Poldim ma kłopoty?
Poldim ma k³opoty?
Jeżeli gdzieś indziej toczy się o tym dyskusja, to sorry, ale nie dostrzegłem.
http://www.gpwinfostrefa.pl/palio/html. ... -753636504
Niewiele wiem o Poldimie i nie wiem też co dalej. Ale generalnie wrażenie z lektury tego dokumentu pozostaje paskudne. Ciekawe co to się podzieje.
Niewiele wiem o Poldimie i nie wiem też co dalej. Ale generalnie wrażenie z lektury tego dokumentu pozostaje paskudne. Ciekawe co to się podzieje.
-
- Rhetor
Re: Poldim ma k³opoty?
Jak to co? Dzisiaj prezesi zostana odwolani, beda negocjacje z bankami i jaki by nie byl ich rezultat to w Poldimie zostana tylko ksiegowe coby pozamykac interes. Nie mowie od razu o upadlosci likwidacyjnej-szybciej upadlosci ukladowej, ale sytuacja na rynku budowlanym nie wskazuje na to by sie polepszylo. W poniedzialek polecial dzial logistyki, dzisiaj poleca prezesi.gushman pisze:Jeżeli gdzieś indziej toczy się o tym dyskusja, to sorry, ale nie dostrzegłem.
Trakcji nie stac na ratowanie. Poza tym mowi sie o obligacjach. Kto je mam niby kupic? Banki? Im trzeba kasy, anie zamiany wierzytelnosci na papiery dluzne....
"Ludzie którzy głosują na nieudaczników, złodziei, zdrajców i oszustów nie są ich ofiarami. Są ich wspólnikami". George Orwell
-
- Rhetor
Nie będzie asfaltu tylko autostrada szutrowasavage pisze:Ciekawe jak odbije się to na budowie A4 Brzesko - Wierzchosławice. Jednym z członków konsorcjum jest właśnie Poldim.
Wysłane z mojej budki telefonicznej
PCPR Tarnów i problemy rodziny zastępczej z dziećmi z RAD
PCPR Tarnów i problemy rodziny zastępczej z dziećmi z RAD
-
- Rhetor
Robota Poldimowi nie bedzie szla, bo nie maja pieniedzy na oplacenie podwykonawcow. Dodatkowo jak zawezwaly ich banki do splaty kredytow nie maja ani na obsluge spraw biezacych, ani na obsluge zadluzenia. Stoja nad przepascia.
"Ludzie którzy głosują na nieudaczników, złodziei, zdrajców i oszustów nie są ich ofiarami. Są ich wspólnikami". George Orwell
Raczej nie - konsorcjum składało się z 5 lub 6 firm - pozostałe firmy przejmą część robót Poldimu lub inna firma "wskoczy" na miejsce Poldimu.
Nie powinno być większych opóźnień - jeśli zrobią to z głową. Zresztą i tak cały Listopad i pół Grudnia mieli ekstra - dodatnie temperatury i brak śniegu.
Nie powinno być większych opóźnień - jeśli zrobią to z głową. Zresztą i tak cały Listopad i pół Grudnia mieli ekstra - dodatnie temperatury i brak śniegu.
9000 ml A Rh-
Dokładnie z 4 firm składa się konsorcjum, które buduje odcinek B od Brzeska do Wierzchosławic.Ravir pisze:... konsorcjum składało się z 5 lub 6 firm - pozostałe firmy przejmą część robót Poldimu lub inna firma "wskoczy" na miejsce Poldimu.
-Heilit+Woerner Budowlana
-Przedsiębiorstwo Inżynieryjne IMB specjalizujące się w budowie mostów, wiaduktów itp.
-Strabag typowa drogówka
-Poldim drogówka i inżynieria
Tak że drogówkę mógłby przejąć Strabag zatrudniając większą ilość pracowników /dobrze byłoby ewentualnie przejąć tych z Poldimu/ i wówczas byłaby nadzieja, że nie będzie opóźnień.
Z obiektami inżynieryjnymi IMB powinno sobie dać radę. Jest to ponoć bardzo solidna i terminowa firma.
Gdyby udziałowcem większościowym w Poldimie był ktoś inny aniżeli Litwin ze swoją firmą, to pewnie potoczyło by się to inaczej.
Ale teraz trudno jednoznacznie to stwierdzić.
Bądź tak mało konkretny, jak to tylko możliwe, dzięki temu nikogo nie urazisz.