PYTANIA DO PANI RZECZNIK PREZYDENTA MIASTA TARNOWA
-
- Rhetor
- Kontakt:
Nie wiem czy doczekasz się szybkiej odpowiedzi liczbę kiedyś przytaczałem... ale nie pamiętam.imlazy pisze:Pytanie:
Ile osób jest w chwili obecnej zatrudnione w UMT ( jeśli to możliwe chciałbym wiedzieć ile w jakim wydziale i ile na jakich stanowiskach ).
Tzn jest to możliwe Więc pytam.
W każdym razie tutaj na BIP: http://portal.tarnow.bip-gov.info.pl/bip/
w zakładce struktura organizacyjna, to możesz nawet nazwiska poznać kto w jakim "centrum" i w jakim wydziale tudzież referacie.
http://www.kubakwasny.pl" onclick="window.open(this.href);return false;
ponad > 22000 ml A Rh +, a TY?
-
- Thesmothetai
Jakub: Dziękuję ale tam będzie tylko wyliczanka tych którzy coś znaczą, a mi zależy na informacji o całym składzie. Bo nasze urzędy ( i sąd i prokuratura ) zaczynają puchnąć z powodu nadmiaru ludzi którzy tam są tylko po to aby być.
Wiesz, nie mam nic do tych którzy naprawdę coś robią. Ale po co x-pań/panów których głównym zadaniem jest bycie-tycie i płaszczenie się na fotelu urzędniczym/sekretarskim czy jakimś innym ?
Już dawno zostało dowiedzione, że pracownik na etacie państwowym traci motywacje po kilkunastu tygodniach pracy. Bo to przecież pewna praca i jeśli odpowiednio mocno trzymać się oparcia do można tak przewegetować do emerytury.
A petenci.. a pies ich nogą trącał...
I to mnie boli - bo to moje pieniądze, moje podatki
Wiesz, nie mam nic do tych którzy naprawdę coś robią. Ale po co x-pań/panów których głównym zadaniem jest bycie-tycie i płaszczenie się na fotelu urzędniczym/sekretarskim czy jakimś innym ?
Już dawno zostało dowiedzione, że pracownik na etacie państwowym traci motywacje po kilkunastu tygodniach pracy. Bo to przecież pewna praca i jeśli odpowiednio mocno trzymać się oparcia do można tak przewegetować do emerytury.
A petenci.. a pies ich nogą trącał...
I to mnie boli - bo to moje pieniądze, moje podatki
Im Lazy and I like it
Dafi aspekt, o który pytasz był już poruszany na Forum, Gazeta Krrakowska zweryfikowała tą kwestię:
http://www.gazetakrakowska.pl/artykul/4 ... l?cookie=1
http://www.gazetakrakowska.pl/artykul/4 ... l?cookie=1
-
- Rhetor
- Kontakt:
Imlazy - nic bardziej mylnego - masz tam każdego, powtarzam KAŻDEGO urzędnika z imienia i nazwiska i od kogo podlega, z podziałem na centra i wydziały!imlazy pisze:Jakub: Dziękuję ale tam będzie tylko wyliczanka tych którzy coś znaczą, a mi zależy na informacji o całym składzie. Bo nasze urzędy ( i sąd i prokuratura ) zaczynają puchnąć z powodu nadmiaru ludzi którzy tam są tylko po to aby być.
http://www.kubakwasny.pl" onclick="window.open(this.href);return false;
-
- Obywatel
- Ile osób jest w chwili obecnej zatrudnione w UMT?
Według stanu z 28 grudnia w UMT zatrudnionych było 431 osób (429 etatów)
- Jakim bilansem zamknął się koncert Scorpions w Tarnowie ? Tylko konkretnie a nie że przyniósł niewymierne efekty.
Jak już zuważyliście, na organizację koncertu miasto przeznaczyło 160 tysięcy złotych.
Według stanu z 28 grudnia w UMT zatrudnionych było 431 osób (429 etatów)
- Jakim bilansem zamknął się koncert Scorpions w Tarnowie ? Tylko konkretnie a nie że przyniósł niewymierne efekty.
Jak już zuważyliście, na organizację koncertu miasto przeznaczyło 160 tysięcy złotych.
Rzecznik UMT
Dorota Kunc-Pławecka
Dorota Kunc-Pławecka
Miło znowu powitać panią rzecznik. Mam Pytanie dotyczące wschodniej obwodnicy Tarnowa. A mianowicie w wiosennych relacjach z konsultacji społecznych była mowa, że jesienią zostanie wybrany odpowiedni wariant i rozpocznie się uzyskiwanie decyzji środowiskowej. Więc na jakim etapie są obecnie prace nad obwodnicą i jak jej plany mają się do planu budowy lotniska na terenach obok wysypiska? (pojawiały się głosy że budowa obwodnicy spowoduje brak możliwości rozbudowy lotniska i należało by ją przesunąć na wschód)
1.Ile kosztowała podatników szopka z wręczeniem honorowego obywatelstwa Skworcowi w Katowicach?
2.Pomimo tego, że uchwała stanowi, że tytuł honorowego obywatela Tarnowa odbierany jest w Tarnowie dlaczego złamano uchwałę dla obywatela Skworca czym jest to spowodowane ?
3. Kiedy będą wyciągnięte konsekwencje prawne i finansowe wobec pomysłodawców łamania tej uchwały ?
2.Pomimo tego, że uchwała stanowi, że tytuł honorowego obywatela Tarnowa odbierany jest w Tarnowie dlaczego złamano uchwałę dla obywatela Skworca czym jest to spowodowane ?
3. Kiedy będą wyciągnięte konsekwencje prawne i finansowe wobec pomysłodawców łamania tej uchwały ?
-
- Thesmothetai
Pani rzecznik, pojawiły się pytania na które naprawdę spora grupa osób chce poznać odpowiedź.
Ile przyjdzie nam czekać na tą odpowiedź ? To, że takie pytania są wie Pani zapewne od dawna bo jest cały wątek na ten temat.
Pytania są proste i bardzo precyzyjne, więc i odpowiedź powinna być łatwa.dafi33 pisze:1.Ile kosztowała podatników szopka z wręczeniem honorowego obywatelstwa Skworcowi w Katowicach?
Ile przyjdzie nam czekać na tą odpowiedź ? To, że takie pytania są wie Pani zapewne od dawna bo jest cały wątek na ten temat.
-
- Rhetor
Ja wam powiem NIGDY .
Chcemy informacji? korzystajmy z oficjalnego zapytania
o udostępnienie informacji publicznej. Wtedy świętym
obowiązkiem rzecznika będzie jej udzielenie.
W sumie to nie taki głupi pomysł zebrać te pytania,
niektóre doprecyzować i w ramach protestu
złożyć je wszystkie na dziennik podawczy UMT ;P.
Powiem wam, że to może być bardzo ale to bardzo zabawne
i jest opcja, że sparaliżuje pracę urzędu. Jeśli będzie tego
wystarczająco dużo.
PS
Dziękuje Pani Doroto, że mnie pani też lubi i odpowiedziała mi na privie. Bardzo
Chcemy informacji? korzystajmy z oficjalnego zapytania
o udostępnienie informacji publicznej. Wtedy świętym
obowiązkiem rzecznika będzie jej udzielenie.
W sumie to nie taki głupi pomysł zebrać te pytania,
niektóre doprecyzować i w ramach protestu
złożyć je wszystkie na dziennik podawczy UMT ;P.
Powiem wam, że to może być bardzo ale to bardzo zabawne
i jest opcja, że sparaliżuje pracę urzędu. Jeśli będzie tego
wystarczająco dużo.
PS
Dziękuje Pani Doroto, że mnie pani też lubi i odpowiedziała mi na privie. Bardzo