Kolejny madafaka rozwalił zderzaka...

Dyskusje na temat oznakowania, niebezpiecznych miejsc, przepisów itd.

Autor tematu
Keleos
Rhetor

Post autor: Keleos »

Ja wczoraj napotkałem na L-kę turlającą się tym malutkim rondem Mickiewicza/Starodąbrowska - jechała tak wolno i tak blisko środka (po kostce jechała), że kierowcy sobie zrobili drugi pas i ją omijali ; )

Marcin Zaród
Rhetor

Post autor: Marcin Zaród »

A ja pozdrawiam L-kę ze szkoły Luz, która regularnie zatrzymuje się na miejscu dla niepełnosprawnych pod kamienicą przy Klikowskiej 4. Zdjęcia mam zrobione, wrzucę w ciągu tygodnia. Pan instruktor genialnie pokazuje kursantom (bo to oni są zmuszani do łamania prawa), jak powinno się NIE jeździć!

Awatar użytkownika

figa
Archont

Post autor: figa »

Wystarczy przejść/przejechać się w okolicach Kopernika, Nowego Światu aby zobaczyć jak parkują eLki kramexu. W tym m.in. na przejściu dla pieszych. (Jak ja żałuję, że nie zrobiłam wtedy zdjęcia).

imlazy
Thesmothetai

Post autor: imlazy »

figa: Tam mogę robić zdjęcia codziennie bo tam mam pracownie. Samochody stają wszędzie:
- wzdłuż NŚ, co jeszcze można zaakceptować bo w miarę przepisowo,
- bezpośrednio na skrzyżowaniu NŚ i Kopernika, co już jest dziiiiiwne biorąc pod uwagę, to, że to Lki
- no i na Kopernika prawidłowo i na chodniku wzdłuż Kopernika
( często jest to 4 - 5 samochodów upchniętych od skrzyżowania NŚ/Kopernika aż do wysokości szkoły ). Wtedy o swobodnym przejściu chodnikiem można zapomnieć.

Zresztą, jakbym miał zwracać uwagę na Lki to średnio 2 - 3 dziennie odjeżdżają stamtąd bez zapalonych świateł, lub jeżdżą któryś dzień z kolei z przepaloną jedną żarówką. I co ? I nic. Tacy instruktorzy. Produkcja masowa... więc nawet nie mają czasu przypilnować :(
Im Lazy and I like it

Awatar użytkownika

TomekMKM
Rhetor

Post autor: TomekMKM »

Dzisiaj straż, policja i pogotowie jechały w stronę Ostrowa. Chyba jakiś wypadek, bo w sumie były ze 4 straże, w tym ratownictwo techniczne, a ambulanse mijały się co chwila w drodze...

Awatar użytkownika

gumini_0317
Archont

Post autor: gumini_0317 »

Tir się przewrócił między Wierzchosławicami a Radłowem. (To ze słyszenia).

eMo
Metoikos

Post autor: eMo »

Wypadek byl przed Niwka. Ciezarowka z burakami jechala od Radlowa w strone Wierzchoslawic, a osobowka (chyba VW) w strone Radlowa. Ciazarowa wyladowala na pasie osobowki i byla przewrocona na lewy bok. VW lewa strona cala zmasakrowana.
Osobowka jechali mezczyzna i kobieta w ciazy... Wygladalo to nie za wesolo. Pani w ciazy wyszla z paroma zadrapaniami, gorzej kierowca, mial cala twarz we krwi, ale byl przytomny i siadzial na siedzeniu. Czy cos wiecej mu sie stalo, to nie wiem.
Czyja wina, trudno powiedziec. Z tego co mowil kierowca osobowki to wina wiekszego.

audio
Obywatel

Post autor: audio »

ozi26 pisze:Chciałem bardzo serdecznie pozdrowić pewnego "buraka", bo taki miał kolor jak władował się pod prąd na parkingu w Gemini i jeszcze jak się oburzył jak mu powiedziałem " co za wieśniak". Jechał ze swoją połówką i pewnie to było przyczyną jego podniosłego tonu :D mało przez zamknięte drzwi nie wyszedł. A cofanie to on ma opanowane rowerem a nie samochodem :D a ku mojemu zdziwieniu miał blachy KT i był to Ford KA ciemny granat plus srebne zderzaki :D

a też Cię pozdrawiam serdecznie ;] i nie oburzyłem się jak mi powiedziałeś wieśniaku tylko o tego paluszka który Ci z ręki wyskoczył , władowałem się pod prąd fakt nieważne co było tego przyczyną , źle zrobiłem ale jak zauważyłeś daleko nie pojechałem bo odrazu gość z naprzeciwka mnie zblokował i musiałem wycofać a co do tego opanowania cofania jakbyś nie zauważył jest tam ciasno inne auta wyjedżały więc nie chciałem "puknąć" dlatego robiłem to wolno i nagle widzę paluszek i komentarz od jakiegoś obcego gościa który notabene też szedł ze swoją połówką więc zapewne chciałeś sam zabłysnąć to nerwy puściły ale później jeszcze jeździłem i szukałem ale już Cie nie widziałem więc teraz nie pyskuj tu na forum trzeba było zaczekać na mnie i osobiście mnie pozdrowić strzałka

Awatar użytkownika

TomekMKM
Rhetor

Post autor: TomekMKM »

O kurde! Chyba pierwsze takie spotkanie "na Forum" ;)

Boruta
Archont

Post autor: Boruta »

audio pisze:a też Cię pozdrawiam serdecznie ;] i nie oburzyłem się jak mi powiedziałeś wieśniaku tylko o tego paluszka który Ci z ręki wyskoczył , władowałem się pod prąd fakt nieważne co było tego przyczyną , źle zrobiłem ale jak zauważyłeś daleko nie pojechałem bo odrazu gość z naprzeciwka mnie zblokował i musiałem wycofać a co do tego opanowania cofania jakbyś nie zauważył jest tam ciasno inne auta wyjedżały więc nie chciałem "puknąć" dlatego robiłem to wolno i nagle widzę paluszek i komentarz od jakiegoś obcego gościa który notabene też szedł ze swoją połówką więc zapewne chciałeś sam zabłysnąć to nerwy puściły ale później jeszcze jeździłem i szukałem ale już Cie nie widziałem więc teraz nie pyskuj tu na forum trzeba było zaczekać na mnie i osobiście mnie pozdrowić strzałka
No to mamy pierwszego pozdrowionego na forum :lol:
Ps. Amba obgryzła Twój post z kropek, przecinków i innych robaczków?

TomekN
Prytan

Post autor: TomekN »

O użytkownikach agory to już różne opowieści krążą, jedną słyszałem w Gemini w poniedziałek ;)
http://www.kpt.jun.pl/ - tarnowskie forum o komunikacji zbiorowej

TomekN
Prytan

Post autor: TomekN »

"Anka tylko prostu stań bo pedały z agory będą się tutaj kręcić". ;)
http://www.kpt.jun.pl/ - tarnowskie forum o komunikacji zbiorowej

sainte_nitouche
Archont

Post autor: sainte_nitouche »

>>> O kurde! Chyba pierwsze takie spotkanie "na Forum >>>

heh, nie pierwsze, zaprawde powiadam wam, nie pierwsze ;)
I nie tylko o sobie mowie.
Tak sie niektorym wydaje, ze moga fotki trzaskac i madafakow pozdrawiac, rozpoznanym nie bedac.
A tymczasem, borem-lasem... ;)
Zanim sie wyzwie kogos od wiesniaka, z takiego czy innego powodu - czas by sie zastanowic, czy to czasem nie aby kumpel agorowy

PS uprzedzajac domysly - nie, mnie tu jeszcze nikt nie 'pozdrowil' ;)

:->

Awatar użytkownika

maup
Thesmothetai

Post autor: maup »

nie wiem, czy kumplem można określić kogoś, kto trafia na forum tylko dlatego, żeby odpowiedzieć na mniej lub bardziej wyimaginowaną obrazę a do tego jeszcze w swoim dziewiczym poście próbuje przemycać pogróżki, ja tam bym chyba nie chciał takiego kumpla :/
Zwierciadła Nehaleni dzielą się na uprzejme i rozbite

ODPOWIEDZ