Budowa skateparku

Coś budują? Coś wyburzają? Masz jakieś własne pomysły (nawet futurystyczne)? Tutaj jest miejsce dla ciebie
ODPOWIEDZ

Marcin Zaród
Rhetor

Post autor: Marcin Zaród »

People may not believe what you say, but they will believe what you do!

Awatar użytkownika

Dominik_PCH
Rhetor

Post autor: Dominik_PCH »

A co do samego skweru. Z punktu widzenia skateboardingu to powstało fajne miejsce do gry skate'a + schody na które, jak się rozniesie, będą przyjeżdżały ekipy z innych miast. W kadrze aparatu to jest KOT miejscówka (dobry najazd, dobry odjazd).

Także Marcin spokojnie z pochopnymi opiniami, nie jest źle :)

Obrazek

Awatar użytkownika

Goscinny
Rhetor

Post autor: Goscinny »

Czyli jak przetłumaczyła strona "Bad Translator":
"Nie sądzę, przyjdzie po"

Awatar użytkownika

Dominik_PCH
Rhetor

A mi tak :)
"Nie są osobami, takie jak można traktować!"

Marcin chyba musisz zacząć pisać po polsku ;)
Keep Fighting

Cubaza
Rhetor

Post autor: Cubaza »

Dominik_PCH pisze:Marcin chyba musisz zacząć pisać po polsku
Keep Fighting
O, Poras ;) Jak ja dawno chłopaka nie widziałem :P

Marcin Zaród
Rhetor

Ludzie może i nie uwierzą w słowa, ale uwierzą w czyny.

Krótko mówiąc, można sobie gadać do woli, natomiast warto po prostu zabrać się do roboty i coś zrobić. I nie chodzi mi o żadne rozwiązania siłowo-szantażowe, ale o zebranie środowiska (to teraz można zrobić w FB itd, ustalenie wspólnych celów, a potem przedstawienie swoich racji, z posiadanym już np. wkładem własnym, czyli wstępnie zaklepanymi sponsorami typu Tarnowskie Azoty, Enion czy Gazy... i z tym dopiero do UM, niech dołożą... )

SKejtowcy pokażą, że stać ich na zebranie się w kupę, że mają znajomych w innych miastach, którzy ewentualnie przyjadą na zawody rangi ogólnopolskiej, pokażą sponsorom, że teren przy głównej drodze Słowackiego jest atrakcyjny jako nośnik reklamy, odwołają się do społecznych kwestii i tzw. angel sponsoring, i będzie...

Oglądałem parę tygodni na Eurosporcie zawody w parkurze, które były robione na jednej z greckich wysp... Nie ma lepszej reklamy. Niech Tarnów kojarzy się z młodzieżą i nowością....

Awatar użytkownika

Dominik_PCH
Rhetor

Mam prośbę, jeśli nie pomagacie to przynajmniej nie przeszkadzajcie.
Na agorze i w drugim obiegu pojawiają się informacje w większości nieaktualne. Sytuacja jest dynamiczna. Tyle. Jak napisał Marcin po czynach poznacie :)

Cubaza
Rhetor

Dominik_PCH pisze:Mam prośbę, jeśli nie pomagacie to przynajmniej nie przeszkadzajcie.
A kto/co i jak Ci przeszkadza jeśli można spytać ?

Awatar użytkownika

Dominik_PCH
Rhetor

Kiedyś wspominałem o tym, że Wojnicz, Otfinów starają się o skate-parki.

Otfinów idzie bardzo szybko po swój obiekt.
http://www.youtube.com/watch?v=8-XZkwPA ... e=youtu.be

Awatar użytkownika

Dominik_PCH
Rhetor

Cubaza pisze:
Dominik_PCH pisze:Mam prośbę, jeśli nie pomagacie to przynajmniej nie przeszkadzajcie.
A kto/co i jak Ci przeszkadza jeśli można spytać ?
Umówmy się, powstanie skate-parku w Tarnowie jest kwestią czasu. Kryzysu wiecznie nie będzie a i miasto wiecznie w długach też nie będzie. Chodzimy za tym od 2007 roku, interesujemy się tematem itp itd. Nie wyobrażam sobie sytuacji w której powstaje skate-park taki jak parking u mnie za oknem, czy budowany jak główna ulica w mieście. W Tarnowie powstanie 1 duży taki obiekt i staramy się żeby został zrobimy i wybudowany tak jak należy.

Stąd moja prośba, bo ostatnio wzmogła się aktywność ludzi nie związanych z tematem. Prawie, że na siłę wmawiają mi, że wiedzą lepiej jak to zrobić i że będą "pomagać".

Marcin Zaród
Rhetor

Się na pomagaczy nie wypinaj, bo się kiedyś mogą przydać.
Mosty się łatwo pali, trudniej buduje.

Cubaza
Rhetor

Dominik_PCH pisze:Stąd moja prośba, bo ostatnio wzmogła się aktywność ludzi nie związanych z tematem. Prawie, że na siłę wmawiają mi, że wiedzą lepiej jak to zrobić i że będą "pomagać".
Hmmmmm mam swoje zdanie na ten temat. Nie zamykaj ust nikomu. Nie wszystkim ten pomysł musi się podobać. Każdy ma swoje zdanie i nie powinieneś zamykać ust wszystkim kto nie jest po Twojej myśli. A w tym momencie chcesz tak zrobić.
P.S. Edytuj posty :) :P

Awatar użytkownika

Dominik_PCH
Rhetor

Marcin źle mnie zrozumiałeś. Cubaza a Ty mnie przeceniasz.

Awatar użytkownika

Dominik_PCH
Rhetor

Skate-park w Otfinowie coraz bliżej
http://filippietrek.wordpress.com/2012/ ... az-blizej/

Obrazek

Obrazek

Awatar użytkownika

Dominik_PCH
Rhetor

Polska właśnie:

Po Katowicach (PTG) najlepszy obiekt w Polsce. Koszt inwestycji 3 mln PLN.

Spartaczona Skateplaza?
http://elka.pl/content/view/55121/80/

Komentarz środowiska:
Tak to jest jak wygrywa najtańsza oferta, a firma która buduje nie ma zielonego pojęcia o budowie skateparków. Takie obiekty powinny budować tylko firmy które znają się na rzeczy. Może kiedyś miasta zmądrzeją i w ogłaszanych przetargach będą wymagały ‘’firmy z doświadczeniem w tego typu obiektach – skatepark, skateplaza - min 3 realizacje’’.
skatenews.pl

update:
W Krakowie plaza stoi, w Rzeszowie budowa zaraz rusza. W Tarnowie nawet o takim obiekcie się nie myśli. Wychodzi na to, że tylko u nas jest kryzys.
Rzeszowski skatepark ma być gotowy w maju. Ok. 1,4 mln

http://rzeszow.gazeta.pl/rzeszow/1,3496 ... __1_4.html

ODPOWIEDZ