Kolejny madafaka rozwalił zderzaka...
-
- Rhetor
Tak, tym bardziej, ze słuchawka BT, którą sobie kupiłem parę miesięcy temu, tan nawiasem mówiąc, to nie zestaw głośnomówiący, więc zgodnie z przepisami, za to też.
Wysłane z mojej budki telefonicznej
PCPR Tarnów i problemy rodziny zastępczej z dziećmi z RAD
To chyba musiałbyś pisać do Komendy Głównej, bo absolutnie nie wierzę, że takie rozwiązanie jest możliwe na szczeblu lokalnym. I coś mi się zdaje, że zaraz znalazłby się jakiś ważny przepis, który uniemożliwia takie działanie. Choć korzyści wg mnie z tego byłyby ogromne:
- wzrost dochodów Policji (mimo niewątpliwego wzrostu kosztów obsługi donosów)
- możliwość dorobienia przez tych, którzy mają za dużo wolnego czasu
- powszechna kontrola jakości kultury drogowej a co za tym idzie - jej poprawienie
Sprawa nie jest na pewno prosta, bo wymagałaby wielu regulacji, żeby system nie uległ paraliżowi. Ale może warto to przemyśleć?
PS W przypadku SM i fotoradarów, to takie rozwiązanie wynika przede wszystkim z tego, że te fotoradary należą do tych firm.
- wzrost dochodów Policji (mimo niewątpliwego wzrostu kosztów obsługi donosów)
- możliwość dorobienia przez tych, którzy mają za dużo wolnego czasu
- powszechna kontrola jakości kultury drogowej a co za tym idzie - jej poprawienie
Sprawa nie jest na pewno prosta, bo wymagałaby wielu regulacji, żeby system nie uległ paraliżowi. Ale może warto to przemyśleć?
PS W przypadku SM i fotoradarów, to takie rozwiązanie wynika przede wszystkim z tego, że te fotoradary należą do tych firm.
No dobra, fotoradar kosztuje kilkadziesiąt czy sto kilkadziesiąt tysięcy, aparat 150 zł.
Fakt, na pewno nie wchodzi w grę donoszenie na przekraczających prędkość, bo tu trzeba mieć homologacje itp.
Ale parkowanie "na inwalidzie", wyprzedzanie na podwójnej nagrane na kamerze - dlaczego nie? Wiem, że można donosić i bez prowizji, ale gdyby prowizja była, to zaraz zrobiłoby się bezpieczniej.
Fakt, na pewno nie wchodzi w grę donoszenie na przekraczających prędkość, bo tu trzeba mieć homologacje itp.
Ale parkowanie "na inwalidzie", wyprzedzanie na podwójnej nagrane na kamerze - dlaczego nie? Wiem, że można donosić i bez prowizji, ale gdyby prowizja była, to zaraz zrobiłoby się bezpieczniej.
Kłóciłbym się z tym bezpieczniej Ludzie zaczęliby jeździć po mieście tylko po to żeby bawić się w strażników teksasu i łapać i wysyłać bo ktoś najechał na linię na parkingu, bo krzywo stanął, bo zaczął wyprzedzać tak, że najechał tylnymi kołami na podwójną ciągłą chociaż przodem był już na przerywanej i takich tam tylko po to żeby móc dostać kasę.gushman pisze:No dobra, fotoradar kosztuje kilkadziesiąt czy sto kilkadziesiąt tysięcy, aparat 150 zł.
-
- Rhetor
Cubaza, a degustatorzy go to a'Borygeni
Wysłane z mojej budki telefonicznej
No to sklepy też by trochę zarobiły na rozkładanych krzesłach, parasolach ogrodowych, grillach i basenikach dla dzieci
http://www.kpt.jun.pl/ - tarnowskie forum o komunikacji zbiorowej
Bezrobocie by spadło, na drogach bezpieczniej - same plusy
Przy okazji pozdrowienia dla starszego pana, który wczoraj wyprzedził mnie na pasach (akcja na słonecznej), na kolejnych (koło zenitu) o mało nie rozjechał pieszych (nie raczył się zatrzymać tylko omijał ich jak pachołki), to samo zrobił na kolejnych pasach już koło ronda. Pajac jechał czerwoną nubirą KT.
Przy okazji pozdrowienia dla starszego pana, który wczoraj wyprzedził mnie na pasach (akcja na słonecznej), na kolejnych (koło zenitu) o mało nie rozjechał pieszych (nie raczył się zatrzymać tylko omijał ich jak pachołki), to samo zrobił na kolejnych pasach już koło ronda. Pajac jechał czerwoną nubirą KT.