No... i się zat...dotarłmałopolska2 pisze:docieraniem się mechanizmu przez pierwsze miesiące...
Budowa przejścia podziemnego na Mickiewicza
-
- Rhetor
Wysłane z mojej budki telefonicznej
PCPR Tarnów i problemy rodziny zastępczej z dziećmi z RAD
PCPR Tarnów i problemy rodziny zastępczej z dziećmi z RAD
-
Autor tematu - Rhetor
- Kontakt:
Pomysł dobry, wykonanie jak zwykle :/
http://www.kubakwasny.pl" onclick="window.open(this.href);return false;
ponad > 22000 ml A Rh +, a TY?
Tak mi się wydaje, że gdyby Ci ludzie tak nadzorowali i przeprowadzali przedsięwzięcia w dowolnej prywatnej firmie to już dawno byli by nie tylko bezrobotni ale pocztą pantoflową przekazano by za nimi wilczy bilet. Być może to tłumaczy dlaczego urzędnicy (oczywiście nie wszyscy ale efektów ich pracy niestety ocenić pozytywnie się nie da - zatem nawet jak są tam nieliczni profesjonaliści ich opinia cierpi przez działania reszty) tak kurczowo trzymają się stołków. Bo wiedzą, że roboty z ich podejściem do pracy nigdzie nie znajdą. A tutaj nie tylko nie stracą posady ale pewnie i nagrody sobie pod koniec roku przyznają.
Zaczyna mnie na prawdę frustrować ta wszechobecna fuszerka w działaniach miasta.
Zaczyna mnie na prawdę frustrować ta wszechobecna fuszerka w działaniach miasta.
-
Autor tematu - Rhetor
- Kontakt:
A ja mam wrażenie, że niektórzy to się na mnie już poobrażali, że mówię o nich głośno, również na sesjach Rady Miejskiej.pb pisze:Twardziel z ciebie. Długo wytrzymałeś.defekator pisze:Zaczyna mnie na prawdę frustrować ta wszechobecna fuszerka w działaniach miasta.
-
- Rhetor
Oj bo to jest jak z deszczem. Jak deszcz pada to mokniesz. Jak rozmaite urzędy zajmują się tysiącem najróżniejszych spraw, którymi w ogóle nie powinny się zajmować to te kilka ważnych, które winny leżeć w ich zakresie też siłą rzeczy spieprzą. Zarówno moknięcie, jak i kontakt z urzędami oraz efektami ich pracy do przyjemnych nie zaliczam. Ale mnie nie frustrują bo niestety świat jest tak urządzony, że w takich warunkach nie da się nie moknąć na deszczu tak jak i nie da się mieć efektywnej i przyjaznej dla ludzi biurokracji. Tylko, że jak deszcz od czasu do czasu znoszę to w momencie w którym zaczyna lać bez przerwy przez enty miesiąc z rzędu to i mi puszczają nerwy.pb pisze:Twardziel z ciebie. Długo wytrzymałeś.defekator pisze:Zaczyna mnie na prawdę frustrować ta wszechobecna fuszerka w działaniach miasta.
-
Autor tematu - Rhetor
- Kontakt:
Widzisz, ja tez się na UMT za ten parking obrazilem. Nie tylko na TZDM, bo sam TZDM zrobiłby "normalnie" ale wydział architektury nie potrafił znaleźć "życiowego" wyjścia... Zgłosiłem wniosek na 2012 rok aby przebudować ten parking, ale przepadł na Komisji Ekonomicznej, zobaczymy jak wszyscy radni zagłosują na sesji budżetowej.Dominik_PCH pisze:XXV-lecia PRL obraża się za parking.
W każdym razie dziwne jest to, ze w budżecie nie ma w 2012 roku żadnej inwestycji parkingowej ...
A nie mówiłem?? Wtedy wylewaliście na mnie pomyje a dzisiaj??dafi33 pisze:Oczywiście na stronie UM Tarnów ''grobowa cisza'' na ten temat, jak i zepsutej fontannie , fuszerkach drogowych , ciągnących się remontach w nieskończoność itp .... zapomniałem tam się pisze tylko i wyłącznie o ''sukcesach'' władzy a nie realiach .
Tak na marginesie, dzisiaj przed 15 jechałem Goldhammera w prawo w Mickiewicza. Skrzyżowanie standardowo zablokowane przez trzech dupków parkujących poza znakiem kończącym parking. Do Nowej obtrąbiłem troje pieszych przechodzących gdzie im pasowało.
Super rozwiązanie komunikacyjne za prawie 6 milionów.
ICE In Case of Emergency, w nagłym wypadku
Jeżeli pada przez tyle czasu, to na pewno będzie potop.defekator pisze:Tylko, że jak deszcz od czasu do czasu znoszę to w momencie w którym zaczyna lać bez przerwy przez enty miesiąc z rzędu to i mi puszczają nerwy.
Szmaciak chce władzy nie dla śmichu, lecz dla bogactwa, dla przepychu, chce mieć tytuły, forsę, włości i w nosie przyszłość ma ludzkościĄ - Tow Szmaciak.
-
- Rhetor
Dominik_PCH pisze:A przypadkiem tam na rogu nie ma kamery monitoringu miejskiego ?
Na rogu bloku Bitwy o Monte Cassino 1 też wisi kamera i tuż pod jej lub strażników "czujnym" okiem na chodniku do przystanku autobusowego notorycznie parkuje mercedes KT69072 mimo że na parkingu obok są wolne miejsca, notorycznie rozjeżdżany jest tam trawnik przez parkujące samochody. Wniosek albo kamera nie działa (naprawić), albo strażnik który w nią patrzy nie widzi (wysłać do okulisty), albo ma to w [...] (zwolnić dyscyplinarnie).Cubaza pisze:Dominik_PCH, jest. U mnie na kamienicy też jest kamera i widzi samochód, który parkuje za zakazem ruchu. Jednak tam też nikt nie przyjechał z własnej woli
Na razie zbieram fotki a jak będzie większa kolekcja to zainteresuję tym np. media.
BIGer
"Wyzwolona energia atomu zmieniła wszystko z wyjątkiem naszego sposobu myślenia."
— Albert Einstein
"Wyzwolona energia atomu zmieniła wszystko z wyjątkiem naszego sposobu myślenia."
— Albert Einstein