http://www.rdn.pl/info_tarnow/index.php ... 2012017012Jest budżet Tarnowa - rarytasów nie będzie
'Przytłoczą nas kredyty'- mówi część radnych. 'Łatwo nie będzie, ale stopniowo zmniejszymy zadłużenie miasta' - odpowiadają na zarzuty opozycji radni koalicji, którzy poparli zaplanowane przez prezydenta wydatki na 2012 rok dla miasta. Wszyscy są jednak zgodni, że rarytasów nie będzie i będzie to chudy rok dla inwestycji, ale powstanie rondo na Jana Pawła II i przebicie do węzła autostrady.
- Budżet jest też zbyt ogólny i daje dużą dowolność prezydentowi po stronie wydatków - mówi radna, Anna Czech...
Zadłużenie Tarnowa na koniec roku sięgnie blisko 55 proc.
jk
Wieści z Kancelarii Rady Miejskiej
Co do budżetu. Za RDN
ICE In Case of Emergency, w nagłym wypadku
-
- Rhetor
-
- Rhetor
Na mój chłopski rozum to dopiero teraz zacznie się przysłowiowy Sajgon. Ale Pan Prezydent wie lepiej co dla obywatela/wyborcy jest lepsze.ad2222 pisze:No to kto teraz będzie zlecał łatanie dziur w jezdni? Prezydent? W sumie - sadzenie tui wychodziło mu świetnie, to może zacznie biegać też z łopatą z asfaltem...
Warto przeczytać porządek zbliżającej się sesji.
Proponowany porządek obrad XIX sesji Rady Miejskiej
w Tarnowie w dniu 23 lutego 2012 r. o godz. 9.00
1. Otwarcie obrad XIX sesji Rady Miejskiej.
2. Rozpatrzenie wniosków w sprawie zmiany porządku obrad – przyjęcie porządku obrad.
3. Przyjęcie protokołu z XVIII zwyczajnej sesji Rady Miejskiej.
4. Likwidacja Przedszkola Publicznego Nr 9 w Tarnowie – podjęcie uchwały.
5. Likwidacja Przedszkola Publicznego Nr 22 w Tarnowie – podjęcie uchwały.
6. Likwidacja Przedszkola Publicznego Nr 23 w Tarnowie – podjęcie uchwały.
7. Likwidacja Szkoły Podstawowej Nr 19 im. Polskiej Marynarki Handlowej w Tarnowie – podjęcie uchwały.
8. Zmiana uchwały w sprawie przekształcenia Szkoły Podstawowej Nr 1 im. K. Hoffmanowej w Tarnowie – podjęcie uchwały.
9. Zmiana uchwały w sprawie przekształcenia Szkoły Podstawowej Nr 17 im. E. Kwiatkowskiego w Tarnowie – podjęcie uchwały.
10. Zamiar likwidacji Szkoły Podstawowej przy Pogotowiu Opiekuńczym w Tarnowie - podjęcie uchwały.
11. Zamiar likwidacji Gimnazjum Specjalnego przy Pogotowiu Opiekuńczym w Tarnowie – podjęcie uchwały.
12. Zamiar likwidacji publicznych liceów profilowanych dla młodzieży w Tarnowie - podjęcie uchwały.
13. Zamiar likwidacji publicznych uzupełniających liceów ogólnokształcących dla młodzieży w Tarnowie – podjęcie uchwały.
14. Zamiar likwidacji publicznych techników uzupełniających dla młodzieży w Tarnowie #8211; podjęcie uchwały.
15. Zamiar likwidacji Zasadniczej Szkoły Zawodowej dla Dorosłych Nr 1 wchodzącej w skład Zespołu Szkół Budowlanych w Tarnowie – podjęcie uchwały.
16. Zamiar likwidacji publicznych uzupełniających liceów ogólnokształcących dla dorosłych w Tarnowie– podjęcie uchwały.
17. Zamiar przekształcenia publicznych zasadniczych szkół zawodowych dla młodzieży w Tarnowie– podjęcie uchwały.
18. Zamiar likwidacji Gimnazjum dla Dorosłych wchodzącego w skład Centrum Kształcenia Ustawicznego w Tarnowie– podjęcie uchwały.
19. Utworzenie Centrum Obsługi Placówek Opiekuńczo - Wychowawczych w Tarnowie i Placówki Opiekuńczo - Wychowawczej „Słoneczny Dom" w Tarnowie oraz zmiany nazw i nadanie statutów placówkom opiekuńczo - wychowawczym prowadzonym przez Gminę Miasta Tarnowa – podjęcie uchwały.
20. „Program Przeciwdziałania Przemocy w Rodzinie dla Miasta Tarnowa” – podjęcie uchwały.
21. Wyrażenie zgody na zawarcie z Powiatem Tarnowskim porozumienia dotyczącego powierzenia realizacji zadania publicznego z zakresu kierowania do środowiskowego domu samopomocy dla osób niepełnosprawnych intelektualnie – podjęcie uchwały.
22. Wyrażenie zgody na zawarcie z Powiatem Dąbrowskim porozumienia dotyczącego powierzenia realizacji zadania publicznego z zakresu kierowania do środowiskowego domu samopomocy dla osób niepełnosprawnych intelektualnie – podjęcie uchwały.
23. Zasady wynajmowania tymczasowych pomieszczeń – podjęcie uchwały.
24. „Założenia do planu zaopatrzenia GMT w ciepło, energię elektryczną i paliwa gazowe na lata 2012 – 2030” - podjęcie uchwały.
25. Przystąpienie do sporządzenia zmiany miejscowego planu zagospodarowania przestrzennego terenu położonego w Tarnowie pomiędzy ulicami: Starodąbrowską, Nowodąbrowską, Błonie, Jana Pawła II i Słoneczną – podjęcie uchwały.
26. Zmiana w składzie doraźnej Komisji Statutowej Rady Miejskiej w Tarnowie – podjęcie uchwały.
27. Zmiany w składach komisji stałych Rady Miejskiej w Tarnowie – podjęcie uchwały.
28. Sprawozdanie z działalności Prezydenta w okresie międzysesyjnym.
29. Zapytania i interpelacje radnych oraz oświadczenia i wolne wnioski.
30. Odpowiedzi Prezydenta na zapytania i interpelacje radnych.
31. Sprawy różne.
32. Zamknięcie obrad XIX sesji Rady Miejskiej.
-
- Thesmothetai
Nic tylko się śmiać - przez łzy.
Likwidują wszystko co mogą - głównie przedszkola.
Komunikat dla Pani Rzecznik i innych czytających: jeśli moje dziecko nie zmieści się w limicie miejsc do przedszkola to uwierzcie - będę go Wam przyprowadzał od nowego roku. Nie tylko ja ale i inni znajomi rodzice.
Aha: i prywatnymi albo niepublicznymi prosze mi się nie zasłaniać Chce niższych podatków albo zostawcie przedszkola.
To mówię ja - Sebastian
Likwidują wszystko co mogą - głównie przedszkola.
Komunikat dla Pani Rzecznik i innych czytających: jeśli moje dziecko nie zmieści się w limicie miejsc do przedszkola to uwierzcie - będę go Wam przyprowadzał od nowego roku. Nie tylko ja ale i inni znajomi rodzice.
Aha: i prywatnymi albo niepublicznymi prosze mi się nie zasłaniać Chce niższych podatków albo zostawcie przedszkola.
To mówię ja - Sebastian
Im Lazy and I like it