Megaupload zamknięty
-
Autor tematu - Proedroj
- Kontakt:
Megaupload zamknięty
Popularny serwis do hostowania plików - megaupload.com, został wczoraj (19.01) zamknięty o 23:00 przez FBI.
Założyciele zostali aresztowani w Auckland w Nowej Zelandii.
Prokuratorzy federalni oskarżają o straty kosztów z praw autorskich które wynoszą ponad 500 milionów dolarów.
Więcej TU (ang.)
Założyciele zostali aresztowani w Auckland w Nowej Zelandii.
Prokuratorzy federalni oskarżają o straty kosztów z praw autorskich które wynoszą ponad 500 milionów dolarów.
Więcej TU (ang.)
Jest cała masa podobnych - zamką jeden a pojawi się 10 innych. Tyle, że serwery staną w kraju -który WYPINA się na USA. Całego internetu nie zablokują A jeśli nawet to kraje jak Chiny tupną nogą i "zmontują" swój internet.
Co chcilę sa zamykane strony i serwisy a piractwo jak kwitło tak kwitnie - może zamiast ścigać piratów OBNIZYĆ ceny?
Co chcilę sa zamykane strony i serwisy a piractwo jak kwitło tak kwitnie - może zamiast ścigać piratów OBNIZYĆ ceny?
9000 ml A Rh-
-
- Rhetor
Poczekajcie jeszcze trochę, 26.01 Polska ma podpisać ACTA, słyszeliście o tym? Poczytajcie, wtedy dopiero się sajgon zacznie, jak to w życie wejdzie.
Wysłane z mojej budki telefonicznej
PCPR Tarnów i problemy rodziny zastępczej z dziećmi z RAD
-
- Rhetor
Stron o tym jest dużo, tu masz skondensowaną esencję całości:
http://wolnemedia.net/prawo/acta-co-trz ... im-pakcie/
Wysłane z mojej budki telefonicznej
Właśnie chciałem wkleić dokładnie ten sam link.LordRuthwen pisze:Stron o tym jest dużo, tu masz skondensowaną esencję całości:
To może być realny początek końca wolnego internetu. A przerzucanie odpowiedzialności za przesyłane treści na dostawców internetu inaczej jak skandalem nie można nazwać. To tak jakby ścigać listonosza za dostarczenie paczki w której była bomba.
Co najlepsze Przywódca Narodu Tusk uznał doprowadzenie do podpisania porozumienia jednym z większych sukcesów polskiej prezydencji w EU.
Za niedługo okaże się pewnie, że z większością działalności w internecie, nawet tak prozaiczną jak pisanie na tym forum będzie trzeba przenieść się na TORa.
Ostatnio zmieniony 20-01-2012, 12:19 przez defekator, łącznie zmieniany 1 raz.
Co to TOR ?defekator pisze: Za niedługo okaże się pewnie, że z większością działalności w internecie, nawet tak prozaiczną jak pisanie na tym forum będzie trzeba przenieść się na TORa.
Różnica pomiędzy małym a dużym miastem polega na tym, że w dużym mieście można więcej zobaczyć, a w małym więcej usłyszeć. - Jean Cocteau
Dominik_PCH pisze:Ok, nie mam pytań.
To taki router zrobiony z cebuli
http://pl.wikipedia.org/wiki/Tor_%28sie ... onimowa%29
Ciężko powiedzieć, gdzieś czytałem opinię, że w sytuacji Polski samo podpisanie ACTA nie wiele zmieni, bo i tak brak będzie odpowiednich regulacji prawnych na poziomie krajowym, a samo ACTA nie ma tutaj mocy wiążącej. Jednak jest to definitywnie sygnał, że dzieje się źle i wolność w internecie będzie ograniczana. Ale nie orientuję się w szczegółach i nie wiem na ile ta opinia jest poprawna.Beaver pisze:Ciekawe czy istnieje jakis sposob na zatrzymanie tego zjawiska ? CHodzi mi o ACTA. Czy juz niestety jest za późno i możemy powoli pożegnać normalny internet ?
Spodziewam się w najbliższym czasie, że projekty takie jak TOR staną się bardziej popularne. Tak samo jak np. programy do szyfrowania zawartości dysków twardych, zmieniania proxy itp.
Może to faktycznie doprowadzić do podziału internetu na legalny kontrolowany przez władzę i internetowe podziemie.