniędzy z kasy miasta.
Przeraża mnie to, że pozwalamy takim projektom promować miasto na zewnątrz i wewnątrz :/. Sami z siebie dziadów robimy. Możemy mieć najlepszego prezydenta, wdrożone najlepsze reformy, super kadrę zarządzającą. Tylko co z tego jak urzędnicy średniego szczebla i tak zrobią po swojemu, bo wiedzą najlepiej. No i mamy kampanie Zakochani w Tarnowie i historie miłosne z kościołami i starym cmentarzem w tle :). Czy jedzie z nami biskup ?
PS
Znowu sobie grabie. Z tego miejsca chciałem napisać, że mimo iż szukam nowej pracy to bardzo lubię obecną i chciałbym żeby moje przejście ze starej do nowej obyło się płynnie :). W korporacjach pracownicy mają swoje portale społecznościowe na których mogą krytykować i wypowiadać swoje bez konsekwencji do woli itp. Wiedzą też o monitoringu. Tam takie rzeczy załatwia się w niepublicznej przestrzeni.

PS
Tragedii nie ma wnioskowali o 9 400 a dostali 3 500.
źródło: Pliki Wydział kultury. link Jednak ktoś trochę myśli.

Awatar użytkownika

maup
Thesmothetai

Post autor: maup »

Powtórka z Geometrii Miłości w muzeum diecezjalnym... chyba mimo podeszłego wieku się wybiorę...
Zwierciadła Nehaleni dzielą się na uprzejme i rozbite

Awatar użytkownika

gushman
Rhetor

Post autor: gushman »

Sorry, ale w tych czasach, gdy nie wiadomo o co chodzi a jest mowa o "rozwoju duchowym" to niebezpiecznie zalatuje sektą. W dosłownym czy przenośnym znaczeniu. Jeżeli ktoś z tej organizacji czy projektu czyta ten wątek, to niech sobie weźmie do serca jednoznaczne zaprezentowanie o co chodzi, choćby w punktach. Ale jednoznaczne. Bo w niedomówieniach tkwi diabeł. :)
900 ml, grupy krwi nie pamiętam

Cały Tarnów na Facebooku

Awatar użytkownika

Autor tematu
Dominik_PCH
Rhetor

komentarz z tarnow.net.pl: keris 04-02-2012 10:51 polityka wciąga... to może tłumaczyć ten absurd.

video
moim zdaniem to się max kupy nie trzyma!

Awatar użytkownika

Goscinny
Rhetor

Tylko od UM dostali 3500 - nie wiem za co i na co, ale na pewno nie na darmowy silnik i parę dziwnych tekstów. A reszta sponsorów też pewnie rzuciła trochę grosza na to "coś".
Ktoś ma niezłe znajomości.

Awatar użytkownika

gushman
Rhetor

Skoro umieją i mają możliwości, to niech kasę ciągną. Tylko choć trochę pozorów by stworzyli. Bo wg mnie ta konferencja pokazana na filmiku jeszcze bardziej wzmaga uczucie "WTF". :) Zwłaszcza, że sami wypowiadający się mają mgliste pojęcie w czym uczestniczą. :)

PS Bo na samym początku wydawało mi się, że chodzi o promowanie lokalnego patriotyzmu i zakochania w Tarnowie. Pomysł miejsca, w którym gromadzą się ludzie autentycznie kochający nasze miasto wydał mi się świetny. Ale ani na stronie ani na tej konferencji nie znalazłem nic, co potwierdzałoby, że właśnie o taką ideę chodzi.

Cały Tarnów na Facebooku

Awatar użytkownika

Goscinny
Rhetor

gushman, niech ciągną, ale nie "naszą". Jak mają prywatnych sponsorów, to mogą od nich milion wyciągnąć, ale UM na takie dziwne projekty nie powinien dawać ani grosza.
Najpierw niech coś pokażą, zanim wyciągną rękę po kasę.

Awatar użytkownika

gushman
Rhetor

Może napisail dobry projekt, może faktycznie mają dobry pomysł. Tylko nie mają osoby, która umiałaby to jasno wyłożyć. Zdarza się, jak się człowiek w coś mocno zaangażuje. :) Czekamy na rozwój wypadków. :)

Cały Tarnów na Facebooku

Awatar użytkownika

Autor tematu
Dominik_PCH
Rhetor

zakładając, że proces rozwoju jest podobny jeśli chodzi o organizacje pozarządowe to:
1. Zakładamy
2. Robimy małe projekty (o te najłatwiej się starać), budujemy portfel akcji-portfolio.
3. Jak już mamy dużo tych małych imprez w portfelu i staż, możemy się przekształcić w organizację pożytku publicznego - 1% dla nas na działalność.
4. Duże projekty, duże pieniądze muszą mieć poparcie. Chwalimy się imprezami z portfela. Pokazujemy odpowiednio przygotowaną dokumentację (zdjęcia, materiały prasowe itd). Mówimy zrobiłem to to i to, robię teraz to a marzy mi się TO!. Jestem godny zaufania dajcie mi swoje pieniądze :).

Oczywiście, żeby odnieść sukces musimy mieć dobrą ideologie. Jak pisze specjalista.
Twoi klienci muszą uwierzyć, że właśnie dzięki twojej marce staną się lepszymi ludźmi. To jest fundament zaangażowania – ludzie będą rozumieć, dlaczego warto ci poświęcać czas i uwagę, zasoby niemal bezcenne w dzisiejszym zabieganym świecie.

Tak w skrócie.

ODPOWIEDZ