Budowa skateparku
-
- Rhetor
-
- Rhetor
A co do samego skweru. Z punktu widzenia skateboardingu to powstało fajne miejsce do gry skate'a + schody na które, jak się rozniesie, będą przyjeżdżały ekipy z innych miast. W kadrze aparatu to jest KOT miejscówka (dobry najazd, dobry odjazd).
Także Marcin spokojnie z pochopnymi opiniami, nie jest źle
Także Marcin spokojnie z pochopnymi opiniami, nie jest źle
-
- Rhetor
A mi tak
"Nie są osobami, takie jak można traktować!"
Marcin chyba musisz zacząć pisać po polsku
Keep Fighting
"Nie są osobami, takie jak można traktować!"
Marcin chyba musisz zacząć pisać po polsku
Keep Fighting
-
- Rhetor
Ludzie może i nie uwierzą w słowa, ale uwierzą w czyny.
Krótko mówiąc, można sobie gadać do woli, natomiast warto po prostu zabrać się do roboty i coś zrobić. I nie chodzi mi o żadne rozwiązania siłowo-szantażowe, ale o zebranie środowiska (to teraz można zrobić w FB itd, ustalenie wspólnych celów, a potem przedstawienie swoich racji, z posiadanym już np. wkładem własnym, czyli wstępnie zaklepanymi sponsorami typu Tarnowskie Azoty, Enion czy Gazy... i z tym dopiero do UM, niech dołożą... )
SKejtowcy pokażą, że stać ich na zebranie się w kupę, że mają znajomych w innych miastach, którzy ewentualnie przyjadą na zawody rangi ogólnopolskiej, pokażą sponsorom, że teren przy głównej drodze Słowackiego jest atrakcyjny jako nośnik reklamy, odwołają się do społecznych kwestii i tzw. angel sponsoring, i będzie...
Oglądałem parę tygodni na Eurosporcie zawody w parkurze, które były robione na jednej z greckich wysp... Nie ma lepszej reklamy. Niech Tarnów kojarzy się z młodzieżą i nowością....
Krótko mówiąc, można sobie gadać do woli, natomiast warto po prostu zabrać się do roboty i coś zrobić. I nie chodzi mi o żadne rozwiązania siłowo-szantażowe, ale o zebranie środowiska (to teraz można zrobić w FB itd, ustalenie wspólnych celów, a potem przedstawienie swoich racji, z posiadanym już np. wkładem własnym, czyli wstępnie zaklepanymi sponsorami typu Tarnowskie Azoty, Enion czy Gazy... i z tym dopiero do UM, niech dołożą... )
SKejtowcy pokażą, że stać ich na zebranie się w kupę, że mają znajomych w innych miastach, którzy ewentualnie przyjadą na zawody rangi ogólnopolskiej, pokażą sponsorom, że teren przy głównej drodze Słowackiego jest atrakcyjny jako nośnik reklamy, odwołają się do społecznych kwestii i tzw. angel sponsoring, i będzie...
Oglądałem parę tygodni na Eurosporcie zawody w parkurze, które były robione na jednej z greckich wysp... Nie ma lepszej reklamy. Niech Tarnów kojarzy się z młodzieżą i nowością....
-
- Rhetor
-
- Rhetor
Kiedyś wspominałem o tym, że Wojnicz, Otfinów starają się o skate-parki.
Otfinów idzie bardzo szybko po swój obiekt.
http://www.youtube.com/watch?v=8-XZkwPA ... e=youtu.be
Otfinów idzie bardzo szybko po swój obiekt.
http://www.youtube.com/watch?v=8-XZkwPA ... e=youtu.be
-
- Rhetor
Umówmy się, powstanie skate-parku w Tarnowie jest kwestią czasu. Kryzysu wiecznie nie będzie a i miasto wiecznie w długach też nie będzie. Chodzimy za tym od 2007 roku, interesujemy się tematem itp itd. Nie wyobrażam sobie sytuacji w której powstaje skate-park taki jak parking u mnie za oknem, czy budowany jak główna ulica w mieście. W Tarnowie powstanie 1 duży taki obiekt i staramy się żeby został zrobimy i wybudowany tak jak należy.Cubaza pisze:A kto/co i jak Ci przeszkadza jeśli można spytać ?Dominik_PCH pisze:Mam prośbę, jeśli nie pomagacie to przynajmniej nie przeszkadzajcie.
Stąd moja prośba, bo ostatnio wzmogła się aktywność ludzi nie związanych z tematem. Prawie, że na siłę wmawiają mi, że wiedzą lepiej jak to zrobić i że będą "pomagać".
-
- Rhetor
Hmmmmm mam swoje zdanie na ten temat. Nie zamykaj ust nikomu. Nie wszystkim ten pomysł musi się podobać. Każdy ma swoje zdanie i nie powinieneś zamykać ust wszystkim kto nie jest po Twojej myśli. A w tym momencie chcesz tak zrobić.Dominik_PCH pisze:Stąd moja prośba, bo ostatnio wzmogła się aktywność ludzi nie związanych z tematem. Prawie, że na siłę wmawiają mi, że wiedzą lepiej jak to zrobić i że będą "pomagać".
P.S. Edytuj posty
-
- Rhetor
-
- Rhetor
-
- Rhetor
Polska właśnie:
Po Katowicach (PTG) najlepszy obiekt w Polsce. Koszt inwestycji 3 mln PLN.
Spartaczona Skateplaza?
http://elka.pl/content/view/55121/80/
Komentarz środowiska:
Tak to jest jak wygrywa najtańsza oferta, a firma która buduje nie ma zielonego pojęcia o budowie skateparków. Takie obiekty powinny budować tylko firmy które znają się na rzeczy. Może kiedyś miasta zmądrzeją i w ogłaszanych przetargach będą wymagały ‘’firmy z doświadczeniem w tego typu obiektach – skatepark, skateplaza - min 3 realizacje’’.
skatenews.pl
update:
W Krakowie plaza stoi, w Rzeszowie budowa zaraz rusza. W Tarnowie nawet o takim obiekcie się nie myśli. Wychodzi na to, że tylko u nas jest kryzys.
Rzeszowski skatepark ma być gotowy w maju. Ok. 1,4 mln
http://rzeszow.gazeta.pl/rzeszow/1,3496 ... __1_4.html
Po Katowicach (PTG) najlepszy obiekt w Polsce. Koszt inwestycji 3 mln PLN.
Spartaczona Skateplaza?
http://elka.pl/content/view/55121/80/
Komentarz środowiska:
Tak to jest jak wygrywa najtańsza oferta, a firma która buduje nie ma zielonego pojęcia o budowie skateparków. Takie obiekty powinny budować tylko firmy które znają się na rzeczy. Może kiedyś miasta zmądrzeją i w ogłaszanych przetargach będą wymagały ‘’firmy z doświadczeniem w tego typu obiektach – skatepark, skateplaza - min 3 realizacje’’.
skatenews.pl
update:
W Krakowie plaza stoi, w Rzeszowie budowa zaraz rusza. W Tarnowie nawet o takim obiekcie się nie myśli. Wychodzi na to, że tylko u nas jest kryzys.
Rzeszowski skatepark ma być gotowy w maju. Ok. 1,4 mln
http://rzeszow.gazeta.pl/rzeszow/1,3496 ... __1_4.html