Informacja do potwierdzenia.

Wiadomości "z miasta".

Ravir
Rhetor

Post autor: Ravir »

Nie działa - przed momentem próbowałem i dostaję "errora" :mrgreen:

Dramatem było przejęcie Maksa przez Eskę - z grającego fajną muzykę radia przeksztalciło się w "coś" nadającego Umca - Umca. Dramat.

W Tarnowie nie ma czego słuchać, pozostają radia internetowe - jesteśmy w Radiowej "Czarnej Dziurze" :mrgreen: najbardziej mi brakuje Radia Złote Przeboje. Można słuchać przez internet fajnych stacji - ale co zrobić po za domem, w samochodzie? Pozostają nośniki z własną muzyką - w Dębicy mają lepszy wybór niż my - porażka.
9000 ml A Rh-

Awatar użytkownika

TomekMKM
Rhetor

Post autor: TomekMKM »

No i zaczęły się czystki. Najpierw Radio MAKS, później TTK, potem Dziennik Polski Tarnowski, teraz Intermaks.

Awatar użytkownika

Goscinny
Rhetor

Post autor: Goscinny »

Włączyłem radio "Eska" i były jakieś wiadomości z Tarnowa. Nawet mówili "Eska-Tarnów". I jakiś konkurs z nagrodami.
Może zlikwidowali "tylko" InterMaks'a - co jest bez sensu, bo koszt utrzymania serwisu jest minimalny.

Awatar użytkownika

Autor tematu
Dominik_PCH
Rhetor

Post autor: Dominik_PCH »

Wstrzymał bym się z opiniami. Dziennikarze dziś pracowali. Dostałem taką wiadomość:
"Dud dostałem dziś e-maila od Justyny o godz. 10, mówiła że idzie na antene :)"
Teraz IM działa, trzeba poczekać parę dni i powinno być wiadomo co się dzieje z tym medium.

sainte_nitouche
Archont

Post autor: sainte_nitouche »

Bezposrednio od osoby pracujacej dla InterMaksa - slyszalam juz pare tygodni temu, ze maja zamiar sie zamknac.
No, to sie zamkneli...

:roll:

samek
Prytan

Post autor: samek »

A kilka osób które kiedyś "robiło"Radio Maks nie zamknęło się i gada jak gada.Swoje zdanie mam;Wy pewnie też.Łezka się w oku kręci....

wadas
Prytan

Post autor: wadas »

Szkoda, bo akcja adopcyjna na ich stronie to był rewelacyjny i szczytny pomysł. Powoli nasze lokalne DOBRE marki jak MAKS, InternetSolutions zostają niszczone przez większe gów... koncerny.

Awatar użytkownika

hightower
Prytan
Kontakt:

Post autor: hightower »

ej no przecież mamy RDN :mrgreen:
Agencja interaktywna hauerpower.com. SEO, kampanie Ads. Projektowanie UX/UI. Dedykowane wdrożenia Wordpress.

Awatar użytkownika

huziu
Archont

Post autor: huziu »

Mamy i mieć będziemy. Gdyby RDN było radiem w 100% świeckim utrzymującym się tylko z reklam, kto wie jaki byłby teraz jego los.

Marcin Zaród
Rhetor

Post autor: Marcin Zaród »

Łezka się w oku kręci. Swego czasu miałem przyjemność przez jakiś czas prowadzić w MAKSie (wraz z przyszłą jeszcze wtedy żoną) audycję SNAP, przejętą w schedzie po Grześku Nawrockim, poświęconą językowi angielskiemu.... To były czasy, naście lat temu.

Awatar użytkownika

defekator
Rhetor

Post autor: defekator »

huziu pisze:Mamy i mieć będziemy. Gdyby RDN było radiem w 100% świeckim utrzymującym się tylko z reklam, kto wie jaki byłby teraz jego los.
No ale na szczęście jakoś się narazie utrzymują. W sumie to chyba najlepsze lokalne radio.

Awatar użytkownika

gushman
Rhetor

Post autor: gushman »

Chyba nikt nie zauważył, ale www.tarnow4you.pl też się wykruszył. Jeszcze w sierpniu, bo wtedy pojawił się ostatni wpis. Chyba komuś brakło energii i najwyraźniej ludzi. Szkoda.

Kto następny?
900 ml, grupy krwi nie pamiętam

Cały Tarnów na Facebooku

Awatar użytkownika

huziu
Archont

defekator pisze:W sumie to chyba najlepsze lokalne radio.
W sumie tak, bo to jedyne stricte lokalne radio w Tarnowie :) A tak na serio, RDN jest dobrą rozgłośnią i swoją misję jako środek masowego przekazu idealnie spełnia po częściowym przejęciu roli Maksa, jednak i tak nigdy nie będzie tym radiem czym było od początku swojej działalności "66.17", bo jednak katolicki charakter zniechęca część potencjalnych słuchaczy. Skoro już temat "dobrego radia", warto też wspomnieć, że nieistniejące radio Maks było w rankingu jedną z najlepszych lokalnych rozgłośni radiowych w Polsce.
gushman pisze:Kto następny?
Jakby tak cofnąć się w czasie dwa lata wstecz, to było połowę mniej portali ogólnoinformacyjnych, pięć razy mniej stron z ogłoszeniami i żadnej telewizji internetowej - teraz jak dobrze liczę mamy cztery. Myślę że trzeba zacząć obstawiać od tych najmniej popularnych, którzy nastawili się na zysk i nie traktują tego czysto hobbystycznie.

Jeżeli chodzi o nowe tarnowskie portale, to w moim mniemaniu największy sukces odniósł tarnowianin.com, jednak to tylko rozszerzenie działalności i wcześniejsze doświadczenie pomogło. Natomiast największą porażką również w moim mniemaniu jest regiontarnowski.pl, gdyż podobnie jak poprzednik rozszerzył działalność na kolejne miasto jakim jest Tarnów, jednak z bardzo marnym skutkiem.

Dużo mógłby zawojować Intarnet, ale zmiana layoutu i uporządkowanie informacji obowiązkowo. Obecnie jest straszny "misz masz".

Awatar użytkownika

gushman
Rhetor

Post autor: gushman »

Poza tym Intarnet to jedyny portal, który potrafi faktycznie "przyłożyć". Na pewno nie wszystkim, bo sam fakt posiadania reklam na stronie oznacza brak 100% niezależności, ale tylko tam można znaleźć jakąś mocną krytykę.
900 ml, grupy krwi nie pamiętam

Cały Tarnów na Facebooku

Awatar użytkownika

huziu
Archont

To mi się w nich właśnie podoba, że "nie owijają" i jak trzeba to nawet do sądu pójdą się sądzić. Trzeba przyznać - dziennikarze z jajami.

ODPOWIEDZ