Kolejny madafaka rozwalił zderzaka...
Witam wszystkich, czytam od dawna, ale to mój 1 post
Wczoraj po 15 jechałem na moście na Białej w stronę Mościc, jakiś burak w Niebieskim dostawczaku wyjechał z prawego pasa na lewy i jechał z minimalną prędkością, tylko żeby nikogo nie przepuścić dalej na lewym pasie. Nie wiem co jest z tymi ludźmi...
Wczoraj po 15 jechałem na moście na Białej w stronę Mościc, jakiś burak w Niebieskim dostawczaku wyjechał z prawego pasa na lewy i jechał z minimalną prędkością, tylko żeby nikogo nie przepuścić dalej na lewym pasie. Nie wiem co jest z tymi ludźmi...
-
- Archont
Hehe Kolego już przestałem w ogóle reagować na zasadę zamka błyskawicznego od poniedziałku miałem wspaniałą przyjemność akurat trafiać koło 15.15 na most nad Białą a później na Dunajcu i już mam dość Bez komentarza Pozdrawiam mądrzejszych od przepisówTomekMKM pisze:Czekamy ns komentarz Oziego...
Jeżdżę tzw. TIREM i z reguły wszędzie są znaki zakazu wyprzedzania więc jedynie mogę puszczać osobówki przed siebie co z resztą zawszę robię w ilości jednej sztuki czasami dwóch nie więcej. Zasada zamka błyskawicznego
GregTrN owszem, ale zauważ, jak ludzie tam jeżdżą, praktycznie co drugie auto puszcza tych z Kasprowicza. W tym sensie to pisałem.
http://www.kpt.jun.pl/ - tarnowskie forum o komunikacji zbiorowej
-
- Obywatel
A widział ktoś taki znak w Tarnowie? Ba w Małopolsce?gumini_0317 pisze:Tylko czemu na Moście na Mościckiego nikt nie wstawi?
Być może gdyby takie znaki ustawione byłby w Zgłobicach przed mostem na Dunajcu i i na Kwiatkowskiego przed mostem na Białej to kierowcy w końcu zaczeliby stosować się do tej zasady.
BIGer
"Wyzwolona energia atomu zmieniła wszystko z wyjątkiem naszego sposobu myślenia."
— Albert Einstein
"Wyzwolona energia atomu zmieniła wszystko z wyjątkiem naszego sposobu myślenia."
— Albert Einstein
Od Lutego takie oto zmiany :
- Za rozmowę przez telefon, bez zestawu głośnomówiącego, dostaniemy 5 punktów karnych i 200 złotych mandatu.
- Brak zapiętych pasów to 4 punkty karne i 100 złotych mniej w portfelu.
- Rodzice, którzy zapomną umieścić swoją pociechę w foteliku, zapłacą 150 złotych i na "lojalnościowy program drogowy" wpadnie 6 punktów. Niestety karnych.
- Niepełnosprawni społecznie kierowcy - tacy, którzy wykorzystują miejsce dla niepełnosprawnych, nie mając do tego uprawnień - zapłacą 500 złotych i 5 punktów karnych.
- Jednym z najbardziej dotkliwie karanych wykroczeń będzie wyprzedzanie na przejściu dla pieszych. Za doprowadzenie do takiej sytuacji dostaniemy 10 punktów i 200 złotych. Tyle samo punktów dostaniemy, jeśli wymusimy pierwszeństwo na pieszym stojącym przy przejściu, a oprócz punktów jeszcze mandat w wysokości 350 złotych.
- Za rozmowę przez telefon, bez zestawu głośnomówiącego, dostaniemy 5 punktów karnych i 200 złotych mandatu.
- Brak zapiętych pasów to 4 punkty karne i 100 złotych mniej w portfelu.
- Rodzice, którzy zapomną umieścić swoją pociechę w foteliku, zapłacą 150 złotych i na "lojalnościowy program drogowy" wpadnie 6 punktów. Niestety karnych.
- Niepełnosprawni społecznie kierowcy - tacy, którzy wykorzystują miejsce dla niepełnosprawnych, nie mając do tego uprawnień - zapłacą 500 złotych i 5 punktów karnych.
- Jednym z najbardziej dotkliwie karanych wykroczeń będzie wyprzedzanie na przejściu dla pieszych. Za doprowadzenie do takiej sytuacji dostaniemy 10 punktów i 200 złotych. Tyle samo punktów dostaniemy, jeśli wymusimy pierwszeństwo na pieszym stojącym przy przejściu, a oprócz punktów jeszcze mandat w wysokości 350 złotych.