Informacja do potwierdzenia.
-
- Prytan
Portal znikł lecz są jeszcze w naszym mieście portal informacyjne co nie leją wody intermaks miał swoje 5 minut i dobrze mu to szło. Czy dobra decyzja o likwidacji? Nie wiem jakie był powody i przesłanki ku temu by zamknąć ten serwis. Może zamiast intermaks powstanie coś nowego, lepszego... a póki co ...
Ostatnio zmieniony 19-01-2012, 16:55 przez redakcjazh, łącznie zmieniany 1 raz.
po co Ci to wiedzieć? Im mniej wiesz tym dłużej żyjesz
Też rzuciło mi się to w oczy. Ale nie podniosłem tematu bo po napisaniu puki i póki mój słownik nie podkreślił błędu. Wiem, nie jest to wytłumaczenie ale....pb pisze:Boszzzzz. Czy redakcja zrupcie-chalas nie mogłaby zainwestować w jakiś słownik ortograficzny?
ICE In Case of Emergency, w nagłym wypadku
O ile dobrze wiem, to intermaks był chyba własnością spółki Radio MAKS której właścicielem jest Eska i która to spółka oficjalnie odpowiada za produkcję szczątkowego programu lokalnego dla Eski Tarnów i Eski Małopolska (Nowy Sącz). Prawdopodobnie dostali takie polecenie z centrali, bo w żadnym innym oddziale Eska nie prowadzi żadnych lokalnych portali internetowych.
Co do stacji Radiowych w naszym mieście to może coś się zmieni, jest ogłoszony konkurs na 101.9 z Liwocza który w Tarnowie odbiera całkiem dobrze, więc może coś nowego się pojawi, aczkolwiek ptaszki ćwierkają że pewnie zgłosi się tylko RMF MAXXX (który notabene całkiem dobrze odbiera na częstotliwości 106.5 ze Św. Krzyża) więc żadna pociecha.. ale warto mieć nadzieję. Fajnie że Radio Kraków zaczęło rozszywać program, i co więcej planują zwiększanie czasu programu lokalnego w oddziałach
A jak narazie pozostaje internet, albo antena Yagi na balkonie (praktycznie wszystkie stacje z Krakowa poza Bajką i Alfą można wtedy bez większych problemów odebrać... no jeszcze z Roxy 103.8 jest problem bo się czasem pobliski RDN wcina)... Swoją drogą fajne że działają w naszym mieście lokalne "radyjka" internetowe, co prawda ich ilość też nieco spadła, ale zostały te które mają jakąś większą ambicję, niż samo puszczanie "umca umca", nawet zarówno w Zróbcie-Hałas jak i w Lumenie jakieś informacje lokalne się od czasu do czasu pojawiają
Co do stacji Radiowych w naszym mieście to może coś się zmieni, jest ogłoszony konkurs na 101.9 z Liwocza który w Tarnowie odbiera całkiem dobrze, więc może coś nowego się pojawi, aczkolwiek ptaszki ćwierkają że pewnie zgłosi się tylko RMF MAXXX (który notabene całkiem dobrze odbiera na częstotliwości 106.5 ze Św. Krzyża) więc żadna pociecha.. ale warto mieć nadzieję. Fajnie że Radio Kraków zaczęło rozszywać program, i co więcej planują zwiększanie czasu programu lokalnego w oddziałach
A jak narazie pozostaje internet, albo antena Yagi na balkonie (praktycznie wszystkie stacje z Krakowa poza Bajką i Alfą można wtedy bez większych problemów odebrać... no jeszcze z Roxy 103.8 jest problem bo się czasem pobliski RDN wcina)... Swoją drogą fajne że działają w naszym mieście lokalne "radyjka" internetowe, co prawda ich ilość też nieco spadła, ale zostały te które mają jakąś większą ambicję, niż samo puszczanie "umca umca", nawet zarówno w Zróbcie-Hałas jak i w Lumenie jakieś informacje lokalne się od czasu do czasu pojawiają