Remont Krakowskiej

Coś budują? Coś wyburzają? Masz jakieś własne pomysły (nawet futurystyczne)? Tutaj jest miejsce dla ciebie
ODPOWIEDZ

hurricane
Rhetor

Post autor: hurricane »

Cubaza pisze:... :) Poczekajmy na efekt końcowy i niech się ktoś naprawdę po tym przejdzie i potem komentuje :P
Wolę, żeby efekt końcowy był jednak lepszy niż na Rynku, którego nawierzchnia się już sypie (ile to lat od generalnego remontu?), a ubytki TZDMowe 'gumiak komando' łata asfaltem z worka...

Cubaza
Rhetor

Post autor: Cubaza »

hurricane pisze:
Cubaza pisze:... :) Poczekajmy na efekt końcowy i niech się ktoś naprawdę po tym przejdzie i potem komentuje :P
Wolę, żeby efekt końcowy był jednak lepszy niż na Rynku, którego nawierzchnia się już sypie (ile to lat od generalnego remontu?), a ubytki TZDMowe 'gumiak komando' łata asfaltem z worka...
Nigdzie nie powiedziałem, że remont został super wykonany. Chodzi mi o śliskość. Tam też ktoś dał zarąbiście śliski kamień. Jednak ludzie się przyzwyczaili. Fakt, teraz płyta woła o pomstę do nieba, jednak pamiętajmy, że tam stawia się ogródki, stoliki, krzesła, wjeżdżają tiry ze sceną, różne firmy budowlane teraz stawiają sobie samochodziki na płycie i tak dalej. Na ulicy Krakowskiej po remoncie czegoś takiego nie będzie. Więc te czynniki znikają. Mam nadzieję, że ten kamień będzie naprawdę ładny, fajnie się po nim będzie chodziło i zostanie bez ubytku na x lat. Jednak jeśli tak nie będzie, to niech właściciel firmy wykonawczej łyżeczką ściąga każdy kamyczek i zamontuje taki jak powinien być... Bo tak jak ten remont jest wykonywany to woła o pomstę do nieba ;/

Awatar użytkownika

maup
Thesmothetai

Post autor: maup »

wjechałem kiedyś na płytę Rynku rowerem i wspaniała nawierzchnia zaczęła mi klawiszować pod kołami - nie wiedziałem, czy się kłaść, czy uciekać, czy zaraz odlecę czy pochłonie mnie piekielna czeluść. fakt, że swoje ważę ale bez przesady - nie powyżej 3.5T! jeżeli coś takiego wystąpi na krakowskiej to te kafelki po prostu zaczną zjeżdżać w dół ulicy razem z samochodami, pieszymi i małymi dziećmi w wózkach :/
Zwierciadła Nehaleni dzielą się na uprzejme i rozbite

fistal
Prytan

Post autor: fistal »

wjeżdżają tiry ze sceną, różne firmy budowlane teraz stawiają sobie samochodziki na płycie i tak dalej. Na ulicy Krakowskiej po remoncie czegoś takiego nie będzie
A którędy te tiry do tej pory wjeżdżały na płytę rynku? :)

Keleos
Rhetor

Post autor: Keleos »

fistal pisze: A którędy te tiry do tej pory wjeżdżały na płytę rynku? :)
Wnosili je wielkimi schodami!

Cubaza
Rhetor

fistal pisze:
wjeżdżają tiry ze sceną, różne firmy budowlane teraz stawiają sobie samochodziki na płycie i tak dalej. Na ulicy Krakowskiej po remoncie czegoś takiego nie będzie
A którędy te tiry do tej pory wjeżdżały na płytę rynku? :)
fistal, muszę Cię zmartwić, ale albo wjeżdżały od strony Lwowskiej co nieraz było poronionym pomysłem, albo wjeżdżali od Krakowskiej, ale uwaga PO ULICY, a nie po chodniku. A tutaj się rozchodzi o to, że na chodniku jest położony kamień który może być śliski, a nie ten z ulicy.

fistal
Prytan

Post autor: fistal »

no tak, bo tu mowa o śliskim chodniku :P ... zwracam honor ;)

Awatar użytkownika

Dominik_PCH
Rhetor

Post autor: Dominik_PCH »

Prawdopodobnie śliskim chodniku. Trzeba poczekać na koniec inwestycji :)

Cubaza
Rhetor

Dominik_PCH pisze:Prawdopodobnie śliskim chodniku. Trzeba poczekać na koniec inwestycji :)
To swoją drogą ;) albo troszkę mrozu na położonej już części i sprawdzenie naocznie, czy to prawda ;)

Awatar użytkownika

Dominik_PCH
Rhetor

Przechodziłem Krakowską. Płyty nie są polerowane, moim zdaniem jest ok, nie są śliskie.
Co do pęknięcia fugi na wysokości ul. Staszica. Tak to wygląda i faktycznie jest na środku.
Obrazek

Awatar użytkownika

pb
Rhetor

Post autor: pb »

To tak specjalnie, żeby było widać, że to stary, średniowieczny wręcz bruk. Teraz nadzór nad tą częścią Krakowskiej obejmie konserwator zabytków i oflaguje te kostki "nie dotykać".

Awatar użytkownika

Dominik_PCH
Rhetor

pb pisze:To tak specjalnie, żeby było widać, że to stary, średniowieczny wręcz bruk. Teraz nadzór nad tą częścią Krakowskiej obejmie konserwator zabytków i oflaguje te kostki "nie dotykać".
A może to prorodzinna polityka miasta :) i dzieci tarnowian wydłubały, bawiąc się na nowym placu zabaw.

Dom
Archont

Post autor: Dom »

Dopiero by byly jaja jakby zima byla taka jak byc powinna.

Awatar użytkownika

LordRuthwen
Rhetor

Post autor: LordRuthwen »

Ktoś się orientuje na jaką gwarancję opiewa umowa?
Jak zwykle 2 lata czy też 10 jak być powinno?

Awatar użytkownika

pb
Rhetor

Post autor: pb »

Dom pisze:Dopiero by byly jaja jakby zima byla taka jak byc powinna.
Co się odwlecze to nie uciecze. Jeśli reszta Krakowskiej jest takiej samej jakości jak to na zdjęciu to to nie ma szans wytrzymać więcej niż parę miesięcy. Zwłaszcza kiedy zostanie puszczony tam większy ruch.

ODPOWIEDZ